Ai grijă de colonul tău
Ai grijă de colonul tău? Probabil știi acest lucru: în general femeile sunt cele care suferă mai mult de boli asociate intestinelor, una din cele mai importante părți ale corpului.
Colonul și femeia
De ce femeile prezintă un risc mai crescut de a suferi de boli ale colonului față de bărbați? Specialiștii nu au încă un răspuns la această întrebare, însă afirmă că unii factori precum problemele hormonale, stresul, anxietatea și proastele obiceiuri alimentare pot provoca unele simptome caracteristice care unora le sunt cunoscute deja.
Probleme digestive
- Durere și distensie abdominală care ne duc cu gândul la o colică. Aceste simptome pot dura de la câteva ore la câteva zile;
- Alterarea ritmului intestinal;
- Prezența gazelor, grețurilor, arsurilor toracice, oboselii, opresiunii în stomac;
Problemele cu colonul, sindromul colonului iritabil în special, apar înainte de vârsta de 35 de ani. Specialiștii susțin că primul simptom este dismenoreea.
Adoptă o alimentație echilibrată și uită de regimurile de slăbit
Ai tendința să urmezi unele regimuri stricte de slăbit din cauza cărora nu te alimentezi în mod corect? Lipsa de fibre, de proteine sau de vitamine esențiale pot provoca o alterare a sănătății intestinale. Colonul nu mai funcționează cum ar trebui, se intoxică și acumulează prea multe bacterii. Dacă totuși decizi să ții un regim, trebuie să ții cont de consumul de fibre, de legume proaspete și alimente prebiotice.
Consumă vitamine care îți protejează colonul
Vitamina C, vitamina A și beta-carotenul sunt niște antioxidanți minunați, capabili să restaureze și să aibă grijă de celulele intestinului tău. Acestea îl întăresc și îl fac mai sănătos. Iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi mai des: sucul de grapefruit, sucul de portocale, brocoli, lucernă, morcovi, țelină, mere, papaya.
Consumă probiotice adecvate
Produsele lactate, doar cele care sunt fermentate, te vor ajuta să ai grijă de flora ta intestinală. Este important să consumi iaurturi fermentate, kefir.
Ingerează laxative naturale
Ce ai spune dacă ai începe ziua cu un suc natural de papaya sau de portocale? De asemenea, la micul-dejun trebuie să consumi fulgi de ovăz, banane, mere, pere, mango sau suc de Aloe Vera care te vor ajuta să ai grijă de tranzitul intestinal.
Nu uita să bei între 6-8 pahare de apă pe zi
Trebuie să ne hidratăm în mod suficient corpul pentru ca acesta să se poată purifica, să faciliteze munca organelor noastre, să ne dezintoxicăm. Dacă consumi cel puțin 6-8 pahare de apă pe zi intestinele tale vor funcționa mai bine, iar colonul tău va fi mai sănătos.
Evită alimentația grasă
Este mai ușor să comanzi o pizza decât să gătești. Însă acest lucru îți va determina corpul să se umple cu elemente toxice, grăsimi pe care le va digera cu mare greutate. Acest lucru provoacă o retenție de apă și balonare.
Atenția la viața emoțională
Intestinul nostru este asemeni unui al doilea creier. Ce se întâmplă cu el dacă ești stresată? Nervii se acumulează în intestin, apar durerile abdominale și diareea. Tot ceea ce ne afectează spiritul se resimte și la nivelul intestinelor.