Ceaiurile te ajută să pierzi în greutate
În prezent, eliminarea kilogramelor excesive a devenit o necesitate pentru milioane de persoane din întreaga lume deoarece obezitatea presupune un mare risc pentru sănătate. Acumularea excesivă a grăsimilor în organism alterează funcțiile diferitelor sisteme ale corpului și determină apariția unei serii de patologii cronice care afectează calitatea vieții.
Totuși, eliminarea acestor kilograme în surplus nu este întotdeauna o sarcină ușoară și cere multă voință și forță interioară. Adoptarea pe termen lung a unei diete sănătoase, exercițiile fizice regulate și consumul anumitor ceaiuri sau băuturi diuretice sunt modalitățile cele mai eficiente pentru a obține cele mai bune rezultate.
În acest sens, vă prezentăm 5 ceaiuri extraordinare ale căror proprietăți nutriționale impulsionează metabolismul și funcțiile organismului care participă la procesul pierderii în greutate.
1. Ceaiul verde
Ceaiul verde este una dintre cele mai recomandate băuturi naturale care ajută la pierderea în greutate. Ceaiul verde conține un puternic antioxidant cunoscut sub denumirea de galato de epigalocatechina (EGCG) care este relaționat cu impulsionarea metabolismului și arderea caloriilor. Acest antioxidant limitează absorbția grăsimilor, de aceea acționează ca un factor preventiv contra acumulării unei greutăți corporale excesive.
Ingrediente:
- 1 linguriță cu ceai verde (10 g)
- 1 cană cu apă (250 ml)
Cum se prepară?
- Puneți apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere luați-o de pe foc și adăugați lingurița cu ceai verde.
- Acoperiți și lăsați să se infuzeze timp de 3-5 minute, apoi consumați.
- Este indicat să se consume maxim două căni de ceai verde zilnic, însă nu mai târziu de ora 17.
2. Ceaiul de mentă
Proprietățile acestei plante medicinale atât de populare ajută la diminuarea poftei excesive de mâncare, care este un factor cheie atunci când dorim să pierdem în greutate. Consumul ceaiului de mentă între mese ne ajută la menținerea sub control a anxietății care ne impulsionează apetitul emoțional și ne ajută să evităm consumul excesiv de calorii.
Ingrediente:
- 1 lingură de frunze proaspete de mentă (10 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
Cum se prepară?
- Puneți apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere luați-o de pe foc și adăugați lingurița cu frunze de mentă.
- Lăsați să se infuzeze timp de 5 minute.
- Puteți consuma ceai de mentă maxim de trei ori pe zi.
Atenție: Femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume această infuzie.
3. Ceaiul alb
Ceaiul alb este o altă opțiune bogată în antioxidanți și este relaționat cu prevenirea patologiilor grave precum cancerul. Consumul său frecvent încetinește capacitatea corpului de a absorbi grăsimile, ceea ce reduce riscul de supragreutate. În plus, ceaiul alb conține o cantitate importantă de cafeină, o substanță stimulantă care accelerează funcția metabolică.
Ingrediente:
- 1 lingură de ceai alb (10 g)
- 1 cană cu apă (250 ml)
- sucul de la o lămâie (opțional)
Cum se prepară?
- Puneți apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere luați-o de pe foc și adăugați lingura cu ceai alb.
- Acoperiți și lăsați să se infuzeze timp de 10 minute, apoi consumați.
- Adăugați sucul de lămâie după gust și puteți consuma între două și patru căni de ceai alb pe zi.
4. Ceaiul de ghimbir
Ceaiul de ghimbir se evidențiază datorită calităților sale digestive care reduc inflamația, durerea și gazele. Consumul ghimbirului reduce dorința constantă de a mânca și crește ritmul metabolismului datorită efectului său termogenic.
Ingrediente:
- 2,5 cm de rădăcină de ghimbir
- 1 cană cu apă (250 ml)
- sucul de la o lămâie (opțional)
- miere de albine
Cum se prepară?
- Puneți apa la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere adăugați rădăcina de ghimbir rasă.
- Lăsați să se infuzeze timp de 10 minute și apoi adăugați sucul de lămâie.
- Când ceaiul se răcește puteți adăuga puțină miere de albine sau un alt îndulcitor natural după gust.
- Consumați câte trei căni pe zi din acest ceai.
5. Ceaiul rooibos
Ceaiul rooibos este o băutură bogată în flavonoizi care reduce riscul apariției afecțiunilor grave și a tulburărilor precum obezitatea.
Proprietățile sale sedative reduc nivelul de stres și ajută la controlul apetitului emoțional care este relaționat cu senzația excesivă de foame și cu depozitarea grăsimilor.
Ceaiul rooibos este foarte sărac în calorii și are un gust dulce, tocmai de aceea nu este necesar niciun tip de îndulcitor.
Ingrediente:
- 1 lingură cu ceai de rooibos (10 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
Cum se prepară?
- Puneți apa la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere adăugați lingura cu ceai de rooibos.
- Acoperiți și lăsați să se infuzeze între 5 și 7 minute.
- Apoi strecurați-l și consumați-l cald.
Atenție: Pacienții care fac tratament de chimioterapie pentru combaterea cancerului nu trebuie să consume acest ceai. De asemenea, ceaiul rooibos nu este recomandat femeilor care au tulburări hormonale.
Ceaiurile pe care le-am prezentat în acest articol nu sunt un remediu miraculos pentru eliminarea excesului de grăsimi din corp; totuși, merită să fie consumate cât mai frecvent deoarece sunt un excelent supliment al unei diete sănătoase și echilibrate.