Un regim adecvat pentru reducerea inflamațiilor
Pentru ce este bun un regim împotriva inflamațiilor? Pur și simplu pentru a te bucura de o mai bună calitate a vieții și pentru controlarea greutății. O alimentație mult prea bogată în alimente transformate poate fi principala cauză a apariției unui număr mare de boli pe care ar fi bine să le evităm.
Importanța regimului anti-inflamații
De ce se formează inflamațiile în corpul nostru? Cu siguranță ai trecut și tu prin această problemă de câteva ori. Te-ai trezit și tu măcar odată cu o inflamație și extrem de obosit. Consumul în exces a hidraților de carbon și de zahăr generează o producție de insulină mult mai mare decât cea normală. O parte va fi stocată în mușchi iar cealaltă parte se va stoca în sânge și va acționa ca o toxină ceea ce va inflama metabolismul și va provoca o producție importantă de grăsime.
Inflamația reprezintă un mecanism de apărare natural ce are drept scop protejarea de substanțele toxice. Inflamația este datorată uneori unui virus, a excesului de insulină de care vorbeam anterior sau unor infecții. Chiar dacă este vorba de un mecanism de apărare natural asta nu înseamnă că este ceva pozitiv, chiar din contră. Inflamația poate deveni cronică și să atace țesuturile sănătoase ale organismului cum este cazul diabetului de tip 1, al artritei reumatoide sau a lupusului.
Regimul pentru evitarea inflamațiilor
Femeile sunt mai predispuse în a suferi de inflamații. Unele alimente agravează această stare. Pe termen lung, inflamațiile accelerează procesul de îmbătrânire ceea ce favorizează o serie de patologii precum obezitatea, artrita, boala Alzheimer, boli cardiovasculare.
Alimentele bogate în acizi grași Omega 3
Alimentele bogate în acizi grași Omega 3 sunt ideali pentru reducerea inflamațiilor. Ideea este să stabilizezi zahărul din sânge hrănindu-te cu alimente cu un conținut scăzut de glucide, alimente ce conțin grăsimi sănătoase și care ne permit să atingem un echilibru corporal. Una din cele mai frecvente greșeli pe care le facem este consumul acizilor grași Omega 6, acizi ce produc hormoni cunoscuți sub denumirea de eicosanoide care provoacă inflamații cronice. Care sunt alimentele bogate în Omega 3 adaptate acestui regim? Peștele albastru, somonul, nucile, semințele de chia, semințele de dovleac.
Citricele
Nutriționiștii recomandă un anume fruct pentru reducerea inflamațiilor: grapefruitul sau pomelo. Însă portocalele, lămâia, kiwi sau mango sunt și ele excelente împotriva inflamațiilor cu condiția să nu le consumi prea coapte. Citricele sunt ideale împotriva inflamațiilor datorită conținutului bogat de Vitamina C, de Vitamina E și flavonoide, compuși ideali pentru reducerea inflamațiilor țesuturilor.
Sucul de roșii
Adori roșiile? Roșia este un aliment bogat în licopen, un antioxidant important pentru sănătatea noastră.
Roșia este o sursă importantă de săruri minerale și vitamine, are grijă de sistemul nostru digestiv. Specialiștii ne recomandă să consumăm un pahar cu suc de roșii pe zi.
Legumele verzi
Știai că cele mai bune legume pentru reducerea inflamațiilor sunt legumele verzi? Este vorba de spanac și broccoli, legume extrem de sănătoase și benefice pentru organismul nostru, bogate în Vitamina K.