Dieta cu ananas pentru slăbit

 

Dieta cu ananas – informații generale

Dieta cu ananas pentru slăbit Dieta cu ananas este una dintre cele mai cunoscute diete cu fructe și presupune un consum zilnic de ananas, această dietă fiind descoperită la finalul anilor '70. Baza acestei diete este ananasul care se combină cu alte alimente.

 Dieta pe bază de ananas este o dietă ideală pentru acele persoane care sunt puțin dezordonate în ceea ce privește modul de a se alimenta. Dieta cu ananas este o dietă foarte bogată în vitamina C, care oferă multe beneficii pentru organism.

 Se recomandă să se urmeze această dietă timp de o săptămână, timp în care se pot elimina între 2 și 3 kilograme. Nu este indicat să se continue mai mult de 7 zile, deoarece organismul poate avea unele carențe de nutrienți.

 În primele trei zile se va consuma doar ananas crud sau sub formă de suc proaspăt preparat. În celelalte patru zile este permisă o alimentație variată, care include carne, pește, ouă, salată, legume proaspete și puțin ulei. Ananasul se va include ca desert. Nu este recomandat consumul de zahăr, alcool și nici de băuturi răcoritoare din comerț.

 Această dietă cu ananas nu trebuie să aibă o durată mai extinsă decât zilele indicate, deoarece fiind vorba de o dietă care are puține calorii, greutatea corporală pierdută se poate recupera cu mai multă ușurință.

 Dieta pe bază de ananas nu este recomandată pentru acele persoane care suferă de infecții urinare sau de diabet.

 

Beneficiile ananasului pentru sănătate

 Ananasul se remarcă în primul rând datorită conținutului său bogat în apă. De fapt, majoritatea conținutului său este apă, un ananas de mărime medie având aproximativ 85% apă.

 Ananasul conține micronutrienți care sunt benefici pentru sănătatea inimii deoarece stimulează fluxul sanguin și protejează corpul de dezvoltarea celulelor cancerigene. Ananasul, pe lângă faptul că este un fruct delicios și cu o aromă foarte specială, este și un fruct tropical preferat de multe persoane deoarece este nutritiv și foarte sănătos. Ananasul este bogat în vitamina C și B, în minerale (calciu, magneziu, zinc, seleniu, mangan, potasiu, sodiu) și conține fibre și enzime perfecte pentru sistemul digestiv. Dintre aceste enzime cea mai importantă este bromelina, care evită creșterea nivelelor de insulină din sânge provocată de absorbția produselor constituite din zaharuri rapide care au ca și consecință depozitarea acestora sub formă de grăsime corporală.

 Ananasul este de asemenea un remediu bun contra celulitei, dat fiind faptul că este capabil să fragmenteze proteinele și să separe țesutul celulitic, favorizând dezinfiltrarea, mobilizarea și eliminarea ulterioară a celulelor grase.

 În plus, ananasul permite să fie consumat atât crud, dar și gătit în diverse preparate, mai ales în cele tradiționale asiatice (bineînțeles, în cadrul dietei cu ananas acesta se va consuma doar crud).

 De asemenea este important să menționăm proprietățile terapeutice ale acestui fruct, după cum urmează:

 - Sucul proaspăt de ananas este perfect pentru o bună sănătate intestinală, deoarece reglează tranzitul intestinal și elimină bacteriile și paraziții.

 - Ananasul acționează ca un remediu anti-inflamatoriu, deoarece are în compoziția sa bromelină, o enzimă care ajută la combaterea artritei, gutei, sinuzitei sau a inflamației gâtului.

 Ananasul copt este un aliment diuretic, iar acest fruct stimulează activitatea rinichilor și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

 Dieta cu ananas pentru slăbit este foarte eficientă, deoarece este un plan alimentar care se bazează pe consumul unui unic aliment principal, ananasul. Acesta este un aliment diuretic și ajută corpul să-și regăsească forma prin eliminarea lichidelor reținute în mod rapid, facilitând digestia și oferind o mare cantitate de vitamine organismului. După ce s-a finalizat dieta cu ananas, este important să se urmeze în continuare o dietă sănătoasă și echilibrată, să se realizeze exerciții fizice în mod regulat, acesta fiind unica modalitate de a menține o greutate corporală echilibrată și armonioasă.

 Cu ajutorul dietei cu ananas, se poate detoxifia corpul într-un mod eficient, deoarece se elimină substanțele nocive, se urmează o alimentație săracă în calorii și se arde surplusul de grăsimi în mod rapid.

 

Dieta cu ananas pentru slăbit: plan alimentar

 Dieta cu ananas pentru slăbit se va urma maxim 7 zile, utilizând doar ananas proaspăt, fără a recurge la ananasul din conserve deoarece acesta conține o mare cantitate de zahăr și calorii. La micul dejun se vor consuma 2 sau 3 rondele de ananas și un iaurt natural sărac în grăsimi cu fulgi de ovăz; la prânz se va opta pentru o supă-cremă de legume și pește sau carne slabă la grătar.

 După-masa, se poate consuma ca gustare un iaurt natural sărac în grăsimi amestecat cu bucățele proaspete de ananas și un pahar cu suc de ananas, iar la cină se poate alege o salată de fructe care să conțină kiwi, ananas, mere, căpșuni și portocale.

 O variantă pentru gustarea de după-masă în cadrul dietei cu ananas este acest shake cu proprietăți anti-inflamatorii și cu efecte diuretice. Iată cum se prepară acesta:

 

Shake antiinflamatoriu de ananas cu turmeric, cocos și semințe de chia

 Pe lângă ingredientele principale ale acestui shake, ananasul și turmericul, acest shake mai conține fulgi de cocos, semințe de chia și pulbere de macca. Efectele sale asupra corpului sunt energizante și în același timp detoxifiante.

 Ingrediente necesare:

 - 1 cană de ananas cubulețe

 - 1 linguriță de pulbere de turmeric

 - 1 lingură de semințe de chia

 - 1 lingură de cocos ras

 - o jumătate de lămâie fără coajă

 - 1 cană de apă plată sau apă de cocos

 - 1 linguriță de pulbere de macca (opțional)

 - un vârf de cuțit de piper negru (este un element necesar pentru a crește absorbția curcuminei din turmeric)

 Cum se prepară?

 Cu ajutorul unui blender se procesează bine toate ingredientele până se obține o băutură omogenă. Se consumă proaspăt, imediat după preparare.

 

Variante la dieta cu ananas

 Chiar dacă dieta cu ananas poate deveni monotonă timp de 7 zile, se pot realiza unele modificări, de exemplu la micul dejun se pot consuma o zi rondele de ananas, iar în ziua următoare un suc de ananas sau shake-ul prezentat anterior, iar dimineața următoare se poate opta pentru pâine prăjită cu dulceață de ananas.

 De asemenea, pentru a aduce un plus de savoare dietei, se poate prepara la prânz pui la cuptor cu ananas, aceasta fiind o modalitate de a consuma feluri noi de mâncare care să includă ananasul.

 De fiecare dată când sunteți tentați să mâncați în afara meselor indicate, puteți opta pentru două rondele de ananas, mestecându-le bine pentru ca enzimele din ananas să aibă efectul scontat asupra corpului. Un alt truc eficient pentru a avea o poftă de mâncare mai redusă la prânz este de a mânca cu 15 sau 20 minute înainte de masă două rondele de ananas. În plus, este necesar să se consume între 2 și 3 litri de apă pe zi pentru a ajuta organismul să elimine toxinele nedorite.

 După ce se încheie cele 7 zile ale dietei cu ananas pentru slăbit, se poate include în continuare ananasul în alimentație, însă într-o cantitate mai mică, având grijă să fie o alimentație echilibrată; în acest sens, se recomandă să se consume o dată sau de două ori pe săptămână un suc de ananas, iar la micul-dejun un iaurt slab cu două rondele de ananas tăiate cubulețe.

 Este important să nu se abuzeze de ananas deoarece fiind bogat în fibre, favorizează purificarea organismului, iar consumul său excesiv poate cauza unele probleme de sănătate. Tocmai de aceea se recomandă să se varieze mesele în fiecare zi, pentru a face această dietă mai sănătoasă și mai nutritivă, evitând în acest mod complicațiile de sănătate și evitând riscurile de a urma o dietă atât de strictă pentru a scăpa rapid de excesul de kilograme.

 

Există două modalități de a ține dieta cu ananas:

Modalitatea 1. Dieta scurtă cu ananas de 1 sau 2 zile;

Modalitatea 2. Dieta prelungită cu ananas de 5 sau 7 zile.

 - Se iau 4 mese pe zi: micul-dejun, prânz, gustare și cină. În timpul zilei se vor consuma aproximativ 700 grame de ananas și circa 250 grame de carne. Carnea va fi întotdeauna săracă în grăsimi precum: pui, curcan sau pește.

 - Se va consuma apă plată, ceai verde sau infuzii din plante.

 - Se va opta doar pentru ananas natural, proaspăt și nu se vor folosi conservele de ananas.

 - Deoarece sucul de ananas nu este digerat ușor de toate persoanele, în cazul în care aveți stomacul sensibil, îl puteți înlocui cu suc de mere sau de citrice.

  În continuare, vă prezentăm două dintre variantele dietei cu ananas:

 

Varianta 1 la dieta cu ananas:

Ziua 1

 Micul-dejun:

 - Infuzie de plante sau ceai verde

 - 2 rondele de ananas

 - 1 felie de pâine integrală prăjită cu marmeladă Light

 Prânz:

 1 porție de pește la grătar

 - 2 rondele de ananas

 Cină:

 - 1 piept de pui cu suc de lămâie

 - 1 porție de salată verde, țelină și roșii

 - 2 rondele de ananas

Ziua 2

 Micul-dejun:

 - Infuzie de plante sau ceai verde

 - 1 iaurt slab degresat

 - 3 rondele de ananas

 Prânz:

 - 1 porție de carne de vițel

 - 2 rondele de ananas

 Cină:

 - Legume fierte la aburi (dovleac, morcovi, sfeclă)

 - 2 rondele de ananas

Ziua 3

 Micul-dejun:

 - Infuzie de plante sau ceai verde

 - 1 felie de pâine integrală prăjită cu o linguriță de unt dietetic

 Prânz:

 - 1 porție de orez integral cu ou fiert

 - 2 rondele de ananas

 Cină:

 - 1 piept de pui la grătar

 - 1 porție de salată de sfeclă și morcovi

 - 2 rondele de ananas

Ziua 4

 Micul-dejun:

 - Infuzie de plante sau ceai verde

 - 1 iaurt slab degresat

 - 2 rondele de ananas

 Prânz:

 - 1 porție de carne de vițel

 - 2 rondele de ananas

 Cină:

 - Ton

 - Piure de dovleac

 - 2 rondele de ananas

Ziua 5

 Micul-dejun:

 - Infuzie de plante sau ceai verde

 - 1 felie de pâine integrală prăjită cu marmeladă Light

 Prânz:

 - 1 porție de pește la grătar

 - 2 rondele de ananas

 Cină:

 - 1 porție de sfeclă la cuptor cu sos alb dietetic

 - 2 rondele de ananas

Ziua 6

 Micul-dejun:

 - Infuzie de plante sau ceai verde

 - 1 felie de pâine integrală prăjită cu marmeladă Light

 Prânz:

 - 1 porție de pește la grătar

 - 2 rondele de ananas

 Cină:

 - Salată de spanac, roșii și ouă

 - 2 rondele de ananas

Ziua 7

Micul-dejun:

 - Infuzie de plante sau ceai verde

 - 1 felie de pâine integrală prăjită cu o linguriță de unt dietetic

Prânz:

 - 1 porție de spaghetti cu legume (dovlecei, morcovi, broccoli, ardei gras)

 - 2 rondele de ananas

Cină:

 - Salată de ton, ouă, morcovi și brânză tăiată cubulețe

 - 2 rondele de ananas

 

Varianta 2 la dieta cu ananas:

 Dacă doriți să eliminați kilogramele nedorite, este necesar să faceți un mic sacrificiu și să urmați dieta ca atare. Meniul următor este variat, gustos și sățios, datorită fibrelor alimentare pe care le conține ananasul.

Ziua 1

 Mic-dejun: 2 rondele de ananas, 1 felie de pâine prăjită cu marmeladă Light

 Prânz: 1 file de somon la grătar cu o lingură de ulei de măsline extravirgin, 2 rondele de ananas

 Cină: 1 piept de pui, salată, 2 rondele de ananas

Ziua 2

 Mic-dejun: 1 iaurt slab de ananas

 Prânz: File de vițel la grătar, 2 rondele de ananas

 Cină: Supă-cremă de legume, 2 rondele de ananas

Ziua 3

 Mic-dejun: 1 felie de pâine prăjită, 1 felie de carne de curcan

 Prânz: macaroane cu brânză de capră, 1 iaurt slab de ananas

 Cină: salată mixtă cu o conservă de ton și oțet de mere, 2 rondele de ananas

Ziua 4

 Mic-dejun: 2 rondele de ananas, 1 felie de pâine prăjită cu marmeladă Light

 Prânz: File de pui sau de vițel la grătar

 Cină: salată de fructe cu: ananas, portocale, kiwi, mere și pere

Ziua 5

 Mic-dejun: 1 iaurt slab de ananas

 Prânz: 1 file de merluciu sau de somon, 2 rondele de ananas

 Cină: Supă-cremă de legume, 2 rondele de ananas

Ziua 6

 Mic-dejun: 1 felie de paine integrală prăjită, 1 felie de carne de curcan

 Prânz: File de pui sau de vițel la grătar

 Cină: Salată mixtă, un ou, 2 rondele de ananas

Ziua 7

 Mic-dejun: 2 rondele de ananas, 1 felie de pâine prăjită cu marmeladă Light

 Prânz: Un file de somon, salată mixtă, 2 rondele de ananas

 Cină: fasole verde preparată la aburi, un cartof, un iaurt slab cu ananas

Mai poți citi din Diete, Cure, Regimuri

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

Viitorul inteligenței …

Progresul continuu al IA: un punct de cotitură în tehnologie  În ultimele decenii, inteligența...

Viitorul strălucitor a…

Introducere în energie solară  Energia solară, o sursă de energie curată și regenerabilă di...

Schimbările metabolice…

Exercițiile fizice declanșează modificări metabolice în sânge  Astăzi toată lumea știe c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

Dieta macrobiotică: be…

Ce este o dietă macrobiotică?  După cum afirmă Institutul Kushi – una dintre autoritățile ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

Infuzii perfecte pentru…

6 rețete de infuzii contra gripei și răcelilor  Pentru combaterea răcelilor, nu este aproape n...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Băuturi cu efecte deto…

De ce să alegem băuturile detoxifiante?  Atât de mulți dintre noi muncim din greu în fiecare ...

Îngrijirea pielii și …

Noaptea, aliatul frumuseții  Noaptea deține un potențial enorm pentru frumusețea noastră, deo...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

Stresul și depresia, i…

Cum influențează stresul și depresia alimentația?  Stresul și depresia au fost asociate de mu...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

8 infuzii ideale pentru…

Infuziile din plante medicinale stimulează sistemul imunitar  Pe lângă înfruntarea frigului, ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

Dieta de detoxifiere cu…

În ce constă dieta cu struguri?  Dietele miraculoase nu încetează să ne surprindă sau să fi...

5 rețete de toamnă cu…

Care sunt beneficiile prunelor pentru sănătate?  Prunele sunt foarte versatile în gastronomie, ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

Beneficiile apei pentru…

Beneficiile consumului de apă  Știm cu toții că ar trebui să bem „suficientă apă” - dar...

3 rețete originale cu …

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii  Pepenele roșu, cu miezul său răcoritor, este fructul ...

3 rețete de salate del…

3 rețete de salate delicioase de vară  Pe timpul verii salatele sunt ideale pentru că sunt ușo...

20 beneficii pentru să…

Exercițiile fizice au grijă de sănătatea ta  Găsirea timpului și a motivației pentru a real...

Insulele greceşti - ce…

Insulele greceşti, destinaţia pentru această vară  Eşti în căutarea unui loc unde să îţi...

10 ciuperci cu propriet…

Ciupercile medicinale, folosite de mii de ani  Medicina alternativă se bazează pe experiențe de...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Alimentația macrobioti…

Principiile alimentației macrobiotice  Unul dintre fundamentele alimentației macrobiotice este p...

6 semne ale anxietăți…

Ce este anxietatea?  Anxietatea este un episod atât cu caracter emoțional, cât și fizic, care ...

Beneficiile majore ale …

Studii medicale despre beneficiile sportului  American College Sports Medicine (Colegiul american ...

Deserturi la cupe pentr…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Alimente care previn in…

Alimente și băuturi care ne pot afecta somnul  Dacă aveți insomnie sau vă treziți frecvent ...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

Mască naturală pentru…

De ce este particulară pielea mixtă?  Rutina zilnică de îngrijire pentru pielea mixtă poate f...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

Plânsul ca terapie

Reprimarea plânsului are efecte negative  Există momente când evităm plânsul și îl reprimă...

Fiziologia somnului (II…

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dacă avem probleme cu somnul, există o...

7 beneficii ale mersulu…

30 minute de mers pe jos, multiple beneficii  Mersul pe jos ne aduce multe beneficii pentru sănă...

Dieta longevității

Postul poate reprograma organismul  Valter Longo studiază longevitatea timp de 30 de ani și în ...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

Fiziologia somnului (I)

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dormim prea puțin și prea prost, iar e...

Beneficiile incredibile…

Natația: un sport complet  Există ceva mai bun decât a face o baie în piscină sau la mare atu...

Alimente și remedii pe…

De ce apare celulita?  Celulita este un depozit de grăsime sub piele care se manifestă ca un val...

Pâine integrală de ca…

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă  Nimic nu poate întrece gustul, textura ...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

Beneficiile mersului pe…

De ce este bine să mergem cu bicicleta?  Efectuarea unei activități fizice în mod regulat este...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

12 trucuri culinare pen…

Trucuri culinare pentru o sănătate mai bună  În prezent suntem mai conștienți ca niciodată ...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

Cele mai bune recomand…

Care sunt cauzele căderii părului?  În prezent, căderea părului a devenit o problemă care af...

Riscurile pentru sănă…

Dacă doriți să trăiți mai mult, mișcați-vă!  Un studiu medical recent sugerează faptul c...

6 sucuri contra anemiei

Ce este anemia?  În prezent, multe persoane din întreaga lume suferă de anemie și, deși nu es...

Chei esențiale pentru …

Cum să ajustăm tonusul corpului?  Tonusul adecvat al mușchilor și al altor țesuturi ale corpu...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

10 beneficii ale consum…

Ce sunt carbohidrații?  Carbohidrații, alături de proteine și fibre sunt o parte esențială a...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Instinctoterapia: calea…

Cum ne ghidează instinctele?  Creierul nostru primar păstrează amintirile instinctive precum: h...

6 rețete nutritive pen…

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv  Un muesli preparat în casă poate avea benefic...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

Îngrijirea naturală a…

De ce apare pielea grasă?  Dacă sunteți una dintre femeile care consideră că a avea pielea gr...

6 alternative naturale …

Ce efecte adverse pot avea paracetamolul și ibuprofenul?  Paracetamolul și ibuprofenul sunt dou...

Beneficiile exercițiil…

Ce este Pilates?  Dacă există un antrenament care a devenit la modă, acesta este, fără îndoi...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

10 beneficii ale râsul…

Râsul: unul dintre cele mai bune medicamente  Râsul este un răspuns natural la stimuli pe care ...

Peștele: recomandări …

Beneficiile consumului de pește  Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este nec...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Păr perfect, inclusiv …

Produse naturale pentru îngrijirea părului  Multe dintre produsele care există în prezent pe p...