Seitan, carnea vegetarienilor.
Am putea spune despre seitan că este carnea vegetarienilor. Seitan este un produs bogat în proteine, un produs de descoperit, extrem de uÈ™or de integrat în meniul de zi cu zi.
Originea produsului Seitan
Preparatul seitan vine de la călugării budiÈ™ti, vegetarieni, care l-au popularizat apoi în întreaga Asie. Åži asta cu mult înainte ca acesta să ajungă în magazinele bio. Pentru a-l obÈ›ine, trebuie să se folosească făină de grâu care trebuie să se frământe pentru a se obÈ›ine un aluat. Acest aluat trebuie să se spele în mai multe ape pentru a se putea înlătura amidonul ÅŸi pentru a se concentra partea care conÈ›ine gluten.
Aluatul astfel obÈ›inut care conÈ›ine aproape numai gluten trebuie să se pună la fiert ca într-o supă de zarzavat pentru a primi mai mult gust. Se vinde bucăți. Gustul său este unul destul de sărat ÅŸi depinde ÅŸi de ce arome s-au folosit în preparare sa. Aici intră sosul soia, ghimbirul, paprika, ceapă, usturoi sau dafin… trebuie să È™tii că mai există È™i unele galette ÅŸi fripturi pe bază de seitan care conÈ›ine pe lângă cereale È™i legume sau chiar ÅŸi carne.
Seitan vine cu atâtea proteine ca ÅŸi carnea clasică.
CompoziÈ›ia nutriÈ›ională a preparatului seitan poate varia în funcÈ›ie de reÈ›ete. Dar acesta poate să conÅ£ină un nivel de proteine care merg de la un nivel de 30% până la 15%. În ceea ce priveÈ™te materiile grase, acelaÈ™i lucru. Seitanul poate să conÈ›ină sau nu materii grase, poate să fie fără lipide sau poate să fie cu ulei sau cu brânză.
Åži cum în zilele noastre se recomandă un consum mai mic de proteine animale ÅŸi unul mai mare de proteine vegetale, benefic atât pentru mediu cât ÅŸi pentru sănătate, seitanul poate fi produsul ideal pentru a înlocui carnea. Åži vine cu tot atâtea proteine ca ÅŸi carnea, numai fără materii grase saturate ÅŸi fără colesterol. Proteinele continute de Seitan sunt de cea mai bună calitate. Seitan conÈ›ine toÈ›i aminoacizii indispensabili.
Seitan pune în valoare mai ales tocăniÈ›ele
Seitanul poate pune în valoare savoarea tocăniÈ›elor mai ales. Pentru a prepara seitanul nimic mai uÈ™or. Este de ajuns dacă tragi la tigaie o felie de seitan cu puÈ›in ulei de măsline È™i dacă îl serveÈ™ti alături de legume, la fel ca ÅŸi o carne. Tăiat cubuleÈ›e. Se poate folosi foarte bine pentru tocăniÈ›e. Le absoarbe cel mai bine savorile. Îl poÈ›i folosi ÅŸi pentru plăcinta ciobanului, pentru roÈ™iile umplute sau pentru lasagna.
Seitan este un aluat bun la toate care poate înlocui cu succes carnea din foarte multe reÅ£ete.