Regim sărac în sare? Iată ce brânză trebuie să consumi
Unele tipuri de brânză sunt chiar mai sărate decât apa mării… din fericire însă, unele au un nivel foarte scăzut de sare. O veste foarte bună deci pentru cei care suferă din cauza hipertensiunii și care nu vor să se priveze deloc de acest aliment. Un aliment care pe lângă faptul că este delicios, are și o mulțime de virtuți pentru sănătate.
Unii dintre noi consumă prea multă sare uneori chiar și fără să își dea seama
Sarea se poate ascunde și în unele alimente transformate precum pâinea sau brânza... Se recomandă însă să se consume numai 2 miligrame de sare pe zi. Se va reduce astfel tensiunea arterială și deci și riscurile de boli cardiovasculare, de atac cerebral sau de unele boli coronariene la adulți.
Persoanele care suferă din cauza hipertensiunii trebuie să fie extrem de vigilente
Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să se priveze de acest aliment care pentru unii este motiv de mândrie națională. Deoarece, chiar dacă toate tipurile de brânză conțin sare pentru a se conserva mai bine, nu toate conțin în schimb același nivel de sare. Este de ajuns deci dacă cunoști care sunt tipurile de brânză care conțin un nivel ridicat de sare și cele care conțin un nivel mai scăzut pentru a te putea delecta fără să te culpabilizezi.
Deci, tipurile de brânză cele mai sărate care trebuie să fie consumate doar ocazional, sunt:
Brânza Halloumi
O brânză de capră cipriotă care se poate consuma la grătar, într-o salată sau pe frigărui. Conține aproximativ 3% sare.
Brânza cu mucegai
Roquefort sau Bleu d’Auvergne care sunt de obicei de două ori mai sărate decât cele obișnuite.
Brânza Feta
O brânză grecească care este delicioasă vara în salate. 100 de grame de brânză conțin 1500 mg de sare.
Brânza de tipul celor Ficello sau Toast pentru burgeri care este destul de răspândită în Statele Unite.
Brânza Edam
Este o celebră brânză olandeză care se recunoaște după pelicula sa de parafină roșie care conține 2300 de mg de sare pentru 100 grame.
Brânza Wensleydale
O brânză albastră care se produce în Anglia.
Brânza Emmental
Un tip de brânză elvețiană cu aluat dur, un deliciu de consumat singur sau răzuit peste paste. În plus, 100 de grame de brânză nu conțin decât 0, 5 grame de sare.
Brânza Mozzarella
Este un clasic al bucătăriei italiene, un deliciu pentru pizza sau în caprese alături de roșii.
Brânza de tipul celei Philadephia
Care este ideală de tartinat sau de folosit pentru tartele cheesecake.
Brânza de tip cottage
Conține foarte puțină sare în comparație cu alte tipuri de brânză.
Deci nu trebuie să suprimi brânza din alimentație, totul este să o alegi așa cum trebuie. Deoarece brânza este și un aliment bogat în calciu și potasiu care permite supravegherea aportului de calorii întreaga zi. Și se pare că este utilă și împotriva diabetului.