De ce să foloseÈ™ti laptele de cocos în reÈ›etele tale? Trei motive
Bogat ÅŸi onctuos, laptele de cocos este un ingredient delicios al bucătăriei exotice care începe să îÅŸi facă loc ÅŸi la noi în bucătărie. Åži nu este de mirare. Se poate folosi într-o mulÈ›ime de feluri în reÅ£etele sărate sau în cele dulci, vine cu mai multă energie dar ÅŸi cu o mulÈ›ime de beneficii pentru sănătate. Iată trei motive pentru care ar trebui să începi să îl foloseÈ™ti ÅŸi tu.
Laptele de cocos este bogat în minerale.
Laptele de cocos este bogat în fier, potasiu ÅŸi fosfor. ConÈ›ine È™i magneziu, seleniu ÅŸi zinc. O adevărată mină de beneficii cu alte cuvinte.
Laptele de cocos vine cu mai multă energie.
Datorită bogăției sale de minerale, laptele de cocos vine cu energia de care are corpul nevoie. Chiar dacă este compus din acizi graÈ™i, acidul lauric pe care îl conÈ›ine are un efect neutru asupra colesterolului. Aceste grăsimi nu sunt stocate într-un număr mare în organism ÅŸi deci nu te fac să te îngraÈ™i, față de smântâna proaspătă de exemplu.
Laptele de cocos este o bună alternativă la smântână.
Laptele de cocos este ÅŸi un bun ingredient de substituÈ›ie pentru unt sau pentru smântână. Se poate folosi în foarte multe reÈ›ete precum tarte quiche, piure de mere, tarte flan, supe. De încercat ÅŸi în niÅŸte preparate mai dulci precum prăjiturile sau tartele.
Cum poÈ›i folosi laptele de cocos în bucătărie?
În primul rând, pentru că este lapte, se poate bea. Este ideal ÅŸi într-un milkshake de căpÈ™uni. Dar ÅŸi cu alte fructe mai exotice precum banana sau ananasul. Sau mai poÈ›i prepara un cocktail de savurat alături de un crumble sau o prăjitură.
Laptele de cocos poate parfuma ÅŸi o supă în care se pot poÅŸa ÅŸi ingredientele. Ai cel mai ÅŸic preparat cât mai zice peÅŸte.
Sau poate intra în compoziÈ›ia unei supe mai mult decât delicioasă. Ai nevoie de citronella, de ardei iute, de zahăr, de curcuma, dar ÅŸi de creveÈ›i. Laptele de cocos se mai poate adăuga la final pe post de tuşă finală în loc de smântână. Legumele cele mai tradiÈ›ionale vor avea cel mai delicios gust.
Preparatul curry este cel mai delicios alături de laptele de cocos. Cu pui în principal, dar ÅŸi cu porc, cu carne de miel, de curcan sau alte variante posibile.
Laptele de cocos este delicios ÅŸi alături de peÅŸte. Perfect deci pentru a prepara tot felul de papiote. Îl mai poÅ£i adăuga ÅŸi pentru marinată.
Tu cum îl foloseÈ™ti laptele de cocos în bucătărie?