Medicina alternativă și cancerul

 

Cancerul – consecința unui stil de viață nesănătos

Medicina alternativă și cancerul Prof. dr. Franc T. Ruiz este considerat o somitate în domeniul medicinii celulare și a urmat foarte multe studii de specialitate de microbiologie, naturopatie, osteopatie și neuropsihologie. În opinia sa, sănătatea este suma bunăstării fizice, mentale și sociale a unui individ.

 Prof. dr. Franc T. Ruiz este în acord cu cele afirmate de Dr. Hamer, care a reușit să demonstreze că orice deficiență organică, cum este și cazul cancerului, este determinată de efectele unui conflict nerezolvat din viața pacientului. Ambii specialiști susțin că tot ceea ce facem și experimentăm, la nivel fizic, mental și emoțional are o profundă repercusiune asupra organismului nostru.

 Iată ce afirmă Prof. dr. Franc T. Ruiz despre declanșarea cancerului: „În ceea ce privește cancerul, înainte de toate doresc să vă împărtășesc opinia mea, și anume: Un diagnostic de cancer, în majoritatea cazurilor, este consecința preponderentă și iresponsabilă a unui stil de viață nesănătos. Cu toții știm că tutunul, alcoolul, carnea roșie, făina rafinată, produsele lactate, zahărul, etc., nu aduc beneficii organismului, însă nu luăm în considerare toate aceste informații. Uneori, continuăm să fumăm, să consumăm alcool, etc., chiar dacă primim fatidicul diagnostic. Țesutul canceros începe să existe datorită alegerilor pe care le facem atât în alimentație, cât și ca stil de viață, a emoțiilor și gândurilor noastre.

 

Care este originea cancerului sau de unde începe cancerul?

 Simplificând, conform celor afirmate de Dr. Robert O. Young, principala origine și cauză a cancerului este o supraîncărcare și acidificare a țesuturilor și a sângelui, ca și consecință directă a dietei și a stilului de viață. Dr. Robert O. Young subliniază faptul că: "Cancerul este consecința unei alimentații anti-fiziologice și a unui stil de viață anti-fiziologic. Lipsa oxigenului din țesuturi și acidoza sunt cele două fețe ale aceleiași monede. Substanțele acide resping oxigenul; în schimb, substanțele alcaline atrag oxigenul."

 Din păcate, chimioterapia acidifică organismul în asemenea măsură încât acesta trebuie să recurgă la rezervele alcaline în mod imediat pentru a neutraliza această aciditate, sacrificând rezervele de minerale (calciu, magneziu, potasiu) care sunt depozitate în oase, dinți, unghii, articulații și păr. Tocmai din acest motiv, este vizibilă degradarea fizică în cazul persoanelor care primesc acest tratament chimic.

 Cel mai bun lucru care se poate face în cazul oricărui proces patologic este să se ajute organismul să înfrunte el însuși problema, prin întărirea sistemului său imunitar și aducându-l într-o stare de echilibru și armonie prin intermediul unei detoxifieri profunde și a unei nutriții adecvate.

 

Despre acidoza metabolică și alcaloza tumorală

 O tumoare este alcalină în interiorul său, în timp ce în exterior este extrem de acidă, tocmai de aceea se poate afirma că tumorile generează această dualitate.

 Modalitățile clasice prin care medicina tradițională tratează cancerul sunt chirurgia, radioterapia și chimioterapia, însă toate acestea sunt proceduri invazive și au multe efecte secundare.

 Medicina alternativă a întreprins numeroase cercetări prin care se dorește îmbunătățirea stării pacientului și o mai mare eficiență a tratamentelor specifice, fără neplăcutele efecte secundare.

 

Ce este mai exact cancerul și cum se dezvoltă?

 Un răspuns simplu la această întrebare ar fi "o celulă care a devenit bolnavă" însă, totuși de ce se îmbolnăvesc celulele sănătoase? sau ce anume determină degenerarea celulelor?

 Boala începe în jurul celulei respective. Mediul celular este cel responsabil de alterarea celulei, mai exact spațiul interstițial, fie din cauza unei insuficiențe renale, a unei insuficiențe hepatice, a insuficienței pulmonare sau toate în același timp, ceea ce este cunoscut ca insuficiență multi-sistemică.

 Putem spune că sistemul de bază al organismului este constituit din plămâni, ficat, rinichi, sistemul vascular arterial, sistemul vascular venos, sistemul interstițial, celule, piele și mucoase. Filtrele noastre naturale sunt ficatul, rinichii și plămânii, care lucrează 24 ore pe zi din momentul în care ne naștem până în momentul morții.

 În repaus, inima unei persoane pompează 5 litri de sânge pe minut. Așadar, prin fiecare dintre filtrele organismului trec minim 5 litri de sânge pe minut. În fiecare minut trec câte 5 litri de sânge, care sunt filtrați de organe și de sistemul celular din sângele arterial care transportă oxigen, zaharuri, grăsimi, proteine, minerale pentru a hrăni sistemul celular. Aceste celule, de fiecare dată când respiră, de fiecare dată când primesc oxigen generează un reziduu metabolic care este dioxidul de carbon. Dacă consumăm de exemplu grăsimi, celulele le vor folosi, iar când grăsimile se descompun rezultă colesterolul, însă în cazul în care consumăm proteine, rezultatul este acidul uric.

 Ce se întâmplă însă cu aceste reziduuri metabolice? Acestea vor intra în sistemul venos, iar prin intermediul acestuia vor ajunge la plămâni, ficat și rinichi și vor fi eliminate. Este ușor să înțelegem că dacă celulele generează 3 saci” de reziduuri și corpul elimină corespunzător cei 3 “sacinu apar probleme. Aceste reziduuri au un caracter acid: acizi grași, acid uric, acid carbonic, iar atâta timp cât organismul nostru are capacitatea de a le elimina, nu apar boli sau tulburări de sănătate.

 Anterior am precizat că inima unei persoane pompează 5 litri de sânge pe minut, ceea ce înseamnă 300 litri pe oră, adică 7.200 litri pe zi. Aceasta înseamnă că prin fiecare dintre filtrele naturale ale corpului trece echivalentul a 7.200 litri pe zi.

 Fiind solicitate 24 ore zilnic, aceste filtre ajung să fie obstrucționate ca orice alt filtru, ceea ce înseamnă că nu vor mai elimina corespunzător reziduurile metabolice precum: anhidridul carbonic, acizii grași sau colesterolul și acidul uric. Dacă nu luăm măsurile necesare pentru a le curăța în mod regulat, deoarece nu putem schimba aceste filtre, apar problemele organice.

 Organismul va începe să rețină acizii și radicalii liberi în spațiul interstițial dintre celule și capilarele venoase în așteptarea drenării (eliminării) acestora. Dacă reținerea acestor reziduuri metabolice în corp se perpetuează în timp, vor începe să apară problemele în interiorul organismului, iar celulele vor fi sufocate” de propriile lor reziduuri metabolice.

 Interpunerea acestor reziduuri metabolice sau toxine între capilare și celule va determina:

 - O serioasă dificultate în procesul de nutriție celulară, deoarece bariera de radicali acizi liberi, acumulați într-un spațiu interstițial, va distruge nutrienții sau va împiedica oxigenul să ajungă la celule.

 - O agresiune asupra propriului sistem celular, deoarece reziduurile acide (acidul uric, acidul oxalic, acidul carbonic, acizii grași, etc.) sunt caustici și pot distruge celulele.

 Celula sănătoasă se află ca într-o piscină cu apă cristalină și transparentă, însă dacă filtrele nu mai fac față, iar drenajul nu se mai poate realiza corespunzător în proporție de 100% ci doar de 80%, o parte din reziduurile metabolice vor rămâne prinse în filtrele respective, o parte în sânge, iar o parte se vor acumula în spațiul interstițial. Dacă această situație se prelungește în timp, mediul celular va fi saturat de reziduuri metabolice acide foarte corozive. Dacă oxigenul trebuie să treacă de la capilare în celule, trebuie să traverseze o barieră de acidzi care vor reacționa prin eliminarea acestuia. La fel se va întâmpla cu orice alt nutrient, iar celula va rămâne astfel izolată și fără aportul necesar de oxigen, fără nutrienți și atacată de un mediu extrem de acid și coroziv.

În aceste condiții, ce opțiuni are celula?

 1. Să moară din lipsă de oxigen și din cauza deteriorării provocate de radicalii liberi acumulați în jurul său;

 2. Să se apere pentru a supraviețui.

 Dacă celula nu se apără, nu reacționează și rămâne în acest mediu și moare, se declanșează moartea organismului. Dacă mor celulele din creier și rămânem fără celule cerebrale apare boala Alzheimer, iar dacă mor celulele de la baza creierului se declanșează boala Parkinson.

 Nervii care trimit impulsuri și informații sunt ca niște cabluri electrice învelite în plastic, care este reprezentat de teaca de mielină. Dacă un cablu este atacat cu un acid, plasticul va arde datorită acțiunii corozive a acidului, provocând astfel un scurtcircuit și va înceta să mai funcționeze. Acest lucru se petrece în cazul unui mediu acid care degradează teaca de mielină care protejează nervii, iar aceasta determină apariția sclerozei multiple.

 Când o celulă moare într-un țesut fibros, vorbim de fibrom, care poate să fie fibrom mamar, fibrom uterin sau fibroză prostatică. Atunci când vorbim de fibroză în orice organ vital ca de exemplu, plămânul, atunci vorbim de o fibroză pulmonară idiopatică. Dacă în plămâni sau în ficat rămân mai multe reziduuri metabolice cu caracter acid decât pot elimina aceste organe vitale se declanșează numitele boli sclerozante.

Ce se petrece când celula decide să supraviețuiască?

 1. Reține lichide în spațiul interstițial pentru a dilua acizii și pentru a permite trecerea nutrienților de la capilare la celule. Dacă toate celulele reacționează la fel apare obezitatea.

 2. Utilizează Ca+, Na+, K+ din structurile osoase pentru a forma săruri care să precipite acizii în țesuturile moi se declanșează: osteoporoza, artroza, artrită.

 3. Drenarea acizilor de către piele sau mucoase determină apariția dermatitelor, eczemelor, psoriazisului, iar la nivelul mucoaselor colita ulceroasă.

 4. Mutația celulelor înseamnă cancer.

 

           Cum se poate învinge cancerul?

    1. Alcalinizând organismul pacientului

 a. Recuperând funcțiile filtrelor naturale ale organismului;

 b. Eliminând toxinele acumulate în spațiul interstițial.

 Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern. Alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă, și implicit cancer. Având un echilibru al pH-ului din corp, celulele nu vor mai avea nevoie să rețină lichide pentru a lupta contra acidozei și vor pune în mișcare metabolismul.

 Un corp prea acid creează în primul rând o problemă de respirație la nivelul celulelor, care perturbă la rândul ei schimbul de oxigen. Consumul alimentelor alcaline și a apei alcaline ionizate, bogată în oxigen, neutralizează aciditatea internă. Un aspect interesant legat de celulele canceroase se referă la faptul că acestea cresc și se dezvoltă într-un mod necontrolat, fiind diferite de celelalte celule din organism. Celulele normale inspiră oxigenul și expiră dioxidul de carbon, iar singurele celule care expiră oxigenul sunt celulele canceroase.

 Vorbind de pH ne referim la potențialul de hidrogen, care este o măsurare a concentrației ionilor de hidrogen din corp. Pentru a înțelege mai clar acest aspect, trebuie să luăm în considerare faptul că nivelele de aciditate se măsoară pe o scală de la 1 la 14, 1 fiind nivelul cel mai acid, 7 cel neutru, iar 14 cel alcalin. Nivelul optim pentru a ne bucura de o stare bună de sănătate este cuprins între 7,3 și 7,45. Diversele substanțe poluante, aditivii chimici, proastele obiceiuri alimentare și inclusiv stresul, pot crește nivelele de aciditate din corp și pot altera pH-ul.

 „Nicio boală, inclusiv cancerul, nu poate exista într-un mediu alcalin”, a afirmat doctorul Otto Warburg, autor al cărții Metabolismul tumorilor și recompensat cu premiul Nobel pentru descoperirile sale în medicină, în anul 1931.

Dieta vegetariană

 În prezent, tot mai multe studii medicale au confirmat faptul că alimentația sănătoasă este o cheie fundamentală pentru prevenirea cancerului.

 O dietă care se bazează preponderent pe produsele și preparatele din carne este acidifiantă, iar dieta vegetariană este alcalinizantă. Aproximativ 95% din conținutul fructelor și legumelor este apă. Cu ajutorul unei diete vegetariene, filtrele organismului sunt curățate în mod natural.

 În ultimii ani s-a cercetat de asemenea influența dietei vegetariene asupra riscului apariției cancerului și în special a cancerului de endometru și a cancerului de sân. Un studiu recent a arătat că această dietă poate crește nivelele de colesterol bun cu până 10%. Studiul menționat a fost publicat în Revista spaniolă de Cardiologie și oferă informații valoroase despre beneficiile acestui tip de alimentație pentru menținerea sănătății cardiovasculare și inclusiv pentru combaterea cancerului.

 O altă cercetare efectuată de oamenii de știință spanioli de la Universitatea din Navarra și Centrul de Cercetare Biomedicală în Fiziopatologia Obezității și Nutriției (CIBERobn) a evidențiat valoarea preventivă a dietei vegetariene contra cancerului de sân. Concluziile acestora au arătat că suplimentarea dietei cu ulei de măsline extravirgin poate reduce cu aproximativ 68% riscul dezvoltare a acestui tip de tumori. Lucrarea, publicată în revista 'JAMA Internal Medicine', s-a bazat pe supravegherea a 4.300 de femei spaniole timp de 4 ani și 8 luni.

Fitoterapia

 În cadrul fitoterapiei se folosesc:

 a. Plantele diuretice care îmbunătățesc funcția renală prin curățarea rinichilor și favorizarea eliminării acizilor;

 b. Plantele hepatice care îmbunătățesc funcția coleretică prin curățarea ficatului favorizând astfel eliminarea bilei;

 c. Plantele pulmonare care determină eliminarea dioxidului de carbon din organism;

 d. Plantele imunostimulatoare care fortifică sistemul imunitar și activează celulele NK ("natural killer", foarte importante pentru apărarea imunitară nespecifică).

Oligoterapia

 În anul 1912, chimistul francez Gabriel Bertrand (1867-1962), studiind compoziţia elementară a țesuturilor vii, a demonstrat că urme din aceste minerale se regăsesc și în corpul uman şi participă într-un mod activ la funcţionarea acestuia. Gabriel Bertrand este primul cercetător care a utilizat termenul de „oligoelemente”.

 Pentru a funcţiona optim, organismul uman are nevoie de o cantitate suficientă de oligoelemente (aproximativ 7 g pentru o persoană care are 70 kg). Reînnoirea acestor oligoelemente se produce în mod normal prin intermediul unei alimentaţii variate şi echilibrate, însă dacă aceste substanţe lipsesc din corp, se ajunge la diverse dezechilibre, iar organismul slăbeşte sau se îmbolnăvește.

 Scopul oligoterapiei este acela de a reechilibra organismul printr-un aport corespunzător de minerale şi de metale, care sunt prezente în mod natural în cantităţi foarte mici în corp și care sunt indispensabile bunei sale funcţionări și anume: aluminiu, argint, arsenic, mangan, cobalt, sulf, zinc etc. Oligoelementele au rolul de cofactori deoarece intervin în procesele şi funcţiile biologice cum ar fi: respiraţia celulară, transformarea și asimilarea alimentelor, transferul de energie, eliminarea reziduurilor metabolice, fortifierea sistemului imunitar și regenerarea ţesuturilor.

 În cadrul oligoterapiei se folosesc:

 a. oligoelemente care reactivează funcțiile catalitice pentru stimularea activității filtrelor naturale;

 b. oligoelemente imunostimulante.

Hidroterapia

 Băile în apă de termală dilată porii și ajută la eliminarea diverselor toxine și deșeuri metabolice acumulate în organism. Apele termale au o concentrație salină de 20 grame de sare per litru de apă. Plasma din organismul uman are o concentrație salină de 9,4 grame de sare per litru.

 Aceasta determină un gradient osmotic care provoacă o extragere a acizilor reținuți în interiorul organismului prin intermediul pielii. Dacă o cură cu apă termală nu vă este neapărat la îndemână, puteți recurge la băile cu sare la domiciliu. Pentru aceasta se recomandă băi cu 2 kilograme de sare la 100 litri de apă (1/2 cadă de baie).

        2. Printr-o dietă hiposodică

 Celula tumorală necesită mult sodiu pentru a-și alcaliniza citoplasma și pentru a putea contracara astfel atacul acid extrem. Dacă rinichii nu mai funcționează corespunzător, se va acumula un exces de acid uric care va ataca arterele. Dacă se obstrucționează funcționarea corectă a ficatului, acesta nu va mai putea elimina colesterolul care se acumulează în artere, ceea ce provoacă infarctul. În definitiv, acizii sunt cei care provoacă cele mai mari distrugeri în organism.

        3. Hiper-oxigenarea sistemului (oxigenul distruge cancerul)

 Încă din anul 1923, dr. Otto Warburg a descoperit că celulele canceroase nu pot crește decât într-un mediu lipsit de oxigen. Simpla drenare a toxinelor din țesuturi va ajuta ca oxigenul să ajungă la țesuturi, iar aceasta va determina apoptoza (moartea) celulelor cancerigene.

 Cercetătorii au încercat prin diverse studii medicale să crească nivelul de oxigen din sânge pentru a contracara cancerul. De exemplu, cercetătorii germani au încercat diferite metode de creștere a nivelului de oxigen din sânge, folosind terapiile cu oxigen (folosirea peroxidului de hidrogen lichid și terapia cu ozon). După anul 1950, cercetătorii japonezi și ruși au abordat deficitul de oxigen dintr-un unghi diferit, folosind apa alcalină ionizată.

 În loc de concluzie, vă reamintim că prezența celulelor cancerigene în corpul uman este permanentă, însă depinde de noi înșine, de stilul nostru de viață, de dietă și de natura emoțiilor pe care le avem în mod preponderent dacă aceste celule vor suferi mutații și dacă vor forma tumori sau nu. De exemplu, medicii oncologi afirmă că aproximativ jumătate dintre femeile care se confruntă cu cancerul de sân ar fi putut să o evite cu ajutorul unei alimentații sănătoase, a exercițiilor fizice și având în general o viață sănătoasă cu obiceiuri benefice.

 Traducerea și adaptarea unui text scris de Prof. dr. Franc T. Ruiz

Sursa: Sanatate cu Dr. Catalin Luca

Mai poți citi din Medicină alternativă

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

Viitorul inteligenței …

Progresul continuu al IA: un punct de cotitură în tehnologie  În ultimele decenii, inteligența...

Viitorul strălucitor a…

Introducere în energie solară  Energia solară, o sursă de energie curată și regenerabilă di...

Schimbările metabolice…

Exercițiile fizice declanșează modificări metabolice în sânge  Astăzi toată lumea știe c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

Dieta macrobiotică: be…

Ce este o dietă macrobiotică?  După cum afirmă Institutul Kushi – una dintre autoritățile ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

Infuzii perfecte pentru…

6 rețete de infuzii contra gripei și răcelilor  Pentru combaterea răcelilor, nu este aproape n...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Băuturi cu efecte deto…

De ce să alegem băuturile detoxifiante?  Atât de mulți dintre noi muncim din greu în fiecare ...

Îngrijirea pielii și …

Noaptea, aliatul frumuseții  Noaptea deține un potențial enorm pentru frumusețea noastră, deo...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

Stresul și depresia, i…

Cum influențează stresul și depresia alimentația?  Stresul și depresia au fost asociate de mu...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

8 infuzii ideale pentru…

Infuziile din plante medicinale stimulează sistemul imunitar  Pe lângă înfruntarea frigului, ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

Dieta de detoxifiere cu…

În ce constă dieta cu struguri?  Dietele miraculoase nu încetează să ne surprindă sau să fi...

5 rețete de toamnă cu…

Care sunt beneficiile prunelor pentru sănătate?  Prunele sunt foarte versatile în gastronomie, ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

Beneficiile apei pentru…

Beneficiile consumului de apă  Știm cu toții că ar trebui să bem „suficientă apă” - dar...

3 rețete originale cu …

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii  Pepenele roșu, cu miezul său răcoritor, este fructul ...

3 rețete de salate del…

3 rețete de salate delicioase de vară  Pe timpul verii salatele sunt ideale pentru că sunt ușo...

20 beneficii pentru să…

Exercițiile fizice au grijă de sănătatea ta  Găsirea timpului și a motivației pentru a real...

Insulele greceşti - ce…

Insulele greceşti, destinaţia pentru această vară  Eşti în căutarea unui loc unde să îţi...

10 ciuperci cu propriet…

Ciupercile medicinale, folosite de mii de ani  Medicina alternativă se bazează pe experiențe de...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Alimentația macrobioti…

Principiile alimentației macrobiotice  Unul dintre fundamentele alimentației macrobiotice este p...

6 semne ale anxietăți…

Ce este anxietatea?  Anxietatea este un episod atât cu caracter emoțional, cât și fizic, care ...

Beneficiile majore ale …

Studii medicale despre beneficiile sportului  American College Sports Medicine (Colegiul american ...

Deserturi la cupe pentr…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Alimente care previn in…

Alimente și băuturi care ne pot afecta somnul  Dacă aveți insomnie sau vă treziți frecvent ...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

Mască naturală pentru…

De ce este particulară pielea mixtă?  Rutina zilnică de îngrijire pentru pielea mixtă poate f...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

Plânsul ca terapie

Reprimarea plânsului are efecte negative  Există momente când evităm plânsul și îl reprimă...

Fiziologia somnului (II…

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dacă avem probleme cu somnul, există o...

7 beneficii ale mersulu…

30 minute de mers pe jos, multiple beneficii  Mersul pe jos ne aduce multe beneficii pentru sănă...

Dieta longevității

Postul poate reprograma organismul  Valter Longo studiază longevitatea timp de 30 de ani și în ...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

Fiziologia somnului (I)

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dormim prea puțin și prea prost, iar e...

Beneficiile incredibile…

Natația: un sport complet  Există ceva mai bun decât a face o baie în piscină sau la mare atu...

Alimente și remedii pe…

De ce apare celulita?  Celulita este un depozit de grăsime sub piele care se manifestă ca un val...

Pâine integrală de ca…

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă  Nimic nu poate întrece gustul, textura ...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

Beneficiile mersului pe…

De ce este bine să mergem cu bicicleta?  Efectuarea unei activități fizice în mod regulat este...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

12 trucuri culinare pen…

Trucuri culinare pentru o sănătate mai bună  În prezent suntem mai conștienți ca niciodată ...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

Cele mai bune recomand…

Care sunt cauzele căderii părului?  În prezent, căderea părului a devenit o problemă care af...

Riscurile pentru sănă…

Dacă doriți să trăiți mai mult, mișcați-vă!  Un studiu medical recent sugerează faptul c...

6 sucuri contra anemiei

Ce este anemia?  În prezent, multe persoane din întreaga lume suferă de anemie și, deși nu es...

Chei esențiale pentru …

Cum să ajustăm tonusul corpului?  Tonusul adecvat al mușchilor și al altor țesuturi ale corpu...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

10 beneficii ale consum…

Ce sunt carbohidrații?  Carbohidrații, alături de proteine și fibre sunt o parte esențială a...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Instinctoterapia: calea…

Cum ne ghidează instinctele?  Creierul nostru primar păstrează amintirile instinctive precum: h...

6 rețete nutritive pen…

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv  Un muesli preparat în casă poate avea benefic...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

Îngrijirea naturală a…

De ce apare pielea grasă?  Dacă sunteți una dintre femeile care consideră că a avea pielea gr...

6 alternative naturale …

Ce efecte adverse pot avea paracetamolul și ibuprofenul?  Paracetamolul și ibuprofenul sunt dou...

Beneficiile exercițiil…

Ce este Pilates?  Dacă există un antrenament care a devenit la modă, acesta este, fără îndoi...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

10 beneficii ale râsul…

Râsul: unul dintre cele mai bune medicamente  Râsul este un răspuns natural la stimuli pe care ...

Peștele: recomandări …

Beneficiile consumului de pește  Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este nec...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Păr perfect, inclusiv …

Produse naturale pentru îngrijirea părului  Multe dintre produsele care există în prezent pe p...