Cancer la prostată – Alimente de privilegiat
După cancerul pulmonar, cancerul la prostată reprezintă a doua cauză de deces în rândul bărbaÈ›ilor. Iată care sunt alimentele recomandate pentru a preveni cancerul la prostată.
Grăsimile bune care te ajută să previi cancerul la prostată
Afectând un bărbat din opt, cancerul la prostată este foarte periculos. La început, cancerul la prostată este asimptomatic È™i trece adesea neobservat. IÈ›i rămâne doar să limitezi riscurile apariÈ›iei sale. In primul rând, trebuie să È™tii că grăsimile saturate reprezintă principalii prieteni ai cancerului la prostată. Pentru a-l preveni, îÈ›i recomandăm să privilegiezi grăsimile bune, în special cele conÈ›inute în uleiul de măsline, de in, de rapiță sau din seminÈ›e de dovleac.
PeÈ™te în meniu
In afară de reducerea nivelului de materii grase ingerate, cancerul de prostată poate fi evitat privilegiind peÈ™tele în detrimental cărnii. Studiile au scos în evidență faptul că bărbaÈ›ii în vârstă care se hrănesc cu peÈ™te în mod regulat au È™anse mai scăzute de a contracta cancer la prostată. Este un lucru cert faptul că acizii graÈ™i Omega 3 din peÈ™te contribuie la prevenirea cancerului la prostată. In acest sens, este recomandat peÈ™tele gras.
Usturoi, ceapă și alte aliacee pentru prevenirea cancerului la prostată
Produse cu proprietăți multiple, atuurile usturoiului sunt multiple. Printre numeroasele beneficii ale acestor alicamente, prevenirea cancerului la prostată este de reÈ›inut. Consumul unui gram de usturoi pe zi poate să reducă cu până la 53% riscurile de cancer la prostată.
Alimente care conțin saponine
Pentru a lupta împotriva cancerului la prostată, alimentele care conÈ›in saponine sunt È™i ele indicate. Produse în mod natural de plante È™i animale, saponinele sunt niÈ™te molecule care prezintă proprietăți benefice din punct de vedere medical. Ceapa de exemplu are un conÈ›inut bogat de saponine. Există È™i o mulÈ›ime de legume care conÈ›in saponine precum: spanac, roÈ™ii, sparanghel, quinoa, cartofi, ceai verde sau castane.
Roșiile și alimentele care conțin licopen
Conform unor studii, la persoanele care consumă roÈ™ii în mod regulat riscurile apariÈ›iei cancerului la prostată scad cu până la 45%. Acest lucru se datorează conÈ›inutului bogat de licopen. Acest pigment este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta împotriva radicalilor liberi È™i a degenerescenÈ›ei celulelor. Însă nu doar roÈ™iile conÈ›in licopen ci È™i guava, fisticul sau grapefruitul.
Semințele de in
Pentru prevenirea apariÈ›iei cancerului la prostată este recomandat consumul de seminÈ›e de in. Le poÈ›i adăuga în salatele tale preferate sau în cerealele pe care le consumi de obicei la micul-dejun.