11 reguli pentru un mic dejun sănătos

 

11 reguli pentru un mic dejun sănătos

11 reguli pentru un mic dejun sanatos

 Fie că doreÈ™ti să slăbeÈ™ti sau să ai o viață mai sănătoasă, este important să urmezi anumite reguli.

 Este imposibil să urmezi întotdeauna o dietă sau o reÈ›etă, cu atât mai puÈ›in pentru micul dejun, care de obicei este luat rapid È™i în grabă, însă poÈ›i să urmezi aceste sfaturi È™i astfel să te bucuri întotdeauna de un mic dejun excelent.

 

1. Să fie un mic dejun alcalin

 Nu îÈ›i începe ziua cu un mic dejun care să-È›i provoace aciditate în corp. Evită prăjelile, excesul de zahăr È™i cafeina. Dacă vrei să-È›i trezeÈ™ti corpul, mănâncă un măr sau bea un ceai verde, au acelaÈ™i efect ca o cafea, însă sunt mult mai sănătoase È™i mai puÈ›in agresive pentru stomac.

 Dacă dimineaÈ›a te trezeÈ™ti cu un gust neplăcut în gură, înseamnă că ai o dietă prea acidă. ServeÈ™te pe nemâncate o limonadă uÈ™oară, fără zahăr, eventual cu puÈ›ină miere È™i vei începe să te simÈ›i mai bine.

 

2. Nu combina dulce și sărat la micul dejun

 Dacă consumi la micul dejun o gustare dulce, nu o combina cu ceva sărat. Mai ales când e cald afară sau ieÈ™i de la sala de sport, este foarte bine să consumi fructe. Încearcă să fie fructe de un singur fel È™i nu mai mânca altceva.

 PoÈ›i să îÈ›i faci un mic platou cu fructe sau un suc proaspăt stors, însă dacă imediat după aceea mănânci un sandviÈ™ sau ouă, acesta nu mai e un mic dejun bun pentru digestia ta.

 Zaharurile din fructe rămân foarte puÈ›in în stomac deoarece sunt uÈ™or de digerat – de aceea sunt un aport rapid de energie. Dacă stomacul este ocupat cu digerarea altor alimente, atunci aceste zaharuri vor fermenta È™i vor provoca inflamaÈ›ie în corp. Dacă consideri că un simplu fruct nu este suficient pentru micul dejun, lasă să treacă 20 de minute între consumul fructelor È™i restul micului dejun.

 

3. Mănâncă carbohidraÈ›i la micul dejun

 CarbohidraÈ›ii sunt, conform multor nutriÈ›ioniÈ™ti, marii vinovaÈ›i pentru că nu slăbim. Acest lucru este fals, dar È™i faptul de a-i evita nu este sănătos. Trebuie să mănânci carbohidraÈ›i. De fapt, două treimi din ceea ce mănânci e necesar să fie carbohidraÈ›i. Secretul este să-i alegi pe cei care sunt buni pentru tine.

 Schimbă pastele È™i orezul cu variantele integrale. Consumă ovăz, quinoa, amarant, există multe surse sănătoase de carbohidraÈ›i, trebuie doar să te informezi. Evită cerealele rafinate È™i produsele foarte elaborate. Există multe opÈ›iuni de pâine integrală È™i de calitate È™i de produse bogate în carbohidraÈ›i complecÈ™i care îÈ›i vor furniza energie, vor avea grijă de sănătatea ta È™i te vor face să te simÈ›i mai bine.

 

4. Să nu lipsească grăsimile bune și proteinele din micul dejun

 Atunci când corpul este activ, el are nevoie de proteine. Unele persoane preferă să consume un produs de proveniență animală dimineaÈ›a, cum ar fi ouăle sau produsele lactate; altele preferă să aibă un mic dejun vegetarian. Dacă este aÈ™a, poÈ›i combina cerealele cu legume (de exemplu, două linguri de linte sau de germeni de soia sunt suficiente).

 Cerealele È™i legumele, combinate, oferă corpului toate proteinele de care acesta are nevoie.

 Consumul de grăsimi bune este de asemenea important, mai ales dacă se realizează activități intelectuale. Grăsimile sunt motorul creierului. PoÈ›i mânca câteva nuci sau o felie prăjită de pâine cu ulei de măsline.

 

5. Consumă cele mai bune alimente la micul dejun

 Este foarte indicat ca alimentele tale să fie integrale, organice È™i de sezon. Dacă consumi ouă, fă aceasta cu moderaÈ›ie.

 De multe ori substitutele sunt la fel sau mai nocive decât produsele originale. De exemplu, aspartamul este mult mai dăunător decât zahărul, iar proteina din soia conÈ›ine glutamat monosodic.

 Mănâncă ceea ce-È›i face plăcere, însă încearcă să fie produse de cea mai bună calitate.

 

6. Nu te ridica sătul de la micul dejun

 Nu există greÈ™eală mai mare decât să mănânci excesiv la micul dejun. DeÈ™i mulÈ›i afirmă că micul dejun trebuie să fie consistent È™i să reprezinte masa cea mai importantă din zi, multe persoane dinamice se simt mult mai bine dacă servesc un mic dejun frugal.

 Dacă mănânci porÈ›ii mai mici la micul dejun, vei avea mai multă energie. Dacă iei un mic dejun complet È™i excesiv, o bună parte din energia pe care o ai dimineaÈ›a se va consuma pentru a digera tot ceea ce ai mâncat.

 

7. Hidratează-te bine începând cu micul dejun

 Primul gest pe care ar trebui să-l faci dimineaÈ›a la trezire este acela de a bea două pahare de apă pentru a compensa deshidratarea din timpul nopÈ›ii. Ar fi foarte bine, de asemenea, să bem un pahar de apă cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă, pentru că, dacă dorim să digerăm bine hrana, cel mai recomandat È™i mai corect este să bem apa înainte.

 SpecialiÈ™tii afirmă că un procent de doar 2% de deshidratare cauzează pierderi de memorie È™i dificultatea de a citi sau de a face operaÈ›iuni simple. Este bine È™tiut de asemenea, faptul că 90% din creierul nostru este apă È™i că rinichii fac o muncă excelentă controlând lichidele din corp.

 De aceea, este foarte important să menÈ›ii hidratarea în corp, dar atenÈ›ie, cu apă plată, preferabil de izvor sau sucuri de legume È™i fructe proaspete. Există multe băuturi pe piață care nu doar că nu te hidratează, dar conÈ›in È™i anumite adaosuri – de gust sau coloranÈ›i – care sunt foarte dăunători. Ai grijă cu ce te hidratezi È™i renunță la obiceiurile mai puÈ›in sănătoase pentru tine.

 

8. Redu din lactatele consumate la micul dejun

 Dacă ai probleme respiratorii, precum astm, alergii sau dacă faci constant laringite sau alte infecÈ›ii în zona gâtului, este foarte probabil ca simptomele să se agraveze dacă consumi lactate.

 Laptele de vacă conÈ›ine zaharuri È™i proteine care nu ne hrănesc cu adevărat corpul, ci dăunează pentru că ajută la formarea mucusului. În timp, acesta devine un obstacol pentru absorbÈ›ia nutrienÈ›ilor, cauzând inflamaÈ›ie È™i aciditate în corp. Mucusul îngreunează de asemenea funcÈ›ionarea corectă a colonului.

 Este foarte bine în acest sens să reduci din consumul de lactate sau poÈ›i alege lactatele preparate din lapte de capră care se digeră mult mai uÈ™or È™i care au anumite beneficii pentru sănătate. PoÈ›i găsi È™i multe alte alternative nutritive care se adaptează necesităților È™i stilului tău de viață, precum laptele de migdale, de cocos, de soia care în plus, alcalinizează corpul.

 

9. Așează-te pentru a lua micul dejun

 Nu lua niciodată micul dejun în fugă. Ia-È›i micul dejun cu bucurie, plăcere È™i recunoÈ™tință, pentru că este un moment în care îÈ›i hrăneÈ™ti corpul. Concentrează-te asupra gusturilor, texturilor, culorilor. Nu lua niciodată micul dejun privind la televizor sau gândindu-te stresat la activitățile zilei.

 Bucură-te de compania persoanelor dragi sau de o muzică relaxantă. Iar dacă ai o dispoziÈ›ie proastă sau eÈ™ti foarte grăbit, mai bine nu mânca. Bea doar două căni de apă (poate să fie cu lămâie) È™i începe-È›i astfel ziua.

 

10. Mestecă bine atât la micul dejun cât È™i la celelalte mese

 PuÈ›ine persoane înÈ›eleg importanÈ›a salivei în cadrul procesului digestiei. A mesteca nu înseamnă doar a mărunÈ›i alimentele ci È™i de a le impregna cu enzime care se vor ocupa de digestie È™i de reglarea PH-ului alimentelor în timpul digestiei.

 Saliva are un PH uÈ™or alcalin sau bazic, care contracarează nivelele de aciditate ale alimentelor È™i acizilor din stomac. Cu cât mestecăm mai mult mâncarea, cu atât aceasta va fi mai puÈ›ină acidă pentru corp, iar aceasta va contribui din plin la îmbunătățirea stării de sănătate È™i la reducerea riscului de a avea boli cronice degenerative.

Ia în vedere aceste aspecte È™i mestecă întotdeauna suficient.

 

11. Ia mici gustări între micul dejun È™i prânz

 A mânca între mese ajută la menÈ›inerea nivelului de zahăr din sânge È™i implicit la creÈ™terea nivelului energetic de-a lungul zilei.

 Dacă poÈ›i, atunci serveÈ™te cinci mese pe zi. Este mult mai bine să mănânci mai multe cantități mici decât porÈ›ii mari o dată sau de două ori pe zi, deoarece acestea îngreunează mult digestia.

 AminteÈ™te-È›i doar ca de fiecare dată când mănânci, alimentele să fie de bună calitate È™i să-È›i hrănească cu adevărat corpul. Urmează aceste sfaturi È™i vei fi o persoană sănătoasă.

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri culinare

12 trucuri culinare pen…

Trucuri culinare pentru o sănătate mai bună  În prezent suntem mai conștienți ca niciodată ...

PeÈ™tele: recomandări …

Beneficiile consumului de pește  Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este nec...

Tips-uri pentru supe ma…

  Supe cu mai multe minerale  Supele, ciorbele și supele-cremă sunt foarte sănătoase și nut...

Pâine cu maia naturalą

  Pâinea cu maia nu îngreunează digestia  După ce-am descoperit pâinea cu maia naturală, a...

Știi care sunt cele ma…

  Laptele vegetal poate înlocuii cu succes laptele de vacă  În zilele noastre, laptele de va...

Alimente care reduc pof…

  Alimentele care reduc pofta de dulce  Știai ca una din cauzele cele mai frecvente ale suprapo...

SeminÈ›e cu valoare nut…

  Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le in...

SeminÈ›e care nu ar tre…

  Semințele care nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta  Conform unor filozofi, seminț...

Ce să mâncăm la mese…

  Când să mâncăm  Dacă vă ascultați ceasul biologic și instinctele, vă veți da seama c...

Cum să nu mai irosim a…

  Câtă mâncare aruncăm la gunoi?  Puțini dintre dvs. știți ce cantitate uriașă de alime...

ÃŽnvață să fierbi co…

  Pastele necesită o atenție deosebită la fierbere  Poate că pentru mulți dintre noi fierbe...

5 îndulcitori naturali

  Îndulcitori naturali  „Pentru o viață sănătoasă, evitați excesul de sare, zahăr, și...

Reinventează mâncarea…

  Reinventează felurile tale de mâncare clasice cu 5 ingrediente exotice  Din când în când ...

SlăbeÈ™te cu ajutorul …

  Cum să slăbeÈ™ti cu ajutorul micului-dejun  Dacă îÈ›i doreÈ™ti să slăbeÈ™ti...

Trucuri pentru a prepar…

  Ce facem cu resturile de mâncare?  Nu ÅŸtii ce să faci cu resturile de m&acir...

Top 10 cele mai bune ul…

  Top 10 cele mai bune uleiuri  Rapiță, măsline, porumb, arahide, nuci… aleg...

Totul despre cereala fa…

  Cereala farro din nou la modă  Ai auzit vorbindu-se despre farro, o cereală mai ve...

5 asezonări vedetă pe…

  5 condimente din 5 ţări  Diferitele reÅ£ete specifice unor anumite ţări te ajutÄ...

8 feluri sănătoase de…

  8 reÈ›ete cu ceapă  Ceapa este o legumă plină de beneficii pentru sănătate. Iat...

Cum poÈ›i găti dacă n…

  ReÈ›ete fără cuptor  Un festin original È™i gurmand este posibil chiar dacă nu de...

Cum să foloseÈ™ti lăm…

  Învață să foloseÈ™ti aÈ™a cum trebuie lămâia în bucătărie  &...

Cum poÅ£i folosi floare…

  Apa de flori de portocal în bucătărie  Câteva picături de floare de p...

FoloseÈ™te legumele în…

  Desert cu legume  Dacă multă vreme legumele erau destinate doar felurilor de m&aci...

Delicioase feluri de mÃ…

  Ce poÅ£i face cu pâinea în bucătărie?  Pâinea… o ronţăi...

Trucuri pentru a consum…

  Legumele în centrul farfuriei tale  Dovlecei, roÈ™ii, castraveÈ›i, cartofi, ar...

Uleiul de argan

  Uleiul de argan în bucătărie  Să găteÅŸti cu uleiul de argan este un lucru...

Ierburi aromatice pentr…

  Ierburi aromatice pentru un desert delicios  Menta este delicioasă pe post de deser...

Prepara altfel celebrel…

  10 feluri de a prepara altfel celebrele muffins  Le mâncăm la desert, pe post...

Ce paste să alegi?

  Ce paste trebuie să alegi pentru felurile tale de mâncare?  Ai impresia că p...

Plante cu savori surpri…

  Plante cu savori surprinzătoare pentru a-Å£i parfuma felurile de mâncare  Åžt...

Compatibiltățile alim…

  Compatibiltățile alimentare în Ayurveda  În prezent, È™tim că Ayurved...

Usturoiul negru

  Usturoiul negru, o specialitate asiatică necunoscută  Usturoiul negru… nu t...

Vanilia, aroma preferat…

  Vanilia ne învăluie cu un parfum îmbătător  Fructul unei orhidee, van...

ReÈ›ete de iarnă în v…

  5 idei de reÈ›ete de iarnă în verine  În orice anotimp sau în ori...

Sosul chantilly în var…

  Sosul chantilly sărat, È™ic È™i festiv  Termenul de sos chantilly desemnează cu si...

Cum poÈ›i folosi Maizen…

  Cum poÈ›i folosi Maizena în bucătărie?  Un aliat de nădejde al persoanelor ...

Descoperă fulgii de ce…

  ÎÈ›i plac fulgii de cereale ?  Fulgii de ovăz, de orez sau de năut sunt noii...

Iaurtul Grecesc în buc…

  Ce poÈ›i face cu iaurtul grecesc în bucătărie?  Iaurtul grecesc, un iaurt cr...

Avocado, partenerul tă…

  Fructul Avocado È™i beneficiile lui   Avocado este un fruct care îÈ›i vre...

GăteÈ™te green, glamou…

  GăteÈ™te green, glamour È™i gurmand  Chiar dacă este iarnă, asta nu înseamn...

Adu un aer festiv prepa…

  Micile detalii pentru ca preparatele tale să aibă un aer festiv  Cel mai adesea, u...

Câteva motive ca să f…

  De ce să foloseÈ™ti laptele praf în bucătărie? Câteva motive  Laptele...

Musli home-made

  Ce pot pune în cerealele mele musli home-made?  Dacă vrei să schimbi puÈ›in ...

Ce poÈ›i face cu măsli…

  Ce poÈ›i face cu măslinele în bucătărie?  Fie că sunt negre, verzi, kalama...

Cum sa reduci consumul …

  Alimente fără sare – trucuri pentru a găti cu gust  Cel mai bine ar fi să ...

Integrează grapefruitu…

  Integrează grapefruitul la tine în alimentaÈ›ie  Consumul regulat de gra...

Gătește sub vid

  GăteÈ™te ca un chef cu tehnica gătirii sub vid  De ce oare carnea este atât ...

Gătește cu mirodenii

  9 feluri în care poÈ›i găti cu mirodeniile  Mirodeniile sunt cele care te aju...

Untul aromatizat

  Untul aromatizat, o plăcere extrem de simplă  Fie că îl foloseÈ™ti pentru m...

Brânză pentru supele …

  Brânză pentru toate supele tale de sezon!  IubeÈ™ti la nebunie brânza È...

Atuuri ale berii în bu…

  5 atuuri ale berii în bucătărie  Bună ziua tuturor gurmanzilor. ȘtiaÈ›i cÄ...

Combina fructele uscate…

  10 feluri în care poÈ›i combina fructele uscate cu lactatele  Veritabile conce...

Integreaza scorÈ›iÈ™oar…

  Cum poÈ›i integra scorÈ›iÈ™oara la tine în meniu?  ScorÈ›iÈ™oara este un condi...

Cum poÈ›i folosi formel…

  Cum poÈ›i folosi altfel formele pentru muffins?  Probabil că ai È™i tu una sau mai ...

RezoluÈ›ii gurmande pen…

  RezoluÈ›ii gurmande pentru noul an ce vine  Noul an este cea mai bună perioadă pen...

Cum poÈ›i alege între …

  Cum poÈ›i alege între două alimente similare?  Nu È™tii cum să alegi î...

Reflexe de adoptat pent…

  8 reflexe de adoptat pentru a mânca mai bine  În noul an ce vine, ai un ...

Fă-È›i face plinul de …

  Sfaturi pentru a-È›i face plinul de fructe È™i legume iarna  Atunci când este ...

Păstreaza un echilibru…

  Sfaturi È™i trucuri pentru a păstra un echilibru între sărbători  Sărbăto...

Idei pentru o masă uÈ™…

  7 idei bune pentru un Revelion cât mai lejer  Carne de porc sau de pasăre? Fo...

Cu ce poÈ›i înlocui cr…

  Cu ce poÈ›i înlocui crema tartinabilă?  Crema tartinabilă este plăcerea noa...

Cum poÈ›i înlocui ouă…

  Cum poÈ›i înlocui ouăle în bucătărie?  Atunci când adopÈ›i un r...

Trucuri pentru gătitul…

  4 trucuri pentru ca gătitul pe aburi să nu devină o corvoadă ci o plăcere  Cu s...

Alimente fără zahăr …

  5 alimente fără zahăr pentru a fi plină de energie  Chiar dacă zahărul este in...

Cum poÈ›i mânca fără…

  Cum poÈ›i mânca echilibrat fără gluten?  Glutenul este prezent în majo...

Ai grijă ce ronțăi s…

  Ce nu trebuie să ronțăi seara înainte de culcare?  Pentru a reuÈ™i să &bdq...

ReÈ›ete de toasts pentr…

  ReÈ›ete de toasts pentru Crăciun  Facile È™i foarte uÈ™or de preparat, preparatele ...

Ce poÈ›i face cu citric…

  Ce poÈ›i face cu citricele în bucătărie?  Ai pe masă nelipsitele citrice al...

Cum poÈ›i găti cu mai …

  Cum poÈ›i găti cu mai puÈ›in zahăr?  Iată care sunt cheile echilibrului atunci c&...

Tipuri de oțet

  Cele cinci tipuri de oÈ›et pe care trebuie să le ai la tine în bucătărie  A...

Zero kilograme de sărb…

  Obiectiv zero kilograme de sărbători, câteva trucuri È™i sfaturi  Foie gras...

ÃŽnvață să savurezi …

  Învață să savurezi mai mult muÈ™tarul!  Crezi că È™tii totul despre muÈ™ta...

Sosul de soia

  Sosul de soia îÈ›i pune în valoare felurile de mâncare  È˜tiai că...

Reguli de aur pentru o …

  Reguli de aur pentru o alimentaÈ›ie echilibrată  A te hrăni bine înseamnă, ...

Alternative facile în …

  Trucuri ÅŸi sfaturi – alternative facile în bucătărie  Cu siguranță ...

Trucuri pentru a prepar…

  Trucuri È™i sfaturi pentru a prepara niÈ™te mese fără carne  Vrei să te bucuri de...

Garnituri pentru băutu…

  Trucuri È™i sfaturi – garnituri pentru băuturile tale de sărbători  Asta es...

Trucuri pentru a desăr…

  3 trucuri pentru a desăra un fel de mâncare prea sărat  Trebuie să recunoaÈ...

Alimente bogate în mag…

  Alimente bogate în magneziu pentru o iarnă în formă  Magneziul este un...

Legume uscate pentru a …

  4 legume uscate pentru a evita ronțăielile în această iarnă  Legumele usca...

Cum poÈ›i înlocui Nute…

  Nu ai Nutella? Nicio problemă! Iată cum o poÈ›i înlocui  Dacă vrei să te b...