Cum poți reduce consumul de zahăr? 4 modalități
Dacă vrei să reduci consumul de zahăr È™i nu È™tii ce să mai faci, dar È™i dacă poftele de dulce nu îÈ›i dau pace, exisă unele soluÈ›ii la care poate nu te-ai gândit încă. Și care nu È›in neapărat de faimoÈ™ii edulcoranÈ›i. ÎÈ›i venim în ajutor cu patru propuneri care merită să fie încercate fără să te privezi în mod neapărat de zahăr È™i fără să consumi niÈ™te edulcoranÈ›i artificiali.
Curmalele.
Curmalele reprezintă cea mai bună modalitate de a reduce consumul de zahăr în mod natural. Zahărul rafinat nu vine cu nici un avantaj din punct de vedere nutriÈ›ional dar curmalele sunt bogate în vitamine, în minerale, antioxidanÈ›i, fitonutrienÈ›i, dar È™i în fibre.
PoÈ›i folosi curmalele pentru a îndulci batoanele cu proteine pe care le prepari în casă, fulgii tăi de ovăz sau chiar È™i sucurile tale smoothie. PoÈ›i prepara È™i un aluat cu niÈ™te curmale amestecând acestea cu apă. Un edulcorant natural care se potriveÈ™te foarte bine cu fulgii de ovăz sau chiar È™i cu pâinea prăjită. Curmalele sunt excelente pentru a lua o gustare sau pentru a -È›i reveni după un antrenament fizic mai intens.
Condimentele.
Unele condimente nu sunt atât de dulci ca È™i zahărul, ceea ce înseamnă că le poÈ›i folosi în toate felurile tale de mâncare pentru a uita de poftele de dulce. Condimentele precum scorÈ›iÈ™oara, cardamomul sau nucÈ™oara, chiar È™i cuiÈ™oarele sunt cele care vin cu o savoare dulce pentru felurile tale de mâncare fără un plus de calorii. Ierburile precum busuiocul, menta sau coriandrul vin cu o savoare dulce pentru felurile de mâncare sărate.
Fructele.
Nimic nu se compară cu un fruct proaspăt pentru a satisface pofta de dulce. Și asta stând departe de zahăr È™i de efectele sale nefaste. Fructele precum perele, merele, bananele sau cireÈ™ele vin cu un gust dulce fără nici un gram de zahăr adăugat. PoÈ›i adăuga fructe la micul dejun în iaurtul natur sau poÈ›i face din fructe un desert principal.
Mierea.
Produs de către albine, mierea este un edulcorant natural prin excelență. Cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, este È™i o sursă excelentă de antioxidanÈ›i sănătoÈ™i. Mierea este È™i un excelent substitut pentru zahăr, de amestecat cu cafeaua de dimineață, poÈ›i pune un strop în iaurtul tău natur, dar o poÈ›i folosi È™i pentru prăjiturile tale. Cel mai bine ar fi să preferi mierea brută, care nu este transformată, care îÈ™i È™i păstrează nivelul de antioxidanÈ›i.