8 trucuri pentru a folosi resturile de vin
Dacă nu ai reuÈ™it să termini o sticlă de vin, asta nu înseamnă că trebuie să o arunci. CiteÈ™te articolul nostru în care îÈ›i venim în ajutor cu câteva sfaturi.
Prepară un oțet home-made.
Pune într-un vas sau într- o sticlă o varietate de vin rosu È™i lasă-l la păstrare timp de mai multe zile. Amestecă însă totul zilnic. În câteva săptămâni te vei putea folosi de un oÈ›et de vin home-made.
Pune în valoare savoarea supelor È™i a tocăniÈ›elor.
Vinurile albe È™i cele spumante sunt ideale pentru supele cremoase sau mai subÈ›iri, dar ÅŸi pentru cele de legume. Vinul roÈ™u este ideal de folosit cu roÈ™iile sau cu felurile de mâncare pe bază de vită. Încearcă de exemplu să prepari un chili.
Folosește vinul roșu pentru a poşa fructele.
Cu vinul roșu poți poşa perele, merele, piersicile, prunele. Mai folosește şi zahăr. Lasă-le la poşat timp de 10 minute.
Folosește vinul pentru a prinde muștele.
Ai niÈ™te muÈ™te care se adună la fructe? O sticlă sau un pahar cu puÈ›in vin pe fund te pot ajuta să le prinzi. MuÈ™tele vor gravita mai degrabă în jurul sticlei sau a paharului ÅŸi nu în jurul fructelor. Nu vor mai avea scăpare.
Pentru a bate ouăle.
Adaugă puÈ›in vin alb, spumos ca ÅŸi È™ampania, prosecco sau cava ouălor pentru a prepara cea mai moale ÅŸi mai pufoasă omletă. Un fel de mâncare incredibil. Atunci când baÈ›i ouăle, gândeÈ™te-te să adaugi o lingură de vin pentru două ouă.
PoÈ›i încerca să congelezi vinul.
PoÈ›i încerca să congelezi vinul în niÈ™te forme de gheață. Pentru 8 cuburi trebuie să foloseÈ™ti o ceaÈ™că. Cuburile tale de gheață sunt cele care vor veni cu mai multă savoare pentru sosuri sau tocăniÈ›e.
Prepară cel mai delicios sos.
Pentru a prepara clasicele scoici fierte pe vapori combină resturile de vin cu unt şi cu usturoi.
ÎÈ›i poÈ›i înfrumuseÈ›a casa.
Dacă nu a mai rămas nimic în sticlele de vin, le poÈ›i folosi fără probleme pentru a pune în ele flori. Cele mai frumoase È™i cele mai originale vaze.
Vinul este ideal pentru a veni cu mai multă savoare pentru carne sau sosuri.
Vinul este cel care va frăgezi cel mai bine carnea È™i care poate atenua puÈ›in un gust mult prea puternic. Vinul se poate folosi È™i pentru a macera carnea dar È™i în tot felul de deserturi.