Zahărul din flori de cocos, un super aliment natural
Zahărul din flori de cocos este un zahăr care reprezintă alternativa ideală la zahărul alb interzis persoanelor diabetice, nerecomandat în general.
Pentru a fabrica zahărul din flori de cocos, trebuie recoltată seva florilor de Cocos Nucifera, un cocotier care creÈ™te doar în India, America de Sud È™i în zonele tropicale din Pacific. După ce atinge vârsta de 15 ani, acest cocotier începe să producă nuci de cocos. Zahărul din flori de cocos este produs din seva florilor încălzite, acestea transformându-se într-un zahăr suculent, nerafinat. Acesta are un gust plăcut de caramel. Unii cocotieri pot produce până la 25 de kilograme de sevă pe zi.
Zahărul din flori de cocos are un indice glicemic scăzut
Indexul glicemic permite clasificarea alimentelor în funcÈ›ie de conÈ›inutul de glucide È™i în funcÈ›ie de efectul lor asupra nivelului de glicemie. Dacă un aliment influenÈ›ează nivelul de glicemie, ridicându-l, acesta este considerat È™i un aliment care favorizează luarea în greutate È™i stocarea grăsimilor. De aceea, este recomandată evitarea alimentelor cu indice glicemic ridicat pentru a preveni diabetul È™i bolile cardiace.
Zahărul din flori de cocos se distinge de celelalte tipuri de zahăr datorită indicelui glicemic scăzut. Indicele glicemic al zahărului din flori de cocos este atât de scăzut încât acesta poate fi consumat fără probleme de persoanele care suferă de diabet. Cu ajutorul acestui ingredient natural, aceÈ™tia îÈ™i pot îndulci prăjiturile, cafeaua sau ceaiul.
Zahărul din flori de cocos este bogat în antioxidanÈ›i
În general, antioxidanÈ›ii se regăsesc în fructe È™i legume. AntioxidanÈ›ii au drept funcÈ›ie principală evitarea degenerescenÈ›ei celulelor cauzate de înaintarea în vârstă, poluare, infecÈ›ii.
Zahărul din flori de cocos este bogat în nutrienÈ›i esenÈ›iali
Compus din 90% fructoză, zahărul din flori de cocos este bogat în Vitamine din grupa B, potasiu, fier È™i zinc. Vitaminele B, 8 la număr, joacă un rol preponderent în buna funcÈ›ionare a metabolismului. Vitaminele din grupa B contribuie la eliminarea toxinelor pentru ca pielea È™i muÈ™chii noÈ™tri să îÈ™i păstreze sănătatea, stimulează sistemul imunitar pentru a putea lupta împotriva infecÈ›iilor, ameliorează sistemul nervos È™i previne bolile cognitive. Potasiul reduce riscurile de hipertensiune în timp ce zincul acÈ›ionează asupra sistemului imunitar dar È™i asupra fertilității masculine.
Zahărul din flori de cocos se poate folosi È™i în cosmetică
Datorită numeroaselor beneficii conferite, zahărul din flori de cocos se poate folosi È™i ca produs de înfrumuseÈ›are, integrându-l în reÈ›etele natural de gomaj. Acesta exfoliază pielea, elimină impuritățile È™i lasă pielea catifelată. În plus, zahărul din flori de cocos lasă pe piele o aromă discretă de caramel.