Zahărul parfumat face furori în bucătăria ta
Cu vanilie, cu scorÈ›iÈ™oară, cu citrice sau chiar cu flori, zahărul parfumat este cel care face furori atât în cafeaua ta cât È™i în bucătărie în tot felul de preparate. Ce zici? Încerci?
Pentru a obține un zahăr parfumat, nimic mai simplu.
Dar ai nevoie totuÈ™i de zahăr. Până aici, nimic complicat. Și de câteva borcane sau vase care se închid ermetic în care să îl pui la păstrare. De zahărul vanilinat ai auzit deja cu siguranță. În loc să arunci păstăile de vanilie tăiate în două după ce ai scos seminÈ›ele, mai bine le pui într-un vas, tăiate în bucăți mai mici. Trebuie să scuturi puÈ›in vasul È™i după o săptămână te vei putea bucura de un zahăr vanilinat ideal pentru iaurturi, pentru cheescakes sau chantilly.
Zahăr cu citrice.
Pentru un zahăr cât mai acidulat trebuie să mizezi pe citrica ta preferată. Coaja lor răzuită va trebui să se amestece apoi cu zahărul. Ideal pentru salatele de fructe sau pentru cafeaua de dimineață.
Zahăr cu scorțișoară.
Dacă vrei să obÈ›ii un zahăr cu niÈ™te accente irezistibile, exotice, parfumate, ai nevoie de două batoane de scorÈ›iÈ™oară, pe care să le închizi într-un vas cu zahăr. Principiul este acelaÈ™i. Trebuie să scuturi, să scuturi È™i să scuturi.
Zahăr cu flori.
AcelaÈ™i principiu ca È™i înainte. Ai nevoie de un vas ermetic, de zahăr, de flori, de trandafiri de exemplu, de glicerină, de violete, de flori de portocal, de lavandă sau de maci. Două săptămâni mai târziu vei obÈ›ine un zahăr parfumat extrem de delicat È™i ideal pentru cremele de ouă. Este mica tușă care face toată diferenÈ›a. Și le poÈ›i cere invitaÈ›ilor să identifice care este savoarea care le gâdilă papilele gustative. Cel cu lavandă È™i cu trandafiri este cel mai deosebit.
Zahăr cu anason sau cardamom
Mai poți folosi și anason sau cardamom. Pentru 150 de grame de zahăr pudră ai nevoie de o steluță de anason sau de 2 semințe de cardamom.
Parfumează zahărul cu ciocolată
Ciocolata este ideală și ea pentru a parfuma zahărul. Amestecă o lingură de cacao amară cu 150 de grame de zahăr pudră.
Poți folosi și uleiurile esențiale.
Mizează pe uleiurile esenÈ›iale de portocală, de lămâie, de mentă, etc. FoloseÈ™te 2 picături pe care să le amesteci tot cu 150 de grame de zahăr.
Zahar colorat cu coloranții alimentari naturali
Mai poți colora și zahărul folosindu-te de coloranții alimentari naturali. Alege o culoare sau mai multe și fă tot tipul de amestecuri. Cel mai drăguț efect pentru prăjiturile tale.