Ce sunt probioticele? De ce avem nevoie de ele?
Probioticele sunt din ce în ce mai prezente, chiar È™i în spoturile publicitare. Dar ce sunt aceste probiotice? Sunt probioticele eficiente?
Probioticele fac parte din bacteriile binefăcătoare. Prezente în organismul nostru, probioticele contribuie la menÈ›inerea sănătății È™i la reglarea sănătății intestinale. Probioticele îmbunătățesc digestia È™i cresc imunitatea organismului.
Odată absorbite, probioticele combat un număr mare de microorganisme nefaste pentru sănătatea noastră. Probioticele atacă microbii È™i numeroÈ™ii agenÈ›i infecÈ›ioÈ™i. Odată ajunse în organismul nostru, probioticele au o mulÈ›ime de aporturi pozitive:
- Probioticele contribuie la menținerea unui bun echilibru intestinal;
- Unele probiotice au capacitatea de a întări sistemul imunitar;
- Probioticele favorizează producția de enzime;
- Probioticele sintetizează vitaminele;
- Probioticele secretă substanțe antimicrobiene;
- Probioticele inhibă creșterea și proliferarea unui număr mare de patogeni;
- Probioticele reglează activitatea intestinală;
Unde putem găsi probioticele?
Vrei să beneficiezi de toate beneficiile conferite de probiotice? Probioticele se regăsesc într-un număr mare de alimente precum:
- Produsele lactate;
- Iaurturi;
- Supa miso;
- Kimchi;
- Miere;
- Vin;
- Sparanghel;
- Kefir;
- Castravete murat;
Din ce în ce mai mulÈ›i fabricanÈ›i de produse alimentare adaugă probioticele la prepararea produselor. CiteÈ™te eticheta. Dacă găseÈ™ti următoarele ingrediente: Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium atunci poÈ›i cumpăra cu încredere produsul respectiv. conÈ›ine probiotice. Vei găsi chiar È™i capsule care conÈ›in aceste bacterii.
Sunt bune probioticele pentru sănătate?
Probioticele au o mulÈ›ime de avantaje. Îmbunătățesc tranzitul intestinal, în funcÈ›ie de doza ingerată. Sunt de un real ajutor persoanelor care suferă de constipaÈ›ie. Probioticele au o serie de efecte pozitive asupra anumitor boli care afectează colonul, în special sindromul intestinului iritabil sau unele boli inflamatorii cum ar fi rectolita hemoragică. Probioticele reduc simptomele de diaree È™i de balonare în caz de intoleranță la lactoză, previn alergiile alimentare, infecÈ›iile tractului digestiv È™i sunt capabile să reducă nivelul colesterolului rău.