Slăbește fără constrângeri cu ajutorul dietei Zermati
Visezi să slăbești continuând să te hrănești bine, fără frustrări, fără privări? Acest lucru este posibil datorită dietei dr. Jean Philippe Zermati. Dr. Jean Philippe Zermati este un nutriționist care a început să fie din ce în ce mai interesat de dimensiunea psihologică a numeroaselor diete. În ciuda unei pierderi în greutate importante, persoanele care au urmat o dietă, în doar trei ani, au pus kilogramele pierdute la loc.
Din cauza acestor diete restrictive iau naștere frustrările, oboseala, carențele sau tulburările de comportament alimentar precum bulimia sau anorexia, stresul chiar. Pentru a remedia aceste efecte nefaste, dr. Jean Philippe Zermati a colaborat cu un psihiatru, Gérard Apfelbaum. Împreună, au pus bazele unei asociații, GROS (Grupul de Reflexie asupra Obsezitatii) care luptă împotriva principiilor dietelor restrictive care nu răspund nevoilor corpului, care privează corpul de numeroasele aporturi de vitamine și favorizează carențe de tot felul.
Dieta Zermati este bazată pe cunoașterea de sine și pe cunoașterea propriului corp. Trebuie să înveți să te cunoști, să te asculți, să înțelegi semnalele pe care ți le trimite creierul. Conform specialistului, fiecare persoană are o greutate morfologică încă de la naștere care, ajunsă la un anumit prag, rămâne aceeași. Este un adevăr pe care multe persoane refuză să îl creadă. Majoritatea forțează limitele corpului impunându-i anumite restricții.
Corpul va reacționa în două feluri: fie nu va mai accepta nici un fel de hrană, fie va stoca într-un mod nelimitat hrana. Dieta Zermati îți permite să te eliberezi de toate aceste restricții, să îți respecți corpul și să ajungi la greutatea ideală, nu cea impusă de revistele de modă. Trebuie să îți accepți și să îți iubești corpul așa cum este.
Cum poți slăbi cu ajutorul dietei Zermati?
Scopul principal al dietei Zermati este cunoașterea obiceiurilor alimentare. Trebuie să știi ce mănânci, în ce cantitate și în ce condiții. Dacă corpul tău are nevoie de 2500 de calorii, va avea grijă să le obțină prin orice mijloace. Dieta Zermati este bazată pe decriptarea mesajelor trimise de către creier. Există o mare diferență între mi-e foame și am poftă să mănânc ceva. Primul, este un semnal de alarmă de ordin psihologic: stomacul este gol, trebuie să mănânci ceva pentru a-l umple. Al doilea semnal este asociat unei senzații de prisos: mâncatul din cauza stresului, a furiei sau oboselii. În primele zece zile, trebuie să întocmești un carnet alimentar în care vei răspunde la următoarele întrebări:
- Mi-a fost foame în momentul în care am mâncat?
- Unde am mâncat? (acasă, la serviciu, pe stradă);
- Ce stare de spirit am avut? (tristă, nervoasă, anxioasă, fericită);
- Dacă nu mi-a fost foame, de ce am mâncat? (plictiseală, stres);
- Ce am făcut în timp ce am mâncat? (televizor, calculator);
După aceste zece zile urmează etapa substituției, perioadă în care te vei concentra pe senzația de sațietate. Conform celui care a creat dieta Zermati nici un aliment nu îngrașă dacă îl consumăm atunci când ne este cu adevărat foame.
Idei de meniu în dieta Zermati:
- Micul dejun: un lapte frappe obținut din ingrediente sănătoase (rodie, mure, soia);
- Gustare: 4 nuci sau o portocala;
- Prânz: o salată de legume asezonată cu vinegretă și supă de linte cu o felie de pâine integrală;
- Cină: o salată de legume asezonată cu vinegretă, legume preparate la wok cu o lingură de orez brun sau un cubuleț de tofu.