Tratarea naturistă a crizelor de fiere
Dischinezia biliară este denumirea medicală a crizelor de fiere. Crizele de fiere pot fi tratate și cu ajutorul unor anumite tipuri de plante ce au rolul de a curăța căile biliare, de a stimula secreția bilei și de a alunga durerea și spasmele.
Măceșele
MăceÈ™ele conÈ›in vitamina C, vitamina A, P, K, B1 È™i B2, zaharuri, acid citric, fier, mangan, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, sulf,seleniu, È™i antioxidanÈ›i. Cu alte cuvinte, măceÈ™ele conÈ›in aproape toate substanÈ›ele necesare organismului uman. MăceÈ™ele au un puternic rol regenerat, antiinflamator, cicatrizant, asigură o funcÈ›ionare bună a organelor interne, a sistemului cardiovascular È™i au efect antidiabetic. În plus, măceÈ™ele combat astenia È™i reglează metabolismul. MăceÈ™ele tratează cu succes afecÈ›iunile hepatobiliare,astfel că, o cură de treizeci de zile cu infuzie de măceÈ™e este de un real ajutor în tratarea colicistitei È™i a calculilor biliari.
Gălbenelele
Gălbenelele au acÈ›iune antiinflamatorie, antiseptică, antibacteriană È™i antifungică. Ceaiul de gălbenele ajută în tratarea crizelor de fiere, ceasta fiind cea mai des întâlnită formă de preparare a florilor de gălbenele. AÈ™adar, ceaiul de gălbenele se obÈ›ine prin infuzarea florilor de gălbenele, în general o lingură de gălbenele la o cană cu apă, È™i se lasă la infuzat vreme de 10 minute cel mult, după care se strecoară È™i se serveÈ™te.
Salvia
Salvia Salvia conÈ›ine un complex de vitamine, printre care enumerăm vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc È™i sodiu, fiind un adevărat izvor de substanÈ›e folositoare organismului. De la salvie se folosesc frunzele È™i florile, È™i acestea sunt foarte bogate în uleiuri volatile. Infuzia de salvie se prepară din o linguriță de frunze de salvie uscate la o ceaÈ™că de apă clocotită, ce se lasă la infuzat vreme de 10 minute, È™i astfel aceasta poate scădea febra È™i stimula sistemul nervos dacă e consumat de trei ori pe zi. Salvia are acÈ›iune antiinflamatoare, antiseptică, uÅŸor sedativă È™i tratează cu succes crizele de fiere.
Sunătoarea
Sunătoarea conține peste 15 compuși activi, printre care enumerăm colina, acidul valerianic, saponinele, uleiurile volatile și are efecte astringente, antiseptice și antiinflamatoare, și este recomandată bolnavilor ce suferă de hepatită acută, hepatită cronică, ascită, ciroză, dischinezie biliară, și astfel se face un tratament cu tinctură de sunătoare sau cu infuzie din aceeași plantă. Infuzia de sunătoare se prepară din o lingură de plantă mărunțită peste care se adaugă 200 de ml de apă clocotită, se lasă la infuzat vreme de un sfert de oră, douăzeci de minute, și apoi se strecoară.