Dieta Forking sau atacul kilogramelor cu furculița
Dieta Forking ne permite să mâncăm de toate cu condiția să mâncăm exclusiv cu furculița. Astfel, evităm să consumăm unele alimente nocive, care îngrașă precum pâinea, sosurile, înghețata. Dacă obiectivul tău este să pierzi doar câteva kilograme, să-ți sculptezi puțin silueta, atunci dieta Forking este dieta ideală pentru tine!
Ce este dieta Forking?
Dieta Forking și-a căpătat denumirea de la o…furculiță. Furculița este un element esențial în cadrul acestei diete. Ai dreptul să mănânci doar ce se poate consuma cu furculița. Uită de cuțit, de lingură sau linguriță. în cadrul dietei Forking vei consuma doar ceea ce îți permite furculița. Astfel vei evita produsele fast-food, pizza, sosurile, prăjiturile. În afară de aspectul ludic evident, dieta Forking este bazată pe cronobiologie. Dieta Forking este practică în special în cadrul mesei de seară când alimentele sunt transformate în grăsimi.
Dieta Forking este foarte ușor de aplicat, sunt ușor de identificat alimentele permise și cele interzise. Folosind furculița, senzația de sațietate apare mult mai repede și regăsim plăcerea de a mânca.
Dieta Forking este ideală pentru persoanele cărora nu le plac dietele restrictive și pentru cele cărora nu le place să facă excese culinare. Dieta Forking nu este pentru tine dacă:
- Vrei să slăbești rapid;
- Mănânci la intervale neregulate și sari peste micul-dejun;
Bazele dietei Forking
Consumă doar alimente care se pot mânca cu furculița fără să trișezi. Limitează consumul de grăsimi și de zahăr. Datorită dietei Forking apetitul este diminuat seara. Fără să îți dai seama, respecți cu strictețe următorul dicton: mic-dejun de rege, prânz de prinț și cină de cerșetor.
Ce ai voie să consumi în cadrul dietei Forking: legume, leguminoase (linte, mazăre, fasole uscată), cereale (orez, paste, grâu), pește.
Ce nu ai voie să consumi în cadrul dietei Forking: migdale, alune, biscuiți, pizza, cârnați, supă, ouă, înghețată, clătite, avocado, sandwich-uri, chipsuri, pâine.