3 plante care pot stimula memoria
Favorizarea unei buni funcÈ›ionări a creierului È™i păstrarea unei memorii performante sunt de acum înainte niÈ™te lucruri foarte uÈ™oare datorită unui trio de plante care se completează unele pe altele.
Ginkgo biloba favorizează micro-circulaţia cerebrală.
Este o plantă care favorizează micro-circulaÅ£ia cerebrală È™i care permite un aport optim de oxigen È™i de nutrienÈ›i pentru creier. O acÈ›iune demonstrată mai ales atunci când vine vorba despre performanÈ›ele cerebrale ale persoanelor mai în vârstă.
Sunătoarea are efect neuro-protector si favorizează nașterea de noi neuroni.
Sunătoarea este populară deja datorită acÈ›iunii sale contra deprimării. Sunătoarea are însă È™i un efect neuro-protector. Sunătoarea este o plantă care favorizează È™i naÈ™terea de noi neuroni. La fel ca È™i ginkgo biloba, sunătoarea se poate găsi în farmacie sub formă de capsule È™i de comprimate.
Curcuma protejează celulele creierului.
Curcuma are niÈ™te proprietăți puternice anti-oxidante È™i anti-inflamatorii care protejează celulele creierului. Studiile care sunt în curs în Statele Unite sugerează că ar putea ameliora maladia Alzhemier. Trebuie deci să presari fără moderaÈ›ie curcuma peste toate felurile de mâncare.
Ce te mai poate ajuta sa ai o memorie mai buna.
Yoga, vitaminele D, activitatea fizică sunt È™i ele recomandate pentru îmbunătățirea memoriei. Disciplinele relaxante precum yoga sau meditaÈ›ia sunt cele care pot ameliora mai ales concentrarea È™i capacitatea de a se concentra.
Suplimentele de Vitamina D.
Suplimentele de Vitamina D sunt preÈ›ioase în caz de carenÈ›e. Testele au demonstrat faptul că un nivel scăzut de vitamina D poate să fie asociat cu un rezultat mai slab la testele de performanÈ›e intelectuale.
Exercițiile fizice.
Nimic nu se compară cu miÈ™carea pentru a accelera afluxul sanguin. Doar o oră de miÈ™care pe săptămână vine cu rezultate vizibile în trei luni. Toate activitățile fizice- mersul pe jos, urcatul pe scări sau dansul sunt de luat în considerare.
Patru trucuri pentru a întreÈ›ine memoria.
- Trebuie să eviți alcoolul și fumatul care pot dăuna neuronilor.
- Trebuie să ai grijă de somn. Este un lucru indispensabil pentru cele mai bune performanÈ›e intelectuale. Nu abuza însă de somnifere care nu sunt deloc bune pentru creier.
- Trebuie să încerci să exersezi memoria în toate felurile posibile. IeÈ™ind la plimbare, jucându-te, citind, mergând la cinema, întreÈ›inând relății sociale…
- De asemenea, trebuie să încerci să te hrăneÈ™ti cât mai bine consumând mai ales flavonoizi. PoÈ›i consuma măcar 2 ceÈ™ti de ceai verde pe zi. Ai nevoie È™i de vitamina B1, care se găseÈ™te în carnea de pasăre, de peÈ™te, în fructele ÅŸi legumele uscate, în cerealele integrale È™i în drojdie.
Tu ce faci pentru a-È›i întreÈ›ine memoria?