Sfaturi pentru a prevenii cancerul de sân

 

Sfaturi pentru diminuarea riscului de apariție a cancerului de sân

Sfaturi pentru a prevenii cancerul de sân Cancerul de sân este probabil unul dintre diagnosticele cele mai de temut pentru femei. Conform site-ului breastcancer.org, una din opt femei va suferi de cancer invaziv în viață, iar în fiecare an aproximativ 40.000 de femei își pierd viața din cauza acestei boli.

 Cu toate aceste probabilități, în cazul în care este posibil, întrebarea este: ce anume se poate face pentru a evita să facem parte din aceste statistici? Adevărul este că există multe măsuri care pot fi luate și care vor ajuta la reducerea riscului apariției cancerului de sân.

 Este important să se ia în considerare faptul că se consideră că cel puțin 10% din cazurile de cancer de sân sunt relaționate cu factori de risc genetici. Restul de 90% pare să fie cauzat de factorii de mediu.

 Mulți cercetători afirmă că acest tip de cancer poate fi prevenit cu ajutorul unei transformări adecvate a stilului de viață, precum modificarea alimentației, optimizarea nivelelor de vitamina D, practicarea unor exerciții fizice în mod regulat și evitarea expunerii la toxine pe cât de mult posibil.

 Aceasta înseamnă să faceți cu grijă un inventar atât al produselor de curățat cât și al produselor de îngrijire personală pe care le utilizați, precum și a accesoriilor și altor produse potențial toxice cu care intrați în contact zilnic. Supraexpunerea toxică are fără nicio îndoială un rol extrem de important în dezvoltarea cancerului, iar studii recente au început să arate care sunt cei mai mari agresori.

 

Cercetătorii identifică toxinele care trebuie evitate pentru a preveni cancerul de sân

 Conform unei cercetări publicate recent în revista Environmental Health Perspectives (Perspective asupra sănătății mediului ambient), din cadrul National Intitutes of Health (NIH) (Institutul Național de Sănătate), puteți reduce riscul de cancer de sân evitând substanțele chimice conținute de produsele obișnuite de uz zilnic. Iată un fragment extras din acest studiu:

 “Datorită faptului că studiul a demonstrat că testele efectuate pe animale sunt capabile să evidențieze probabilii factori carcinogeni care sunt declanșatori ai cancerului de sân, acest raport medical al putea ajuta mult la prevenirea cancerului de sân. Acest lucru este în mod special important deoarece doar 10% dintre cazurile de cancer de sân sunt genetice, iar cercetătorii consideră că mediul ambiant are în acest sens un rol foarte important…

 Fiecare femeie din Statele Unite a fost expusă la substanțele chimice care ar putea crește riscul de a dezvolta un cancer de sân. Din păcate, legătura dintre substanțele chmice toxice și cancerul de sân a fost ignorată mult timp,” afirmă Julia Brody, Doctor în medicină, autoarea studiului și director executiv a Silent Spring Institute. “Reducerea expunerii la substanțe chimice ar putea salva viața multor, multor femei.”

 Într-un studiu anterior, cercetătorii au identificat 216 de substanțe chimice care contribuie la creșterea tumorilor din glanda mamară în cazul rozătoarelor. În acest articol, autorii reduc lista la 102 de substanțe chimice la care din păcate, multe femei sunt expuse în mod regulat, prin intermediul alimentelor, medicamentelor, cosmeticelor, contaminării aerului sau a produselor de consum.

 Ulterior cercetătorii au grupat aceste substanțe chimice pe baza expunerii, a potențialului carcinogen și a structurii lor chimice. Această clasificare a avut ca rezultat 17 grupe relaționate cu substanțele chimice, care au fost marcate ca fiind foarte periculoase datorită capacității lor de a produce tumori în probele efectuate pe animale.

 

Principalii agresori chimici în cazul cancerului de sân

 În continuare, prezentăm o listă cu grupe de substanțe chimice care trebuie evitate și care cauzează cancer și sursele cele mai comune de expunere la aceste substanțe. Alți 27 de factori carcinogeni diferiți care nu intră în categoria substanțelor chimice și care apar în partea de jos a listei sunt considerate de asemenea foarte toxice. Aceste substanțe chimice includ unele substanțe folosite în pesticide, produse de consum și alimente.

 Două exemple în acest sens sunt metil eugenolul, care este utilizat în alimentele procesate ca un potențiator de gust artificial, precum și nitrozaminele din carnea afumată. Cercetătorii au luat de asemenea în considerare și obezitatea și expunerea la radiațiile medicale ca fiind factori de risc, iar în ultimul caz s-ar putea include și mamografiile nenecesare.

 

Substanțe chimice toxice care trebuie evitate pentru a preveni cancerul de sân

Produsele ignifuge Produsele ignifuge, rășini de poliester, polimeri plastici și spume rigide de poliuretan

Acrilamida: Alimentație ( în special în alimentele bogate în amidon precum cartofii prăjiți, preperați la temperaturi ridicate), fumul de țigară

Amine aromatice: Poliuretan, pesticide, coloranți azoici

Benzen: Benzina, fumul de țigară, diluanți pentru adezivi, vopsele, nylon

Dizolvanți organici halogenați: Procesarea alimentelor, aditivi pentru benzină, vopsele și soluții de îndepărtare a petelor

Etilen (EtO) și oxid de propilen (PO): EtO este un gaz utilizat pentru sterilizarea echipamentelor medicale, a alimentelor și condimentelor, hainelor și instrumentelor muzicale. Se găsește de asemenea în fumul de țigară și în gazul de eșapament al mașinilor.

1,3-Butadienă: Fumul de țigară, gazul de eșapament al mașinilor, benzină și emisiile de gaze ale instalațiilor industriale.

Amine heterociclice: Carne preparată la temperaturi ridicate și fumul de țigară

Hormoni endogeni și farmaceutici, precum și alte substanțe chimice perturbatoare ale glandelor endocrine: Estrogeni, progesteron, DES și alți hormoni

Medicamante non-hormonale care au activitate hormonală: Acestea includ patru agenți chimioterapeutici, două medicamente veterinare posibil prezente în alimente, diureticul furosemid, griseofulvina antifungică și diferiți agenți anti-infecțioși

MX: Unul din sutele de subproduse genotoxice folosite la dezinfectarea apei potabile

Acidul perfluorooctanoic PFOA: Îmbrăcăminte antiaderentă și rezistentă la pete, mobile, haine, ustensile de bucătărie, stingere a incendiilor, cosmetice, lubrifianți, vopsele și adezivi

Nitro-PAH: Contaminarea aerului,în principal de emisiile de tip diesel

PAH: Fumul de țigară, contaminarea aerului și alimente carbonizate

Ocratoxina A (o micotoxină naturală): Cereale și nuci contaminate, produsele din carne de porc

Stiren: Alimente care au fost în contact cu polistirenul; produse de consum și materiale de construcție, inclusiv polistirenul, covoare, adezivi, produsele pentru artele manuale și pentru curățarea casei

 

Produsele ignifuge aduc mai multe daune decât beneficii

 Cu toate că este dificil să alegem un grup de substanțe chimice în particular pentru a le denumi ca fiind “cele mai periculoase”, substanțele ignifuge ar putea corespunde deoarece sunt utilizate la fabricarea mobilei, inclusiv a saltelelor de pat, pe care ne petrecem mult timp de viață. În Statele Unite a fost publicată o serie de cercetări numită “Playing With Fire” (“Joaca cu focul”) de către renumita publicație Chicago Tribune:

 “Substanțele chimice toxice sunt prezente în aproape toate căminele, în canapele. scaune și multe alte produse de acest gen. Două industrii puternice - Industria Tutunului și fabricanții de substanțe chimice - lansează campanii înșelătoare care conduc la proliferarea acestor substanțe chimice, care însă nu acționează așa cum se afirmă.”

 Un procent estimat de 90% dintre locuitorii Statelor Unite au substanțe ignifuge în corp, iar numeroase studii medicale au relaționat aceste substanțe cu riscuri mari pentru sănătate, inclusiv infertilitate, defecte din naștere, un coeficient intelectual mai mic, probleme de comportament la copii, precum și cu cancerul testicular, de ficat, de rinichi și de sân.

 Substanțele chimice ignifuge aparțin clasei de substanțe chimice precum DDT și PCB (organohalogenați) și se acumulează în mediul înconjurător. Aceste substanțe chimice reacționează de asemenea în combinație cu alte toxine, deoarece se ard pentru a produce dioxine și furani care pot cauza cancer. Industria substanțelor chimice afirmă că mobilele tratate cu substanțe ignifuge cresc de 15 ori durata de a evita un incendiu.

 În realitate, această afirmație este extrasă dintr-un studiu în care s-a utilizat un puternic ignifug de tip NASA, care a oferit 15 secunde suplimentare timpului de declanșare a unui incendiu. Însă această substanță chimică sustancia nu este aceeași care se utilizează pentru tratarea majorității mobilelor, iar diverse studii independente demonstrează că substanțele chimice ignifuge cele mai utilizate nu oferă beneficii persoanelor, ci cresc cantitățile de toxine din fum.

 O substanță chimică ignifugă cunoscută ca triclorat (TDCPP) a fost eliminată din pijamalele copiilor în anii 1970 pentru că ridicat suspiciuni de a cauza cancer, însă în prezent, această substanță este un element conținut de pernele decorative pentru canapea din Statele Unite. În privința saltelei, pentru a fi siguri că nu sunteți expuși la substanțele ignifuge, se recomandă să cumpărați saltele 100% din lână sau Kevlar, ambele sunt produse care nu conțin aditivi chimici.

 

Antiperspirantele și produsele cosmetice – alți vinovați care cauzează cancer de sân

 Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe produse cosmetice. Numeroase studii medicale au demonstrat că toți parabenii au o activitate estrogenică în celulele canceroase din cancerul de sân. O cercetare publicată în anul 2012 a arătat cum s-au descoperit unul sau mai mulți esteri de parabeni în 99% din 160 de probe de țesut colectate din 40 mastectomii. Prezența constantă a parabenilor în țesuturile canceroase în cazul cancerului de sân sugerează faptul că produsele antitranspirante și alte produse cosmetice ar putea crește de asemenea riscul dezvoltării unui cancer de sân.

 Cu toate că produsele antitranspirante sunt o sursă obișnuită de parabeni, autorii studiului menționat anterior semnalează că sursa de parabeni nu poate fi stabilită și că șapte din 40 de paciente au menționat că nu au folosit niciodată deodorante sau antitranspirante. Ceea ce ne arată că parabenii, independent de sursa din care provin, se pot bioacumula în țesutul mamar. Iar sursele în acset caz pot fi multe. Parabenii se pot regăsi într-o mare varietate de produse de îngrijire personală, în cosmetice și în multe medicamente. Se pare că pielea este cea mai expusă la parabeni. S-a descoperit că alt component al produselor antitranspirante și anume clorura de aluminiu, acționează în mod asemănător substanțelor oncogene care determină transformarea moleculară a celulelor canceroase.

 

Alte strategii de prevenire a cancerului de sân

 În cadrul cercetării celei mai ample asupra legăturii dintre stilul de viață și cancerul de sân, American Institute of Cancer Research (Institutul american de cercetare a cancerului) a estimat că aproximativ 40% din cazurile de cancer de sân din Statele Unite ar putea fi prevenite dacă persoanele vor lua decizii mai bune asupra stilului de viață. Este mai probabil ca 75 din 90% din cazurile de cancer de sân ar putea fi evitate dacă s-ar efectua modificări asupra stilului de viață recomandate în continuare.

 

  Recomandări alimentare cheie

 

Evitați zahărul, în special fructoza

 Reducerea sau eliminarea alimentelor procesate, zahăr/fructoză și alimentelor pe bază de cereale din alimentație. Totuși, fructoza, în mod clar este una dintre cele dăunătoare. Ca o recomandare generală, limitați consumul total de fructoză la cel puțin 25 de grame pe zi. Dacă aveți cancer sau rezistență la insulină cel mai bine să restrângeți consumul de zahăr la 15 grame sau mai puțin.

 

Limitați consumul de proteine și creșteți consumul de grăsimi sănătoase

 Luați în considerare reducerea nivelelor de proteine la un gram per kilogram de greutate corporală. Înlocuiți proteinele eliminate și carbohidrații cu grăsimi sănătoase precum ouăle organice, carne de bună caltate și din surse bio, avocado și uleiul de cocos.

 

Obțineți vitamina A în mod natural

 Există studii care au evidențiat faptul că vitamina A are un rol important în prevenirea cancerului de sân. Cel mai indicat este să o obțineți din alimentele bogate în vitamina A, în loc să luați suplimente. Cea mai bună sursă de vitamina A sunt gălbenușurile din ouăle organice, untul bio sau organic, fructele şi legumele verzi (brocoli, spanac), galbene (pepene galben, cartofi), portocalii (morcovi) şi roşii (ardei gras, roşii). Totuși, trebuie să aveți grijă cu suplimentele deoarece s-a demonstrat că un consum excesiv de vitamina A poate anula beneficiile vitaminei D. Dat fiind faptul că nivelele adecvate de vitamina D sunt cruciale pentru o sănătate bună în general, și în plus ajută la prevenirea cancerului, aceasta înseamnă că este esențial să existe în organism o proporție adecvată între vitamina A și vitamina D.
 La modul ideal, ar trebui să-i oferim corpului necesarul de vitamina A și de vitamina D, astfel încât, corpul să poată regla ambele sisteme în mod natural. Acest deziderat se poate obține consumând vegetale colorate (pentru vitamina A) și prin expunerea la soare folosind protecțiile adecvate (pentru vitamina D).

 

Obțineți cantități suficiente de iod

 Iodul este un oligoelement necesar pentru sinteza hormonilor, iar lipsa acestuia poate cauza de asemenea sau poate contribui la apariția numeroaselor probleme de sănătate, inclusiv a cancerului de sân, deoarece țesutul mamar absoarbe și folosește mult iod, de care are nevoie pentru o funcționare celulară adecvată. Deficiența de iod sau insuficiența sa în orice țesut va cauza o disfuncție a acestuia.
 Totuși, există multe controverse asupra dozei potrivite de iod. Există studii care indică faptul că a lua mega-doze, de zeci de miligrame ar putea fi contraproductiv. Un studiu recent sugerează că cel mai bine ar fi să se consume cel puțin 800 mcg de iod pe zi, iar suplimentarea cu 12-13 mg (12,000-13,000 mcg) ar putea cauza efecte secundare.

 

Aduceți nutrienți intestinelor

 Optimizarea florei intestinale va reduce inflamația din corp și va întări sistemul imunitar. Cercetătorii au arătat că inhibarea citochinelor inflamatorii ar putea întârzia progresia cancerului și ar îmbunătăți răspunsul la chimioterapie. Adăugarea alimentelor fermentate în mod natural în alimentația zilnică este o modalitate simplă și la îndemână pentru a preveni cancerul și a accelera recuperarea. Mai puteți adăuga un supliment de probiotice de bună calitate, însă cea mai bună opțiune în acest sens sunt alimentele fermentate în mod natural.

 

Evitați alimentele transgenice (sau modificate genetic)

 Evitați alimentele transgenice deoarece în general sunt tratate cu substanțe ierbicide precum Roundup (glifosat), care este un carcinogen. O echipă de cercetători francezi care au studiat pe larg substanța Roundup a concluzionat că aceasta este toxică pentru celulele umane și probabil că este un carcinogen uman. Dacă doriți să fiți siguri că vă protejați sănătatea, alegeți alimentele organice sau bio.

 

Evitați prăjirea cărnii

 Carnea friptă sau prăjită este relaționată cu creștere a riscului de cancer de sân. S-a descoperit că acrilamida—un carcinogen creat când alimentele care conțin amidon sunt prăjite sau fripte crește de asemenea riscul de cancer de sân.

 

Evitați produsele din soia nefermentată

 Soia nefermentată este bogată în estrogeni vegetali sau fitoestrogeni, cunoscuți și sub denumirea de izoflavoni. În unele studii, soia pare să lucreze sinergic cu estrogenii umani crescând proliferarea celulelor mamare, ceea ce crește probabilitatea de mutații și de celule canceroase.

 

 Adăugați în dietă alimente integrale

 Adăugați în dietă alimente integrale și condimente care combat cancerul, precum brocoli, varza de Bruxelles, conopida, varza roșie, feniculul, spanacul, usturoiul, prazul, sparanghelul, turmericul, scorțișoara.

 

Folosiți curcumina.

 Curcumina este ingredientul activ din turmeric, iar în concentrații ridicate poate fi foarte util în tratamentul contra cancerului de sân. Curcumina are un potențial ridicat pentru prevenirea cancerului de sân cu metastaze.

 

Evitați consumul de alcool

 Evitați consumul de alcool sau cel puțin limitați consumul acestuia.

 

         Alte strategii pentru un stil de viață care poate preveni cancerul de sân

Optimizați-vă nivelele de vitamina D

 Vitamina D influențează practic fiecare celulă din corp și este unul dintre factori cei mai puternici împotriva cancerului. În prezent există mai mult de 800 de referințe în literatura medicală care demonstrează eficiența vitaminei D contra cancerului. Vitamina D este capabilă să pătrundă în celulele canceroase și să cauzeze apoptoza (moartea celulară). Cercetările medicale au demonstrat de asemenea că vitamina D distruge celulele canceroase în mod eficient, la fel ca medicamentul Tamoxifen folosit în cancerul de sân, însă fără efectele secundare și cu costuri mult reduse. Vitamina D acționează sinergic cu fiecare tratament împotriva cancerului, însă fără a avea efecte secundare.
 Conform Carole Baggerly, director al GrassrootsHealt, aproximativ 90% din cazurile de cancer de sân ar putea fi relaționate cu o deficiență de vitamina D. Recente, o meta-analiză de cinci studii, publicată în martie 2014 în publicația Anticancer Research1 (Cercetarea anticancer), a arătat că pacientele diagnosticate cu cancer de sân care aveau nivele ridicate de vitamina D au avut o probabilitate dublă de a supraviețui în comparație cu pacientele care aveau niveluri scăzute din această vitamină. Grupul care avea nivele serice ridicate a avut un nivel mediu de vitamina D de 30 nanograme per milimetru (ng/ml). Femeile din grupul seric scăzut au avut o medie de 17ng/ml, care este nivelul mediu de vitamina D găsit la pacientele cu cancer de sân din Statele Unite.
 Cercetătorii care au lucrat la acest studiu au sfătuit medicii să monitorizeze nivelele de vitamina D și să le optimizeze ca făcând parte din îngrijirea standard în cazul cancerului de sân.  Un alt studiu realizat în anul 2011 a demonstrat că un nivel de vitamina D de 50ng/ml este relaționat cu un risc de cancer de sân cu 50% mai mic.

 

Mențineți o greutate corporală sănătoasă

 O greutate corporală armonioasă se va menține mult mai ușor dacă practicați în mod regulat exerciții fizice. ejercicio. Este important să pierdeți excesul de grăsime corporală deoarece grăsimea produce estrogeni, care pot alimenta cancerul de sân.

 

Îmbunătățiți-vă sensibilitatea receptorilor de insulină/leptină

 Cea mai bună modalitate de a face aceasta este evitând zahărul și cerealele rafinate și făcând exerciții fizice în mod constant și regulat.

 

Evitați xenoestrogenii

 Xenoestrogenii sunt substanțe chimice sintetice care imită estrogenii naturali. Aceștia au fost relaționați cu o mare varietate de efecte nocive asupra sănătății umane, inclusiv reducerea numărului de spermatozoizi la bărbați și creșterea riscului de cancer de sân la femei. Există mulți xenoestrogeni, precum hormonii de creștere folosiți în cazul bovinelor și conținuți de lactatele comerciale, materialele plastice precum bisfenolul A (BPA), ftalații și parabenii din produsele de îngrijire personală și substanțele chimice utilizate în materialele non-adezive, printre altele.

 

Alăptați exclusiv timp de maxim șase luni

 Cercetările medicale au arătat că aceasta reduce riscul de cancer de sân.

 

Evitați câmpurile electromagnetice cât de mult posibil

 Limitați-vă expunerea la acestea și protejați-vă de radiația produsă de telefoanele mobile, stațiile de bază și stațiile de Wi-Fi, și minimizați de asemenea expunerea la radiografii, inclusiv cele dentare, tomografii computerizate și mamografii.

 

Odihniți-vă bine

 Asigurați-vă că aveți parte de suficient somn de regenerare. Dacă dormiți prost aceasta poate interfera cu producerea melatoninei, care este relaționată cu o creștere a riscului de rezistență la insulină și cu creșterea în greutate, ambele contribuind la riscul apariției unui cancer.

 

Folosiți instrumente eficiente pentru a controla stresul cotidian

 Stresul este una din cauzele principale ale apariției bolilor, iar aproximativ 85% dintre boli sunt cauzate de factori emoționali. Conform ultimelor studii din domeniul psihosomaticii, este foarte posibil ca stresul și problemele emoționale să fie mai importante decât problemele fizice, așadar luați măsurile potrivite pentru a elimina vechile probleme, tensiuni, frustrări care vă perturbează întregul organism. Recurgeți la specialiști din domeniu și folosiți cu încredere tehnici de vindecare sau de eliberare emoțională pentru a aduce pacea atât în corpul cât și în sufletul dumneavoastră.

 Preluați controlul asupra stilului de viață pentru a reduce în mod semnificativ probabilitatea apariției cancerului de sân

 Prevenirea cancerului de sân este un factor cu mult mai important și mai puternic decât detectarea acestuia, iar evitarea factorilor chimici periculoși menționați este extrem de importantă în cadrul oricărei strategii de prevenire a cancerului. În prezent au început să apară din ce în ce mai multe variante lipsite de substanțe nocive și toxice atât pentru produsele cosmetice, de curățat, cât și pentru mobilier, haine și bineînțeles alimente. Încercați să aveți ca stil de viață alegerea variantelor naturale și lipsite de toxicitate mai ales în cazul produselor pe care le folosiți în mod regulat.

 Toate acestea contează deoarece aceste substanțe se acumulează în timp din diferite surse și cauzează mult rău. În cazul produselor de curățenie și cele de îngrijire personală, puteți înlocui cu ușurință majoritatea sau chiar toate aceste produse cu ingrediente economice și non-toxice. Uleiul de cocos, de exemplu, are o mulțime de utilizări atât ca produs de înfrumusețare cât și în alimentație. La fel este și cazul bicarbonatului de sodiu și al oțetului. Multe din aceste recomandări vor reduce în mod automat expunerea dumneavoastră la toxinele care cauzează cancer.

Sursa: Ayurvedic Medica

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...