Cele 5 legi fundamentale conform doctorului Hamer

 

Cine este doctorul Hamer?

Cele 5 legi fundamentale conform doctorului Hamer Controversat de unii, însă apreciat și urmat de alții, doctorul german Ryke Geerd Hamer a evidențiat prin cercetările sale specifice legătură strânsă dintre starea mentală și apariția bolii. El susține că fiecare om se îmbolnăvește din cauza unui program mental distructiv, care apare în urma unui șoc emoțional.

 Cercetător și șef al Clincii de Oncologie din Munchen, în anii 70, însuși dr. Hamer a fost diagnosticat cu cancer testicular, la puțin timp după ce fiul său a fost împușcat. Așa a început de fapt, periplul său către propria vindecare și descoperirile sale referitoare la cancer care sunt cu adevărat revoluționare.

 Povestind zilnic cu pacienții pe care chiar el îi trata de cancer, a constatat că fiecare dintre ei suferise un șoc emoțional puternic cu mai puțin de un an sau maximum 2 în urmă. I-a venit astfel ideea de a face mii de tomografii și de a le analiza, iar în urma acestui studiu asiduu a descoperit o legătură directă între diferite zone creierului și anumite organe. Mai precis, dr. Hamer a observat apariția unor vibrații anormale, vizibile sub forma de cercuri concentrice pe tomografie, în diferite zone ale creierului. Cel mai interesant aspect era acela că, oamenii care aveau același tip de cancer, aveau vibrații mai intense în exact aceleași zone ale creierului!

 Dr. Hamer și-a dedicat următorii ani din viață exclusiv acestui studiu, reușind apoi să facă cunoscut în întreaga lume conceptul de Noua Medicină Germană, cu ajutorul căruia vindecase după primii ani în jur de 6000 de pacienți, având o rată de succes de 97%.

 Cu excepția doctorului Hamer, există și alți medici și terapeuți din Europa care au verificat cele cinci legi biologice ale Noii Medicini Germane pe mii de bolnavi; întotdeauna aceste legi s-au dovedit a fi exacte și reproductibile, deci științifice.

 

Legile fundamentale ale doctorului Hamer

 Dr. Hamer afirmă că cele cinci legi biologice enunțate de el au apărut odată cu viața și există în codul genetic al tuturor ființelor vii (plantele, animalele și oamenii) se comportă conform acelorași legi biologice.

 Iată în continuare care sunt cele 5 legi fundamentale conform doctorului Hamer, legi care explică apariția și evoluția bolilor:

 

  Legea nr. 1: Legea de fier a cancerului este “șocul emoțional este detonatorul”

 Conform doctorului Hamer, fiecare tip de cancer este un așa-numit program biologic special al naturii care debutează printr-un șoc conflictual emoțional grav care ne ia prin surprindere, pe nepregătite. Acesta este un conflict traumatizant pe care-l trăim în solitudine și pentru care nu vedem nicio rezolvare. Intensitatea șocului emoțional resimțit determină zona din creier care va fi ulterior afectată și organul fizic corespondent. În consecință, conflictele apar la trei niveluri distincte: psihic, cerebral și organic.

 Existența acestor trei unități care funcționează întotdeauna împreună, respectiv psihic-creier-organe ne evidențiază faptul că omul este întreg compus din emoții, creier și corp, iar o boală nu apare doar în una din aceste zone, ci are repercusiuni asupra întregii triade.

 Deci legea nr. 1 a lui Hamer poate fi rezumată astfel: ori de câte ori o persoană resimte un șoc emoțional care îl pune în următoarele situații concrete:

 - trăiește această situație într-un mod dramatic și traumatizant;

 - această situație apare pe neașteptate, brusc și fulgerător în viața sa;

 - persoana în cauză simte că emoția care îl copleșește este mai puternică decât rațiunea;

 - respectivul trăiește problema în singurătate (deși ceilalți pot fi la curent cu situația sa, totuși el nu împărtășește ceea ce simte, deci își reprimă emoțiile);

 - acea persoană este atât de tulburată încât nu găsește nicio soluție în acel moment.

 Starea de gravitate a bolii va fi determinată de intensitatea șocului emoțional (pot să fie traume mai mici ca intensitate care nu se vor transforma în boli fizice), iar localizarea bolii în corp (pe un anumit organ sau zonă) va depinde în mod evident de tipul de emoție trăit (furie, frică, vinovăție, neputință, etc.).

 Concluzia doctorului Hamer în această direcție este următoarea: la originea tuturor bolilor (de exemplu: cancer, diabet, angină, bronșită, penumonie, depresie, epilepsie, infarct, leucemie, etc.), se află o situație particulară din viața pacientului pe care acesta l-a resimțit ca pe un șoc emoțional: poate fi un divorț dureros, decesul sau îmbolnăvirea unei persoane apropiate, umilire, concediere, un diagnostic teribil, etc.).

 

  Legea nr. 2: Fiecare boală are două faze, în cazul în care conflictul emoțional a fost rezolvat

 Din această perspectivă, dr. Hamer afirmă că toate bolile au două faze, respectiv:

    - Faza 1: este faza de conflict activ sau de îmbolnăvire. Această fază mai este numită și simpaticotonie deoarece se activează sistemul nervos autonom simpatic. Faza 1 debutează odată cu șocul emoțional și durează până la soluționarea conflictului emoțional.

    - Faza 2: este faza de rezolvare a conflictului (faza de vindecare) și durează până la revenirea la normalitate a organismului. Această fază mai este numită și vagotonie deoarece aici intră în acțiune sistemul parasimpatic sau vag.

Faza 1 mai este numită și “faza rece” și se reflectă astfel pe cele trei niveluri ale ființei:

 - la nivel psihic: persoana afectată este într-o stare continuă de stres, își pierde pofta de mâncare, slăbește, este tensionat și nu doarme bine noaptea, toate acestea deoarece este faza de adaptare la evenimentul neplăcut și neașteptat din viața sa.

 - la nivel cerebral: va apărea un scurtcircuit, pe care dr. Hamer l-a numit “focar” și care are forma unor cercuri concentrice care sunt localizate într-o anumită zonă din creier.Aceste focare pot oferi pentru un expert informații precise referitoare la faza de conflict activ sau de refacere în care se află pacientul.

 - la nivel fizic: la acest nivel, creierul poate da doar 4 ordine și anume: crearea unei mase de celule (adică tumoră), descompunerea sau distrugerea masei celulare, blocarea sau deblocarea.

Faza 2 mai este numită și “faza caldă” și reprezintă faza în care conflictul este rezolvat și se reflectă astfel pe cele trei niveluri ale ființei:

 - la nivel psihic: persoana în cauză resimte diminuarea stresului, apare un sentiment de liniște și calm, îi revine pofta de mâncare, iar extremitățile corpului se încălzesc.

 - la nivel cerebral: în zona din creier în care a apărut acel scurtcircuit din faza 1, se formează un edem de refacere, iar cercurile concentrice încep să dispară gradat.

 - la nivel fizic: boala încetează să se dezvolte, iar creierul se reface,însă pot apărea stări febrile, dureri localizate sau dispersate și oboseală generală. Este important să reținem faptul că toate stările inflamatorii reprezintă refacerea organismului, inclusiv bolile infecțioase.

 

  Legea nr. 3: Sistemul ontogenetic de tumori și bolile echivalente

 Ontogenetica se referă la viața embrionară a ființei umane, iar dr. Hamer vorbește aici despre termenul de “boli echivalente”, deoarece nu doar tumorile, ci și toate bolile funcționează conform celor 5 legi.

 De exemplu, în ceea ce privește sensul propriei valori a unei persoane vizavi de relaționarea cu universul exterior, dacă valorile sale de referință sunt foarte exigente, persoana respectivă se poate simți umilită și incapabilă să se ridice la înălțimea situației. Astfel apar conflictele de subapreciere de sine, cu toate nuanțele aferente, ca de exemplu: “am fost concediat pentru că nu sunt eficient”, “soțul meu are pe altcineva pentru că nu-l mai satisfac sexual”, “sunt la menopauză, deci nu mai pot face copii”, etc. Un caz tipic pentru acest gen de conflict este apariția osteoporozei.

 Dacă însă apare frica de moarte, soluția biologică a creierului va fi înmulțirea celulelor pulmonare pentru a crește capacitatea pulmonară, rezultă deci o proliferare celulară anormală, adică un cancer pulmonar.

 

  Legea nr. 4: Sistemul ontogenetic de microbi

 Conform acestei legi expuse de doctor Hamer, microbii nu acționează în organism decât în timpul fazei secundare de boală, adică cea de refacere, devenind activi din momentul rezolvării conflictului și până la vindecarea completă. Microbii nu sunt dușmanii noștri, ci aliați în procesul de vindecare a organismului, iar dacă-I distrugem, vom încetini și întârzia faza naturală de refacere a corpului.

 Ființa umană conține o cantitate de bacterii de zece ori mai mare decât numărul celulelor sale!

 De exemplu, ciupercile și microbacteriile curăță organismul de tumorile aflate în organele derivate din endoderm și trunchiul cerebral, precum și în organele derivate din mezodemul cerebarl și conduse de creier.

 Bacteriile joacă rolul fie de îndepărtarea a tumorilor situate în organele derivate din mezodermul cerebral, fie cel de restaurare de lize (adică reduceri celulare sau necroze), iar virusurile ajută la refacerea organelor de origine ectodermică, guvernate de cortexul cerebral.

 

  Legea nr. 5: Legea chintesenței

 Această lege stipulează faptul că toate comportamentele umane – inclusiv bolile – sunt determinate de programe specifice de supraviețuire, care sunt înscrise în creier. Există o relație permanentă între toate elementele din natură, fiecare ființă vie fiind legată de alte ființe și care împreună, fac parte din marele Tot.

 Cele cinci legi ale Noii Medicini Germane oferă un sens vieții și manifestărilor sale specifice: din această perspectivă nu mai este vorba doar de recunoașterea simptomelor și de eliminarea lor cât mai rapidă, ci este vorba de înțelegerea cauzelor emoționale profunde care sunt proprii fiecărei persoane.

 Cel mai important aspect rămâne acela ca pacientul să înțeleagă la modul profund că îi stă în puteri să inverseze procesul de îmbolnăvire și să schimbe astfel direcția. Boala este de cele mai multe ori, o călătorie interioară spre noi înșine, uneori foarte dureroasă, însă care are întotdeauna rezultate precise: cel care va înțelege toate acestea va putea trage linie și va începe o viață nouă.

 Iar așa cum concluzionează însuși doctor Hamer, “Boala are întotdeauna un sens. Este utilă, necesară și vitală pentru individ și pentru evoluția speciei. (…) Oamenii nu mor nici din cauza cancerului și nici din cauza agenților patogeni, a virusurilor, bacteriilor…ci din cauza fricii și a epuizării”.

 Extrase din cartea: “Medicina cu susul în jos. Și dacă Hamer avea dreptate?”. Autori: Giorgio Mambretti și Jean Seraphin

Sursă: Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Mai poți citi din Medicină alternativă

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

Viitorul inteligenței …

Progresul continuu al IA: un punct de cotitură în tehnologie  În ultimele decenii, inteligența...

Viitorul strălucitor a…

Introducere în energie solară  Energia solară, o sursă de energie curată și regenerabilă di...

Schimbările metabolice…

Exercițiile fizice declanșează modificări metabolice în sânge  Astăzi toată lumea știe c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

Dieta macrobiotică: be…

Ce este o dietă macrobiotică?  După cum afirmă Institutul Kushi – una dintre autoritățile ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

Infuzii perfecte pentru…

6 rețete de infuzii contra gripei și răcelilor  Pentru combaterea răcelilor, nu este aproape n...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Băuturi cu efecte deto…

De ce să alegem băuturile detoxifiante?  Atât de mulți dintre noi muncim din greu în fiecare ...

Îngrijirea pielii și …

Noaptea, aliatul frumuseții  Noaptea deține un potențial enorm pentru frumusețea noastră, deo...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

Stresul și depresia, i…

Cum influențează stresul și depresia alimentația?  Stresul și depresia au fost asociate de mu...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

8 infuzii ideale pentru…

Infuziile din plante medicinale stimulează sistemul imunitar  Pe lângă înfruntarea frigului, ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

Dieta de detoxifiere cu…

În ce constă dieta cu struguri?  Dietele miraculoase nu încetează să ne surprindă sau să fi...

5 rețete de toamnă cu…

Care sunt beneficiile prunelor pentru sănătate?  Prunele sunt foarte versatile în gastronomie, ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

Beneficiile apei pentru…

Beneficiile consumului de apă  Știm cu toții că ar trebui să bem „suficientă apă” - dar...

3 rețete originale cu …

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii  Pepenele roșu, cu miezul său răcoritor, este fructul ...

3 rețete de salate del…

3 rețete de salate delicioase de vară  Pe timpul verii salatele sunt ideale pentru că sunt ușo...

20 beneficii pentru să…

Exercițiile fizice au grijă de sănătatea ta  Găsirea timpului și a motivației pentru a real...

Insulele greceşti - ce…

Insulele greceşti, destinaţia pentru această vară  Eşti în căutarea unui loc unde să îţi...

10 ciuperci cu propriet…

Ciupercile medicinale, folosite de mii de ani  Medicina alternativă se bazează pe experiențe de...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Alimentația macrobioti…

Principiile alimentației macrobiotice  Unul dintre fundamentele alimentației macrobiotice este p...

6 semne ale anxietăți…

Ce este anxietatea?  Anxietatea este un episod atât cu caracter emoțional, cât și fizic, care ...

Beneficiile majore ale …

Studii medicale despre beneficiile sportului  American College Sports Medicine (Colegiul american ...

Deserturi la cupe pentr…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Alimente care previn in…

Alimente și băuturi care ne pot afecta somnul  Dacă aveți insomnie sau vă treziți frecvent ...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

Mască naturală pentru…

De ce este particulară pielea mixtă?  Rutina zilnică de îngrijire pentru pielea mixtă poate f...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

Plânsul ca terapie

Reprimarea plânsului are efecte negative  Există momente când evităm plânsul și îl reprimă...

Fiziologia somnului (II…

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dacă avem probleme cu somnul, există o...

7 beneficii ale mersulu…

30 minute de mers pe jos, multiple beneficii  Mersul pe jos ne aduce multe beneficii pentru sănă...

Dieta longevității

Postul poate reprograma organismul  Valter Longo studiază longevitatea timp de 30 de ani și în ...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

Fiziologia somnului (I)

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dormim prea puțin și prea prost, iar e...

Beneficiile incredibile…

Natația: un sport complet  Există ceva mai bun decât a face o baie în piscină sau la mare atu...

Alimente și remedii pe…

De ce apare celulita?  Celulita este un depozit de grăsime sub piele care se manifestă ca un val...

Pâine integrală de ca…

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă  Nimic nu poate întrece gustul, textura ...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

Beneficiile mersului pe…

De ce este bine să mergem cu bicicleta?  Efectuarea unei activități fizice în mod regulat este...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

12 trucuri culinare pen…

Trucuri culinare pentru o sănătate mai bună  În prezent suntem mai conștienți ca niciodată ...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

Cele mai bune recomand…

Care sunt cauzele căderii părului?  În prezent, căderea părului a devenit o problemă care af...

Riscurile pentru sănă…

Dacă doriți să trăiți mai mult, mișcați-vă!  Un studiu medical recent sugerează faptul c...

6 sucuri contra anemiei

Ce este anemia?  În prezent, multe persoane din întreaga lume suferă de anemie și, deși nu es...

Chei esențiale pentru …

Cum să ajustăm tonusul corpului?  Tonusul adecvat al mușchilor și al altor țesuturi ale corpu...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

10 beneficii ale consum…

Ce sunt carbohidrații?  Carbohidrații, alături de proteine și fibre sunt o parte esențială a...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Instinctoterapia: calea…

Cum ne ghidează instinctele?  Creierul nostru primar păstrează amintirile instinctive precum: h...

6 rețete nutritive pen…

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv  Un muesli preparat în casă poate avea benefic...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

Îngrijirea naturală a…

De ce apare pielea grasă?  Dacă sunteți una dintre femeile care consideră că a avea pielea gr...

6 alternative naturale …

Ce efecte adverse pot avea paracetamolul și ibuprofenul?  Paracetamolul și ibuprofenul sunt dou...

Beneficiile exercițiil…

Ce este Pilates?  Dacă există un antrenament care a devenit la modă, acesta este, fără îndoi...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

10 beneficii ale râsul…

Râsul: unul dintre cele mai bune medicamente  Râsul este un răspuns natural la stimuli pe care ...

Peștele: recomandări …

Beneficiile consumului de pește  Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este nec...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Păr perfect, inclusiv …

Produse naturale pentru îngrijirea părului  Multe dintre produsele care există în prezent pe p...