Numeroasele virtuți ale unui fruct minunat: para
Para nu numai că vine cu o senzaÈ›ie de prospeÈ›ime, dar este È™i plină de vitamine È™i de minerale care îÈ›i păstrează sănătatea. Descoperă citind acest articol virtuÈ›ile acestui fruct, unele din cele mai hidratante.
Para este cea care hidratează organismul È™i care previne bolile cardiovasculare. Cel mai bine ar fi să o consumi natur sau în cele mai delicioase feluri de mâncare dulci È™i sărate.
Para este bogată în apă. Cu un procent de 85% apă, para este un fruct care dezalterează care contribuie la buna hidratare a organismului. Vine în plus cu vitamina C È™i cu acid folic.
O pară medie conține aproape 10% din aporturile nutriționale recomandate din această vitamină, utile pentru imunitate, cum ar fi prevenirea bolilor cardiovasculare.
Trei motive pentru a mânca para.
Para este cea care facilitează digestia. Para vine cu un plus de fibre. Este vorba despre fibrele solubile și despre cele insolubile. Aceste fibre și mai ales pectina, sunt cele care calmează și curăță sistemul digestiv. Ele combat de asemenea și constipația și favorizează și eliminarea deșeurilor.
Para protejează de bolile cardiovasculare.
Para conÈ›ine o mulÈ›ime de antioxidanÈ›i,cum ar fi carotenul, vitamina E È™i flavonoizii. Printre aceÈ™ti flavonoizi, para vine È™i cu quercentina, un antioxidant care ajută la reducerea riscului apariÈ›iei bolilor cardiovasculare. Și dacă vei consuma o pară în fiecare zi vei reduce È™i riscul de accident vascular cerebral.
Para favorizează eliminarea acidului uric.
Potasiul este cel mai important mineral care se regăseÈ™te în pară. Un fruct care vine È™i cu tanini. Și asocierea de tanini È™i de potasiu este cea care favorizează eliminarea acidului uric. Aceasta asociere permite È™i atenuarea reumatismului È™i a artrtitei.
Para se potrivește de minune cu:
- cuișoarele pentru delicatețea lor. Un condiment care are virtuți anti-bacteriene și anti-inflamatorii și care este minunat alături de para poșată sau de compot.
- mierea pentru a lupta contra bacteriilor. Este bogată în antioxidanÈ›i mai ales în flavonoizi È™i are deci È™i virtuÈ›i antibacteriene. Mierea este cea care îndulceÈ™te È™i care caramelizează para gratinată.
- salata creață pentru digestie. Această salată care favorizează digestia se potriveÈ™te cu para pentru un fel de mâncare dulce – sărat la care se mai pot adăuga È™i felii de jambon crud.
Tu cum prepari para?