Topul fructelor cu proprietati miraculoase
Bogate in vitamine, in oligoelemente si in fibre, fructele joaca un rol esential pentru sanatatea noastra. Invata sa cunosti fructele mai bine pentru a le alege mai apoi in functie de nevoile tale. Nu uita ca cel mai bine este sa consumi fructele de sezon si sa le speli inainte de a le consuma.
Caisa
Caisa este unul din cele mai bogate fructe in provitamina A. Provitamina A se transforma in corp in Vitamina A benefica vederii, echilibrului sistemului imunitar, cresterii oaselor, cicatrizarii. Sursa de fibre, caisa previne constipatia. Caisa contine si fier, necesar formarii globulelor rosii si cupru care ajuta la asimilarea fierului si la mentinerea oaselor, cartilajelor si tendoanelor sanatoase.
Ananasul
Regasita doar in ananasul proaspat, bromelina este o enzima cu efecte anti-inflamatorii. Aceasta stimuleaza digestia, reduce flatulentele si se dovedeste a fi extrem de eficienta in caz de insuficienta pancreatica. Ananasul contine mangan si beta-caroten care lupta impotriva excesului de radicali liberi, responsabili de imbatranirea prematura. Ananasul contine si Vitamina B1, necesara echilibrului nervos si o cantitate mare de Vitamina C care actioneaza asupra imunitatii si te face mai rezistent in fata infectiilor de tot felul.
Banana
Banana este o sursa excelenta de vitaminele B2 care confera energie si de Vitamina B6 care joaca un rol esential in echilibrul psihic si favorizeaza fabricarea de globule rosii. Banana este bogata in potasiu, ceea ce ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale, a calculilor renali si in magneziu care te ajuta sa lupti impotriva stresului.
Lamaia
Excelenta sursa de Vitamina C, lamaia este folosita cu succes in tratarea gripei. Lamaia imbunatateste considerabil calitatea sangelui. Lamaia contine potasiu, calciu, fier si flavonoizi, antioxidanti ce lupta impotriva radicalilor liberi.
Grapefruit
Sursa excelenta de Vitamina C, grapefruit-ul contine Vitamina A si cupru. Proprietatile sale antioxidante au un efect preventiv impotriva anumitor tipuri de cancer si impotriva bolilor cardiovasculare. Grapefruit-ul diminueaza nivelul de colesterol si are o actiune eficienta asupra hipertensiunii.
Marul
Sursa de fibre si de Vitamina C, marul reduce riscurile cardiovasculare, diminueaza nivelul de colesterol si ajuta in lupta cu astmul.
Pruna
Datorita continutului ridicat de fibre, pruna are proprietati laxative. Consumul prunelor permite diminuarea riscurile aparitiei cancerului de colon, previne aparitia osteoporozei si scade nivelul de colesterol.
Strugurele
Compus din mangan si din cupru, strugurele contine Vitaminele B1, B2, B6 si C. Bogat in polifenoli, strugurele previne bolile cardiovasculare. Strugurele rosu este mai antioxidant decat strugurele verde. Strugurele diminueaza tensiunea arteriala.