GăteÈ™te amestecând savorile
Poate că nu È™tiai asta deja, dar puiul cu mentă nu mai este trendy. Este mult prea banal. De acum înainte, pentru a găti cât mai trendy È™i cât mai fashion, trebuie să fii cât mai îndrăzneață È™i să surprinzi. Trebuie deci să faci loc în bucătăria ta tendinÈ›ei fusion care amestecă savorile È™i care se joacă cu texturile.
Ce zici de o supă niponă?
De acum înainte amestecurile culinare inedite se invită peste tot. Arahidele se pot degusta cu un sos wasabi, un topinambour se poate degusta alături de ghimbir sau uleiul de măsline se poate folosi alături de o salată de portocale. O tendință care poartă un nume – acela de fusion food. Este vorba în mare de a integra într-o reÈ›etă niÈ™te ingrediente care a priori nu au nimic de-a face împreună È™i care mai provin È™i din cele mai diferite culturi.
O opoziție de texturi și o ruptură de savori.
Fusion food înseamnă È™i un exotism revizitat È™i regândit. Aceasta tendință răspunde unei nevoi a consumatorului de a descoperi noi gusturi, noi texturi È™i de a te juca cu ele. Iar aici îndrăzneala are un loc aparte. Este vorba înainte de toate de a surprinde È™i de a uimi.
Gata cu savorile dulci, blânde sau feminine.
Azi cele mai trendy sunt cele mai opuse texturi. Este nevoie de o ruptură atunci când vine vorba despre gusturi. Este important să È™tii cum să amesteci diversele ingrediente, să È™tii cum să le adaptezi È™i să le pui cel mai bine în valoare dar È™i să creezi cele mai improbabile combinaÈ›ii. PuÈ›ină vanilie în muÈ™tar, foie gras într-o supă thai…
Alimentele vedetă ale tendinței fusion food.
Pentru a amesteca savorile tendinÈ›a fusion food se inspiră din tradiÈ›iile culinare din lumea întreagă. Noi alimente È™i combinaÈ›ii aterizează deci la tine în farfurie.
Fructele È™i carnea merg bine împreună.
În ceea ce priveÈ™te fructele, meriÈ™oarele È™i carnea merg cel mai bine împreună. Dar È™i goji, un fruct de origine chineză, yuzu, un fruct ca È™i o citrică foarte apreciat pentru desert. În familia legumelor, poÈ›i apela la varza chinezească sau la okra, numită È™i gombo, o legumă verde care este originară din Africa de vest.
Ghimbir și speculoos.
Condimentele indiene sunt foarte apreciate în tendinÈ›a fusion food. Sunt cele mai delicioase într-un preparat de genul blanquette de vită de exemplu. Alte vedete- ghimbir sau wasabi. Să nu uităm de faimoÈ™ii biscuiÈ›i speculoos care sunt peste tot.
Miere și ciuperci.
Mierea clasică lasă un loc mierii condimentate care se foloseÈ™te la carne mai ales. Ciupercile, mai ales trufele se folosesc la pastele cu brânză. Sau È™i coriandrul de folosit sub formă de ulei esenÈ›ial sau sub formă de spray peste preparate.
Iată o selecție de produse fusion food.
- sucuri gătite pe bază de supe de legume, de oțet și de sirop.
- numeroase produse pe bază de alge. Un gel cu rom și cu vanilie cu pepite de alge de exemplu.
- miere culinară pentru legume. Un amestec de miere și de condimente de folosit pentru salate, carne și pește.