7 alimente care nu sunt dușmanii siluetei tale
În materie de nutriție, cel mai frecvent sfat este acesta: nu consuma alimentul cutare. Însă, în realitate, secretul constă în echilibru. Drept urmare, nu mai fi stresată în momentul în care ții un regim și urmează aceste sfaturi simple pentru a profita fără excese de unele alimente care nu sunt periculoase pentru siluetă.
Cartofii
Consumăm cartofi prăjiți mult prea des alături de carne sau sosuri grase. Însă cartofii natur sau la cuptor cu puțin usturoi și ulei de măsline, sunt mai dietetici decât ai putea crede. Cartofii au un conținut bogat de Vitamina C și B6, iar coaja lor este bogată în fibre.
Untul
În cantități mici, untul nu este periculos pentru siluetă. În orice caz, nu este atât de nociv pentru colesterol cum este margarina de exemplu. Chiar dacă este mai bogat în grăsimi saturate, trebuie să știi că studiile recente au pus la îndoială legătura dintre aceste grăsimi și bolile cardiovasculare. Drept urmare, în cantități mici, nu face rău siluetei.
Zahărul
Zahărul este cel mai acuzat aliment. Cu toate acestea, zahărul este carburantul esențial al organismului, creierului și mușchilor noștri. Drept urmare, dacă regimul de slăbire pe care îl urmezi este unul sănătos, nu ar trebui să te simți vinovată pentru faptul că bei cafea cu zahăr. Trebuie să fii atentă doar la dulciuri și deserturi pe care trebuie să le rezervi ocaziilor mai speciale.
Ciocolata caldă
Cacao este bogată în polifenoli, foarte buni pentru sănătate. Însă, încearcă pe cât posibil să eviți preparatele industriale. Lactatele reduc nivelul de țesut adipos de la nivelul stomacului tău, ciocolata neagră fiind capabilă să încetinească procesul digestiv și provoacă senzația de sațietate.
Pizza
O pizza din când în când nu este chiar atât de periculoasă pentru că este pur și simplu irezistibilă. Însă, în momentul în care decizi să consumi o pizza, fii rezonabilă: optează pentru o pizza italiană cu aluat fin și bogată în legume. Și, pe cât posibil, împarte-o cu o prietenă.
Feculenții
Atâta timp cât consumi cereale integrale (pâine, paste, orez, quinoa), feculenții pot să facă parte din regimul tău. Tot ceea ce este integral este bogat în fibre și în nutrienți indispensabili pentru menținerea echilibrului aparatului digestiv.
Brânză
Studii recente sugerează faptul că o combinație de produse lactate normale și semidegresate, printre care și brânza, ar putea reduce tensiunea, să îți echilibreze glicemia, să te ajute să îți păstrezi silueta și chiar să îți prelungești viața. Doar vești bune!