Toxinele îngrașă ?

 

Să fiți siguri că toxinele îngrașă!

Toxinele îngrașă ? “Grăsimile nesănătoase”, pesticidele, erbicidele, metalele toxice, aspartamul, glutamatul de monosodiu (MSG), hormonii, antibioticele, toate acestea ne poluează alimentele pe care le consumăm. S-a constatat că anumite toxine, chiar şi în cantităţi mici, pot să afecteze funcţionarea normală a celulelor, conducând spre boală, obezitate şi chiar moarte.

 Toxicitatea se formează la nivel intracelular în sistemul vascular, în organe şi în glande, în intestine şi în cavitățile din organism. Combinând starea de intoxicare cu o dietă intens acidă, veţi avea parte de inflamaţii, ulceraţii, tumori, iar în cele din urmă, de moarte celulară (degenerare). Acumulările de toxine şi de mucozități vor genera obstrucţii, blocând circulaţia sanguină şi limfatică către şi dinspre celule, iar această stare va reduce semnificativ capacitatea celulei de a funcţiona corect şi de a se menţine sănătoasă.

 

 Efectele toxinelor se amplifică atunci când dietele sărăcăcioase ne privează de nutrienţii esenţiali de care sistemul nostru de detoxifiere are nevoie pentru a ne elibera corpul de toxine. O sursă majoră de toxine provine din procesarea lor în semipreparate. Alimentele procesate chimic, de la cerealele pentru micul dejun până la alimentele de tip fast-food, sunt încărcate de conservanţi artificiali toxici, coloranţi şi arome, plus nitriți, îndulcitori artificiali şi multe toxine ascunse.

 Pe măsură ce toxinele se acumulează în organismul nostru, activitatea celulară normală scade vertiginos şi rezultă îmbătrânirea prematură, împreună cu problemele de sănătate, inclusiv obezitatea.

 “Creşterea în greutate nu se rezumă doar la o voinţă slabă, la lăcomie şi lene. Mare parte se datorează şi incapacității organismului de a se lupta cu toxinele din mediu şi din alimente”. (P.B Hamilton)

 Unul dintre factorii importanți pe care oamenii care încearcă să slăbească nu îl observă este modul în care toxinele din mediu se opun scăderii în greutate. Toxinele interferează cu controlul asupra apetitului şi cu funcțiile de control asupra grăsimii. Ele vă pot menţine apetitul deschis în timp ce vă instruiesc celulele să depoziteze grăsime. Aşadar, toxinele din mediu vă ajută să acumulați kilogramele!

 Toxinele sunt atât de răspândite încât evitarea lor este practic imposibilă. Aditivii alimentari toxici vă pot afecta sistemele de control asupra greutății determinând câștigul în greutate, chiar dacă mai eliminaţi din calorii.

 

Toxinele depozitate în ţesutul adipos ne afectează în mai multe moduri:

 - dezactivarea enzimelor ce procesează grăsimile în celulele adipoase, determinând grăsimea să rămână unde este;

 - otrăvirea enzimelor ce ard grăsimile din celulele musculare, privând aceste celule de energie şi cauzând pierderea de ţesut muscular şi arderea grăsimilor;

 - metalele grele, cum ar fi mercurul, plumbul şi cadmiul, au fost asociate cu obezitatea.

 Glutamatul de monosodiu (MSG) şi alţi intensificatori de aromă sunt adăugaţi pentru a face ca mâncarea de slabă calitate să aibă un gust bun sau cel puţin să păcălească creierul să gândească: “Uau! Este delicios! Mai vreau!”. Faptul că glutamatul de monosodiu (MSG) contribuie la instalarea obezității este cunoscut de decenii. MSG este ascuns pe etichetele alimentelor în cuvinte cum ar fi: arome naturale, condimente, proteină vegetală hidrolizată, proteină vegetală, cazeinat de sodiu, proteină organică, extract de proteină de soia, etc.

 

        Metode de eliminare a toxinelor din organism

 1. Plantele medicinale

 Din punct de vedere spiritual, plantele medicinale sunt purtătoare ale „conştiinţei originare”, de care dispun încă din momentul în care au fost create. Cum plantele medicinale care cresc în natură nu sunt alterate prin hibridare, ele își păstrează proprietățile nutritive naturale şi întreagă încărcătură electrică. Plantele medicinale sunt folosite de veacuri de oameni pentru tratarea diverselor boli, dar și în scopuri nutritive. Cele mai importante plante în procesului eliminării toxinelor din organism sunt:

 - brusturele

 - mătasea porumbului

 - castanul sălbatic

 - fructele de soc

 2. Fructele de pădure

 Fructele cu cele mai multe beneficii sunt cele culese din locuri neplouate, adică cele de pădure, care sunt foarte bogate în fibre şi antioxidanţi. Fructele de pădure ajută creierul să rămână sănătos prin mai multe mecanisme. S-a constatat că fructele de pădure modifică modul în care neuronii creierului comunică între ei. Se recomandă folosirea fructelor de pădure și nu a celor de cultură – zmeură, fragi, afine, cătină, coacăze, ruzinci, mure, cătină.

3. Cataplasme cu ulei de ricin

 Cataplasmele cu ulei de ricin aplicate pe abdomen sunt de natură să detoxifice întregul sistem. Pot fi utilizate în tratarea sindroamelor dureroase, deplasărilor de disc, tumorilor, țiuitului în urechi, grețurilor, inflamațiilor, organelor întărite sau lăsate (splină, ficat, rinichi, ganglioni limfatici şi intestine) şi într-o multitudine de alte afecțiuni. Aplicate local, ele pot contribui la dislocarea sau dizolvarea formațiunilor canceroase.

4. Sauna

 Transpirația joacă un rol esențial în detoxifierea zilnică. Pielea, supranumită “al treilea rinichi”, elimină o cantitate de reziduuri din organism egală cu cea eliminată prin plămâni, rinichi şi intestine. Sauna topește stratul de grăsime din piele permițându-i acesteia să iasă din glandele sebacee împreună cu toxinele solubile în grăsime. După saună este foarte important să vă spălați cu săpun vegetal. Aceasta spală toxinele pentru a nu fi reabsorbite în piele. Uleiurile esențiale oferă avantaje corpului, în scopul eliminării prin piele, plămâni, rinichi, chiar și intestine având că efect rapid şi eficient eliminarea toxinelor din organism. Se recomandă uleiurile de eucalipt, mesteacăn, salvie sau lavandă.

5. Periajul pielii pe uscat

 Trebuie reținut faptul că omul elimină zilnic prin piele până la 1 kg de toxine și deșeuri organice produse în urma proceselor metabolice. Această metodă contribuie la îndepărtarea celulelor îmbătrânite, favorizând circulația sanguină şi limfatică, permițând pielii să „respire” mai bine. Pentru piele, nu trebuie folosite niciodată perii cu fire din plastic, ci o perie din fibră vegetală, cu coadă lungă.

 A fi sănătos înseamnă a ajunge în starea în care toate celulele funcționează la nivel optim, comunicând şi cooperând împreună, iar astfel organismul se autoreglează şi echilibrează în mod natural!

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...