Fă-ți plinul de magneziu cu ajutorul acestor alimente
Ești obosită, cu moralul la pământ? Aceasta stare de proastă dispoziție se poate datora unei carențe de magneziu. Lipsa acestui mineral poate provoca o serie de efecte nedorite precum contracții musculare, boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune, anxietate, migrene. Pentru a te păstra în formă și zâmbitoare de-a lungul întregului an, optează pentru o alimentație bogată în magneziu.
Magneziul este un mineral esențial bunei funcționări a mușchilor și nervilor. Acesta protejează sistemul imunitar, contribuie la stabilizarea ritmului cardiac și la păstrarea solidității oaselor. Aportul nutrițional recomandat este de 400mg. Riscul unei carențe de magneziu este mai ridicat la persoanele care suferă de tulburări gastrointestinale sau renale, la persoanele în vârstă. În plus, consumul unei cantități mari de fibre poate împiedica asimilarea magneziului.
Boabele de soia bogate în magneziu
Boabele de soia pot fi consumate în salate sau sub formă de gustare. Boabele de soia au un conținut de 228mg de magneziu pentru o porție de 100g, adică 57% din aportul zilnic recomandat.
Pudra de cacao conține magneziu
Ciocolata, sub toate formele, are un conținut bogat de vitamine și prezintă o mulțime de beneficii asupra sănătății. Optează pentru pudra de cacao, ce are un conținut de 499 mg de magneziu pentru o porție de 100g.
Migdalele și nucile caju au un conținut bogat în magneziu
Nucile sunt niște alimente bogate în magneziu însă acestea conțin și lipide. Pot fi consumate sub formă de gustare sau adăugate în salate. Migdalele au un conținut de 286mg de magneziu/100g iar nucile caju 273mg de magneziu/100g.
Nucile de Brazilia - o sursa de magneziu
Printre fructele oleaginoase, nucile de Brazilia ocupă un loc aparte deoarece reprezintă o sursă admirabilă de magneziu – 376mg/100g.
Semințele de floarea - soarelui
Semințele de floarea-soarelui, bogate în Vitamina E și în tiamină, sunt, în egală măsură, o sursă excelentă de magneziu: 325mg/100g.
Ierburile uscate bogate în magneziu
Ierburile uscate sunt pline de vitamine și își găsesc locul într-o mulțime de rețete. Printre acestea, coriandrul este cel mai bogat în magneziu, 694mg/100g.