Slabeste cu ajutorul dietei Spoonlight
Popularizata de celebrul Karl Lagerfeld, dieta Spoonlight a fost conceputa de catre doctorul Jean-Claude Houdret. Principiul acesteia? Eliminarea totala a grasimilor din alimentatie, a zaharurilor si a carnei rosii. Vor fi favorizate legumele, lactatele 0%, carnea alba (de pasare in special), pestele (in special cele care scad nivelul de colesterol) si se va consuma cat mai multa apa cu putinta.
Dieta Spoonlight este o dieta saraca in grasimi si in calorii. Este o dieta bazata in special pe proteinele slabe, prezente in alimente, insotite de proteinele la saculet. Celebrul designer Karl Lagerfeld a tinut aceasta dieta timp de 13 luni si a reusit sa slabeasca, in 2000, 42 de kilograme. Dupa cum puteti si voi costata, acesta nu s-a mai ingrasat de atunci nici un kilogram. Satisfacut de rezultatele obtinute, acesta a scris impreuna cu doctorul Houdret o carte in care descrie pe larg aceasta dieta, devenita un adevarat best-seller, cu peste 300.000 de exemplare vandute.
Dieta Spoonlight se imparte in trei faze:
Faza de atac care dureaza intre doua si trei saptamani, o faza extrem de restrictiva. Scopul acesteia este urmatorul: sa consumi doar 800 de calorii/zi, doar proteine si legume, completate de proteinele la saculet.
Faza regimului propriu-zis consta in cresterea aportului caloric, trecand de la 800 de calorii/zi la 1200 de calorii maxim, timp de mai multe luni. Se pot adauga cateva alimente precum lactatele fara grasimi.
Faza de stabilizare care poate dura mai multe luni. Aportul caloric creste si mai mult, ajungand pana la 1600 de calorii pe zi.
Unele alimente sunt total interzise pe toata perioada dietei precum corpurile grase (unt, ulei), unele tipuri de carne mult prea grase (miel, carne rosie, oaie), feculenti (linte, cartofi, mazare uscata).
Daca ai decis sa optezi pentru aceasta dieta, te sfatuim sa iti faci trei liste cu alimentele care trebuie sa intre in compozitia meselor tale. O prima lista ar fi cea in care vei nota alimentele pe care le elimini definitiv din alimentatie. Printre acestea se numara toate tipurile de feculenti, branzeturile, materiile grase si unele fructe.
O a doua lista in care vei nota toate alimentele pe care trebuie sa le consumi cu moderatie precum pestii. O a treia lista in care vei nota toate alimentele pe care le poti consuma fara restrictie precum painea integrala, carnea slaba, legumele verzi si lactatele 0%.
Trebuie sa bei cel putin 1.5l de apa pe zi. Sunt permise si sucurile de rosii, sucurile light si 1 sau 2 pahare de vin rosu pe zi.