Consuma bacon în loc de carne
Dacă vrei să mănânci mai puÈ›ină carne, nu trebuie neapărat să renunÈ›i È™i să devii vegetarian. Å¢i se pare ciudat? PoÈ›i consuma bacon în loc de carne. Nu È™tiai? Nu È›i se pare că merg bine împreună? Lasă-ne să îÅ£i explicăm.
Suntem cu toții făcuți să devenim vegetarieni?
Cu siguranță că nu. Åži asta este cu siguranță o alegere mai mult decât personală. Dar un lucru e sigur. Nu trebuie să mănânci carne la fiecare masă ÅŸi nici în fiecare zi. PoÅ£i face deci eforturi să mănânci mai puÅ£ină carne, dar o carne mai de calitate.
Åži cu siguranță ai observat ÅŸi tu că felurile de mâncare cu bacon sunt în general iubite de toată lumea. Åži aÅŸa carnea nu mai este în centrul felurilor de mâncare. Este un fel de compromis. Cei din familie pot accepta să consume un fel de mâncare aproape vegetarian mai ales dacă se pot bucura ÅŸi de savoarea baconului.
Åži nu este de mirare. Baconul este un ingredient savuros care vine cu o textură crocantă. Vine în plus cu cel mai bun gust pentru toate felurile de mâncare È™i nu trebuie să foloseÈ™ti mult. Cu o felie sau două de bacon, toată lumea este mai mult decât mulÈ›umită. Pe scurt, baconul se poate folosi pe post de asezonare mai degrabă decât o sursă de proteine.
De ce să mănânci bacon?
Pentru că este alimentul ideal pentru a începe ziua. Este ideal ÅŸi pentru cei care È›in un regim, cum ar fi cel Montignac. ConÈ›ine foarte puÈ›ine calorii ÅŸi glucide rele. Åži È™unca ÅŸi ouăle sunt cel mai savuros duo care va veni cu un maximum de proteine pentru un minimum de grăsimi ÅŸi de calorii.
Cel mai simplu truc pentru a consuma baconul: ai nevoie de bacon, de două ouă ÅŸi de brânză. Mai poÅ£i parfuma omleta cu ceapă. O gustare simplă, dar ÅŸi foarte dietetică.
Idei pentru a folosi baconul în viaÅ£a de zi cu zi.
- la o salată.
- într-o supă de exemplu, o supă de linte cu bacon.
- într-un gratin de legume. Ai nevoie de cartofi, de sfeclă, de morcovi, de păstârnac, de conopidă, etc. Trebuie să tai legumele bucăți È™i să le amesteci cu un sos bechamel cu puÈ›ină brânză pentru a le gratina.
- o poți folosi pentru o omletă sau pentru o tartă frittata.
- în tacos, burritos sau quesadillas.
- într-o salată cu ouă fierte tari ÅŸi cu cartofi dulci.
- în cea mai delicioasă supă de ceapă.
- pe o pizza de legume.
- cu niÅŸte paste carbonara.
- cu nişte legume decorative prin frunze- spanac, varză kale, bok choy, care sunt trase la tigaie.
- într-o tartinadă alături de crudităţi, de pâine ÅŸi de brânză.
Vino ÅŸi tu cu un gust savuros ÅŸi cu cel mai frumos miros la tine în bucătărie. Baconul îÅ£i va face plăcere la fiecare masă. Nu are cum să nu îÅ£i placă.
Cât de des mănânci carne sau bacon? Nu uita că baconul trebuie să primeze.