Migrene, cauze cunoscute si mai putin cunoscute
O migrena dureaza in medie intre 4 si 72 de ore in functie de caz si gradul de severitate al acesteia. O patologie ereditara care raspunde unor factori de mediu asupra carora putem actiona pentru a-i limita frecventa.
Stresul si oboseala provoaca migrene
Tensiunile din viata de zi cu zi asociate insomniilor provoaca migrene. Specialistii ne recomanda sa dormim cel putin 6 ore pe noapte si sa avem o activitate fizica pentru a evacua stresul ambiental.
Alcoolul si cafeaua in exces dau migrene
Mai precis, consumul excesiv de bauturi alcoolice si de cafea. Cafeina, sulfiti (prezenti in vinul alb)...organismului are putine sanse sa faca fata unei migrene.
Vederea
Durerile de cap recurente pot fi initiate de o vedere proasta. Persoanele care au migrene si nu poarta ochelari ar trebui sa faca un control oftalmologic.
Stimularile senzoriale
Majoritatea migrenelor sunt sensibile la variatiile prin care trec simturile noastre: o lumina orbitoare, o caldura puternica, mirosuri puternice, un zgomot important.
Schimbarile de ritm
Efectele week-endului! Doritori sa ne recuperam dupa o saptamana obositoare la serviciu, sambata si duminica dormim mai mult. Din pacate, aceasta schimbare de ritm provoaca dureri de cap si o senzatie de oboseala.
Deshidratarea
Specialistii ne recomanda sa bem cel putin 1.5 l de apa pe zi. Acest consum regulat de apa te ajuta sa previi aparitia migrenelor datorate deshidratarii.
Greutatea
Studiile arata ca la femeile mai plinute riscul aparitiei unei migrene este mai crescut cu 35% decat la femeile cu o greutate normala. In cazul obezitatii severe, riscul creste cu 80%.
Coafura
Tot studiile arata ca parul strans prea tare in coada creste riscul aparitiei unei migrene prin simplul fapt ca tensiunea este exercitata asupra scalpului.
Ecranul calculatorului
Ecranele calculatorului nu se numara printre prietenii migrenelor. Or, in aceasta societate nu putem fara aceasta tehnologie, este posibil sa atenuezi aceste efecte cu ajutorul unui ecran de protectie.