Soluții delicioase și sănătoase pentru a înlocuii cafeaua
Insomnii, arsuri la stomac, o stare de excitație… consumate în exces, ceaiul și cafeaua pot să îți dea peste cap organismul. Iată câteva soluții delicioase dar și sănătoase pentru a o înlocui.
Cicoarea
Cunoscută încă din Antichitate, mai ales în Egipt, rădăcina de cicoare a devenit o băutură celebră începând cu secolul al XIX-lea. Este folosită în mod tradițional pentru a trata aciditatea gastrică, aceasta are o savoare ușoară de alună. O băutură tonică fără cafeină, este cea care deschide apetitul, purifică organismul și stimulează tranzitul. Și mai conține și inulină care poate îmbunătăți tranzitul intestinal.
Cafeaua de orz
O cafea care este foarte populară în Italia. În funcție de timpul de infuzie, gustul său variază de la o savoare de pâine prăjită până la un gust pronunțat de cafea. În Japonia acest tip de cafea se prepară vara sub formă de infuzii reci care se numesc mugicha.
Cafeaua de alac
Este o băutură fără cafeină preparată din cereala alac care se caracterizează prin bogăția de aminoacizi, fosfor, dar și calciu. Savoarea sa ne amintește de cea a cafelei liofilizate.
Sucul de ghimbir
Se pare că acest ceai are și unele virtuți afrodiziace. Ghimbirul trebuie să fie consumat după ce a fost stors sau lăsat la infuzat. Alături de o lingură de miere sau alături de suc de lămâie sau portocală este și mai savuros.
Sucul din ierburi de grâu
Este un suc cu o mulțime de beneficii – are nutrienți, vitamine, aminoacizi și este un aliment complet, perfect pentru a începe ziua cât mai sănătoși.
Pentru a înlocui cafeaua cu ceaiul - Roiboos
Roiboos este un tufiș sud-african. Frunzele și tijele sale sunt uscate, fermentate apoi infuzate. Este un ceai roșu cu o savoare dulce și fructată, bogat în antioxidanți, sărac în tanini și fără cafeină. Natur sau aromatizat, poate fi băut cald sau rece la orice oră.
Ceaiul mate
Originar din America de Sud, acest arbust produce frunze folosite pentru a lupta contra oboselii mentale și fizice. Este băutura națională argentiniană, conține mai puțină cafeină decât cafeaua clasică dar are o mulțime de antioxidanți, clorofilă și oligoelemente. Gustul său amar sau chiar de ierburi te poate surprinde.
Ceaiul ceai
În India, este băutura națională. Este un amestec de mirodenii – scorțișoară, cardamom verde, ghimbir, cuișoare, dar și piper negru, un amestec fiert cu lapte și cu zahăr. Are un gust puternic, este fără teină, tonic și este perfect pentru sezonul rece.