Cum scapi de depresie

 

Ai depresie? Află acum metodele prin care poți scăpa de ea

cum scapi de depresie

 Când avem depresie şi uneori se întâmplă să avem tot mai des această boală, totul în jurul nostru este întunecat şi gri. Nu mai vedem nimic frumos. Nimic spectaculos. Ne gândim, oare de ce mai suntem aici? Ce căutăm? Pentru ce existăm aici dacă nimic nu mai este cum era înainte? Scenariile pe care le avem în minte sunt dintre cele mai dezastroase. Nimic nu merge bine. Vrem doar să murim pentru că totul în jur este distrus.

 

Poţi alege ca depresia să înceteze sau să continue

 Ai de ales. Ori alegi să rămâi în aceea stare mult timp de acum înainte, ori alegi să îţi revii, lucru care va schimba ceva în viaţa ta. Starea aceasta poate să existe sau nu. Noi am creat asta cu gândurile noastre. În momentul în care totul merge prost şi observăm cum realitatea din jur nu mai este pe placul nostru, apare această stare. Pentru ce să mai exist dacă nu mai am nimic frumos în viață? Oare chiar nimic? Alegi să rămâi în această stare sau alegi să încetezi şi să revii la normal? Totul depinde de alegerea ta.

 

De ce avem depresie?

 Pune-ţi întrebări. Multe întrebări. Întreabă-te mereu: de ce am această depresie? Observă ce răspuns primeşti. Primul gând este cel adevărat. Alege să îţi pui întrebări de fiecare dată când observi că ai pierdut controlul. Majoritatea oamenilor suferă de depresie din cauza stresului. Stres la muncă, stres acasă, stres în familie. Acest lucru provoacă mintea şi o face să îşi îndrepte atenţia către tot ce poate fi mai rău. Păi dacă peste tot este stres, cum ar putea mintea să găsească o clipă de linişte? Nu poate. Ea este mereu agitată. Tot ce poate să facă mintea este să provoace scenarii negative.Şi astfel ajungi să îţi pierzi până şi bucuria de a mai trăi.

 

Depresia este pierderea controlului minţii

 Când ai depresie pierzi controlul minţii şi astfel ajungi să disperi. Nu mai ştii cine eşti, ce vrei să faci, nu mai vezi nicio frumuseţe în jurul tău, nu mai simţi nimic. Şi totuşi acest lucru se poate îndrepta şi se poate vindeca. Dacă realizezi că tu nu eşti mintea ta şi că unele gânduri nu sunt ale tale, atunci eşti pe calea cea bună.

 

Priveşte totul dintr-o altă perspectivă

 Pentru a te vindeca de depresie, pe lângă alegerea vindecării mai ai de parcurs câţiva paşi. În primul rând să îţi schimbi percepţia asupra vieţii. Viaţa este atât de minunată şi atât de frumoasă încât totul merită trăit şi experimentat. Dacă nu vezi asta este din cauză că ai fost prea mult în lumea negativă. Ţi-ai creat toate scenariile negative posibile pe care apoi le-ai şi trăit. Ai stat în lipsa banilor, a locului de muncă, a relaţiilor, a sănătăţii. Ce ar fi să schimbi această perspectivă? Ce ar fi să stai într-o abundenţă de bani, de locuri de muncă, de relaţii, de sănătate? Imaginează-ţi cum ar fi viaţa ta dacă ai avea toate aceste lucruri acum. Stai în aceea stare cât de mult poţi.

 

Imaginaţia este cea care ţi-a creat depresia

 Din moment ce noi ne creăm lumile noastre prin imaginaţie şi simţire este normal să putem să ne creăm o viaţă minunată cu tot ce ne dorim. De ce să lăsăm depresia să ne strice viaţa? O putem accepta în viaţa noastră ca pe o lecţie din care am învăţat ceva. Dar apoi nu ne mai este de folos în niciun fel. Şi astfel cu ajutorul imaginaţiei începem să vedem lucrurile pe care le dorim şi ce vrem să schimbăm în viaţa noastră. Prima dată ne imaginăm că suntem sănătoşi, fericiţi, iubitori. Ne folosim imaginaţia pentru a crea tot ce ne dorim să avem. Imaginile din mintea noastră vor începe să se schimbe odată cu crearea lor. Stăm relaxaţi. Închidem ochii şi vedem o lume pe care am vrea să o trăim. Chiar şi pentru câteva momente putem să facem asta. Dacă imaginile nu vor să stea la locul lor, nu e nicio problemă. Nu trebuie să forţăm. Mai încercăm. Până reuşim să vedem lucrurile pe care le dorim.

 

Sentimentele pot schimba depresia

 O altă unealtă pe care am primit-o atunci când am venit pe lume, este sentimentul. Cu ajutorul sentimentelor noi putem să simţim ce vrem. Când avem depresie simţim o stare de rău, de nimicire, de inexistență. Putem schimba acest lucru, prin schimbarea sentimentelor. Ce ne face să zâmbim? Ce ne face să ne simţim bine? Ce ne poate schimba starea? Poate este o persoană, un animal, o jucărie, un film, o mâncare, un copil. Indiferent ce este, gândul ar trebui să fie direcţionat în aceea parte. Odată ce ne gândim acolo, atenţia noastră este în altă parte. Sentimentele noastre încep să prindă contur şi să se modifice, în funcţie de gândurile pe care le avem. Când avem gânduri bune, de iubire, de fericire, sentimentele noastre sunt tot de iubire şi fericire. Când avem gânduri negative, de boală, de tristeţe, de pierdere, sentimentele sunt şi ele în aceea parte. De aici se modifică şi postura corpului dar şi comportamentul nostru. Devenim iritaţi, nervoşi, plângăcioşi.

 

Afirmaţii, sentimente, imaginaţie

 Sunt de acord că afirmaţiile în momentele depresiei nu ajută cu nimic. Degeaba tot repetăm că suntem sănătoşi şi fericiţi dacă nu simţim acest lucru. Ar trebui să avem o imaginaţie tare bogată şi încrezătoare ca să putem să ne schimbăm viaţa prin afirmaţii. De fapt, aceste afirmaţii ar trebui spuse doar atunci când suntem într-o stare pozitivă şi credem în ceea ce afirmăm. Când suntem într-o stare negativă, cum este o depresie, nu va ajuta prea mult. Atunci avem la îndemână alte soluţii. Sentimentele nu le putem schimba dintrodată din negative în pozitive decât dacă ne gândim la lucruri sau la ceva care ne face plăcere. Iar imaginaţia nu prea ajută în cazul în care mintea este plină de scenarii negative.

 

Totuşi există o soluţie pentru depresie

 Există soluţii pentru a scăpa de depresie. În primul rând trebuie să acceptăm situaţia aşa cum este. Apoi trebuie să alegem să fim sănătoşi şi să ne bucurăm de viaţă. Pentru a scăpa de depresie şi a te bucura de viaţă, poţi să te rogi. Ajută foarte mult în vindecarea ta. Dar nu rugăciunea tradiţională, de genul: dă-mi Doamne sănătate. Roagă-te aşa: Doamne, astăzi eu las în seama ta aceasta depresie pe care mi-am creat-o. O las Doamne în lumina iubirii tale. Ia această energie de la mine şi eliberează-mă de povara ei. Îmi cer iertare de la ea. Îmi cer iertare de la Tine, Doamne. Mulţumesc pentru că mă încarci cu gânduri pozitive, imagini minunate şi sentimente de iubire. Te iubesc, Doamne.

 Această rugăciune mică te ajută să scapi de depresie şi de starea negativă în care eşti. Spune-o de câteva ori pe zi cu o credinţă de neclintit. Astfel vei ajunge să te vindeci şi să fii fericit din nou.

Mai poți citi din Medicină alternativă

Schimbările metabolice…

Exercițiile fizice declanșează modificări metabolice în sânge  Astăzi toată lumea știe c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

Dieta macrobiotică: be…

Ce este o dietă macrobiotică?  După cum afirmă Institutul Kushi – una dintre autoritățile ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

Infuzii perfecte pentru…

6 rețete de infuzii contra gripei și răcelilor  Pentru combaterea răcelilor, nu este aproape n...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Băuturi cu efecte deto…

De ce să alegem băuturile detoxifiante?  Atât de mulți dintre noi muncim din greu în fiecare ...

Îngrijirea pielii și …

Noaptea, aliatul frumuseții  Noaptea deține un potențial enorm pentru frumusețea noastră, deo...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

Stresul și depresia, i…

Cum influențează stresul și depresia alimentația?  Stresul și depresia au fost asociate de mu...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

8 infuzii ideale pentru…

Infuziile din plante medicinale stimulează sistemul imunitar  Pe lângă înfruntarea frigului, ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

Dieta de detoxifiere cu…

În ce constă dieta cu struguri?  Dietele miraculoase nu încetează să ne surprindă sau să fi...

5 rețete de toamnă cu…

Care sunt beneficiile prunelor pentru sănătate?  Prunele sunt foarte versatile în gastronomie, ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

Beneficiile apei pentru…

Beneficiile consumului de apă  Știm cu toții că ar trebui să bem „suficientă apă” - dar...

3 rețete originale cu …

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii  Pepenele roșu, cu miezul său răcoritor, este fructul ...

3 rețete de salate del…

3 rețete de salate delicioase de vară  Pe timpul verii salatele sunt ideale pentru că sunt ușo...

20 beneficii pentru să…

Exercițiile fizice au grijă de sănătatea ta  Găsirea timpului și a motivației pentru a real...

Insulele greceşti - ce…

Insulele greceşti, destinaţia pentru această vară  Eşti în căutarea unui loc unde să îţi...

10 ciuperci cu propriet…

Ciupercile medicinale, folosite de mii de ani  Medicina alternativă se bazează pe experiențe de...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Alimentația macrobioti…

Principiile alimentației macrobiotice  Unul dintre fundamentele alimentației macrobiotice este p...

6 semne ale anxietăți…

Ce este anxietatea?  Anxietatea este un episod atât cu caracter emoțional, cât și fizic, care ...

Beneficiile majore ale …

Studii medicale despre beneficiile sportului  American College Sports Medicine (Colegiul american ...

Deserturi la cupe pentr…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Alimente care previn in…

Alimente și băuturi care ne pot afecta somnul  Dacă aveți insomnie sau vă treziți frecvent ...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

Mască naturală pentru…

De ce este particulară pielea mixtă?  Rutina zilnică de îngrijire pentru pielea mixtă poate f...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

Plânsul ca terapie

Reprimarea plânsului are efecte negative  Există momente când evităm plânsul și îl reprimă...

Fiziologia somnului (II…

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dacă avem probleme cu somnul, există o...

7 beneficii ale mersulu…

30 minute de mers pe jos, multiple beneficii  Mersul pe jos ne aduce multe beneficii pentru sănă...

Dieta longevității

Postul poate reprograma organismul  Valter Longo studiază longevitatea timp de 30 de ani și în ...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

Fiziologia somnului (I)

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dormim prea puțin și prea prost, iar e...

Beneficiile incredibile…

Natația: un sport complet  Există ceva mai bun decât a face o baie în piscină sau la mare atu...

Alimente și remedii pe…

De ce apare celulita?  Celulita este un depozit de grăsime sub piele care se manifestă ca un val...

Pâine integrală de ca…

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă  Nimic nu poate întrece gustul, textura ...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

Beneficiile mersului pe…

De ce este bine să mergem cu bicicleta?  Efectuarea unei activități fizice în mod regulat este...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

12 trucuri culinare pen…

Trucuri culinare pentru o sănătate mai bună  În prezent suntem mai conștienți ca niciodată ...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

Cele mai bune recomand…

Care sunt cauzele căderii părului?  În prezent, căderea părului a devenit o problemă care af...

Riscurile pentru sănă…

Dacă doriți să trăiți mai mult, mișcați-vă!  Un studiu medical recent sugerează faptul c...

6 sucuri contra anemiei

Ce este anemia?  În prezent, multe persoane din întreaga lume suferă de anemie și, deși nu es...

Chei esențiale pentru …

Cum să ajustăm tonusul corpului?  Tonusul adecvat al mușchilor și al altor țesuturi ale corpu...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

10 beneficii ale consum…

Ce sunt carbohidrații?  Carbohidrații, alături de proteine și fibre sunt o parte esențială a...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Instinctoterapia: calea…

Cum ne ghidează instinctele?  Creierul nostru primar păstrează amintirile instinctive precum: h...

6 rețete nutritive pen…

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv  Un muesli preparat în casă poate avea benefic...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

Îngrijirea naturală a…

De ce apare pielea grasă?  Dacă sunteți una dintre femeile care consideră că a avea pielea gr...

6 alternative naturale …

Ce efecte adverse pot avea paracetamolul și ibuprofenul?  Paracetamolul și ibuprofenul sunt dou...

Beneficiile exercițiil…

Ce este Pilates?  Dacă există un antrenament care a devenit la modă, acesta este, fără îndoi...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

10 beneficii ale râsul…

Râsul: unul dintre cele mai bune medicamente  Râsul este un răspuns natural la stimuli pe care ...

Peștele: recomandări …

Beneficiile consumului de pește  Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este nec...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Păr perfect, inclusiv …

Produse naturale pentru îngrijirea părului  Multe dintre produsele care există în prezent pe p...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

6 diete ideale pentru v…

Vara, anotimpul ideal pentru diete  Odată cu sosirea verii, avem la îndemână o mulțime de fru...