Cum să începi ziua cu mai multă energie
Iată în cele ce urmează câteva sfaturi utile și ușor de pus în aplicare pentru a-ți începe ziua cu mai multă energie și dinamism.
Uneori, tindem să comitem unele greșeli care tind să influențeze apoi randamentul fizic și intelectual de-a lungul dimineții. Să vedem însă ce soluții avem pentru o dimineață plină de energie:
La trezire
Practică meditația sau rugăciunea
Persoanele care practică meditația sau rugăciunea zilnic cunosc deja beneficiile lor incredibile, atât pentru sănătatea fizică, cât și cea mentală. Meditația sau rugăciunea sunt ideale pentru menținerea liniștii interioare, a stresului și a anxietății și pentru a vedea problemele obișnuite într-o altă lumină. O opțiune ideală este să te trezești cu o jumătate de oră sau cu o oră mai devreme în fiecare dimineață, să găsești un loc liniștit, să-ți întinzi puțin brațele și picioarele, să te așezi comod și să meditezi între 15 și 30 minute.
Ieși la plimbare sau la alergat
Practica exercițiilor fizice este fundamentală pentru îngrijirea sănătății noastre și este de asemenea o activitate ideală de practicat dimineața devreme înainte de a merge la muncă sau la școală. Exercițiile fizice impulsionează de asemenea metabolismul, ceea ce ne va ajuta la arderea grăsimii corporale în surplus și ajută totodată la reglarea tranzitului intestinal. Plus că ne oferă o stare de tonus și bună dispoziție (datorită endorfinelor) încă de la primele ore ale zilei. Ai toate motivele pentru a face exerciții în fiecare dimineață.
Fă un duș cu apă rece
Apa rece acționează ca un tonic energizant excelent pentru piele și este ideală pentru îmbunătățirea circulației sanguine. Apa rece este indicată mai ales celor cărora le este mai greu să se pună în mișcare dis de dimineață, deoarece aceasta ne trezește atât fizic cât și mental. Profită de efectele benefice ale apei reci pentru o stare de prospețime și de revigorare matinală.
Câteva sfaturi pentru micul dejun
Bea apă cu lămâie
Apa cu lămâie este unul dintre cele mai bune remedii care există și care trebuie băută imediat după trezire, deoarece este o opțiune excelentă datorită acțiunii sale detoxifiante și depurative. Apa cu lămâie este o băutură foarte bogată în vitamina C și antioxidanți naturali, astfel încât este o alegere ideală pentru neutralizarea acțiunii premature a radicalilor liberi și pentru prevenirea sau încetinirea procesului de îmbătrânire celulară prematură.
Cea mai bună opțiune este să amesteci suc proaspăt stors de lămâie cu apă călduță și este indicat să folosești apă pură de izvor sau apă plată.
Evită cafeaua
Unele persoane afirmă că nu-și pot începe ziua fără doza zilnică de cafea, uneori tare și concentrată, alteori cu lapte. Iar în majoritatea cazurilor nu lipsește zahărul pe post de îndulcitor.
Totuși, specialiștii spun că comitem o mare greșeală dacă bem cafea imediat după ce ne trezim. De ce? Răspunsul este foarte simplu și este oferit de hormonul cunoscut sub numele de cortizol. Dimineața, mai ales între orele 8 și 9, acesta hormon are nivelele cele mai ridicate, astfel încât la trezire deja avem un stimulent suficient datorită acțiunii acestui hormon natural.
În cazul în care nivelul de cortizol din organism este prea ridicat, "acesta afectează întregul organism care începe să se prăbuşească. Practic, îi îmbătrâneşte pe oameni înainte de timp", a afirmat doctorul Tracy Thomas. În plus, acțiunea irirtantă a cafeinei poate cauza tulburări digestive.
Cel mai recomandat ar fi să înlocuiești cafeaua cu o băutură vegetală cum ar fi de exmplu laptele de migdale, de cocos, de migdale sau de orez, care sunt alternative excelente la cafea datorită conținutului lor ridicat de nutrienți esențiali și aportului lor energetic. De asemenea, poți consuma laptele vegetal atât cald cât și rece, în funcție de anotimp (pe timpul verii este o băutură ideală, răcoritoare și nutritivă).
De asemenea, dacă nu îți place cafeaua sau dacă vrei să renunți la ea, o poți înlocui cu o cană de ceai verde sau de ceai mate, ambele fiind două băuturi naturale foarte bogate în antioxidanți naturali. Ceaiul verde are beneficii excepționale pentru sănătate, având proprietăți anticancerigene și totodată reduce stresul și elimină depresia, ajutând la concentrare.
Micul dejun perfect
Pentru ca micul dejun să fie echilibrat și nutritiv din punct de vedere dietetic și nutrițional, este fundamental ca acesta să fie variat și să nu lipsească anumite băuturi sau alimente. Ca de exemplu:
Băuturile vegetale: un pahar de lapte de migdale, de cocos sau de orez este ideal datorită incredibilei sale bogății nutriționale. Acest tip de băuturi sunt foarte bogate în vitamine și minerale, iar aportul lor energetic le transformă într-o opțiune delicioasă pentru a începe dimineața energizați.
Cerealele integrale: acestea sunt ideale ca mic dejun deoarece sunt foarte bogate în hidrați complecși de carbon, ceea ce înseamnă că se absorb lent de-a lungul dimineții, iar în plus conferă senzația de sațietate și eliberează treptat energie.
Fructele proaspete: pot fi câțiva căpșuni sau câteva boabe de struguri, o banană sau un măr. Oricare ar fi alegerea ta, asigură-te că îți începi ziua cu un fruct proaspăt (sau un suc proaspăt stors) pentru un plus de energie și vitalitate. Toate acestea sunt opțiuni extrem de bogate în vitamine, minerale și antioxidanți naturali.
Iaurtul natural: iaurtul natural este delicios dacă îl îndulcești cu puțină miere naturală și îl combini cu câteva bucățele de fructe sau de fructe uscate. Este bogat în bacterii sănătoase, care sunt deosebit de utile și de recomandate pentru regenerarea și îmbunătățirea florei intestinale.
Cu toate aceste elemente se poate obține cu ușurință un mic dejun perfect. Combină aceste recomandări după bunul tău plac și începe fiecare zi cu bucurie, gânduri senine și energie din plin!