Slăbește cu ajutorul medicinei chinezești
Înainte de a te apuca să slăbești trebuie să înțelegi mai întâi ce se ascunde în spatele luării în greutate. Tulburări emoționale, surmenaj, o igienă de viață necorespunzătoare. Medicina chinezească ne oferă secretele pentru a ne înțelege corpul și pentru a răspunde cât mai bine nevoilor acestuia.
Filosofia slăbitului in viziunea medicinei chinezesti
Fiecare corp evoluează în mod diferit, fiecare luare în greutate are motivele sale. Conform medicinei chinezești, înainte de a te gândi să urmezi un regim trebuie să înțelegi mai întâi evoluția luării în greutate, originea acesteia.
Zaharuri rafinate, carne, alcool, grăsimi nocive: dificil de asimilat, aceste substanțe generează, în organismul nostru, mucozități, acestea din urmă fiind sursa acumulării de grăsimi dar și a numeroase boli (patologii pulmonare, obezitate). Un dezechilibru provocat de un metabolism lent, o igienă alimentară necorespunzătoare sunt niște probleme care își pot găsi rezolvarea cu ajutorul acupuncturii sau fitoterapiei chinezești.
Munca intelectuală în exces, surmenajul, absența activității fizice, bolile cronice, unele dereglări alimentare pot explica luarea in greutate. Conform medicinei chinezești, rinichii participă în mod activ la transformarea și la circulația lichidelor în corp. Dacă aceste organe slăbesc dintr-un motiv sau altul, aceste lichide stagnează și se transformă în mucozități. Principalele cauze ale slăbirii organelor sunt îmbătrânirea sau unele boli grave.
Tulburările emoționale (furia, frustrarea, tristețea sau umilința) ne epuizează ficatul. Or, ficatul este un organ ce permite circularea lichidelor în corp. Dacă nu își face treaba, atunci aceste lichide stagnează, se transformă în mucozități, provocând luarea în greutate.
Iată care sunt obiceiurile pe care trebuie să ți le însușești
Înțelege-ți emoțiile.
Înainte de a-ți revizui obiceiurile alimentare, trebuie să fii conștientă de faptul că uneori, emoțiile negative, frustrările, sunt cele care ne dereglează metabolismul. Primul pas în evitarea luării în greutate este deci spiritul liniștit, armonia.
Mănâncă în alte condiții.
Ambianța în care mănânci are un rol primordial. Pentru a digera mai bine, pentru a evita producerea de mucozități, mănâncă într-o atmosferă liniștită, relaxantă.
Mănâncă alimente calde, fierte de preferință.
Alimentele reci, uscate, pot obosi ficatul și plămânii, pot îngreuna procesul digestiv. Și băuturile pe care le consumi trebuie să fie calde.
Ritualurile potrivite
Pentru evitarea kilogramelor în exces, reglează-ți emoțiile. Sofrologia, relaxarea, qi gong, sau orice altă practică energetică este excelentă pentru a face pace cu corpul tău. Corpul tău are nevoie să se miște, mai mult decât ți-ai imagina. Mișcarea permite reglarea organismului, relansarea metabolismului și energiei, permite o mai bună digestie și evită stocarea grăsimilor. De aceea, este bine să faci mișcare, cel puțin 30 de minute pe zi.
Conform preceptelor medicinei chinezești, circulația energiei în corp depinde în mare măsură de cele cinci elemente (foc, lemn, aer, apă, pământ) fiecare din acestea fiind asociat unui organ, unei culori, unei emoții. De aceea, în farfuria ta ar trebui să se regăsească câte o culoare diferită în fiecare zi. Fructele și legumele roșii sunt asociate bucuriilor inimii, produsele portocalii sau galbene sunt ideale pentru perioadele depresive, pentru pancreas.
Consumă vegetale albe precum ridichea, asociată plămânilor sau fructe și legume violet precum sfecla sau vinetele care acționează asupra pielii și a rinichilor. Produsele de culoare verde au o acțiune benefică asupra ficatului.