Â
Tratarea naturală a bronșitelor
 Afecțiunile bronhiilor sau bronșitele, nu sunt deloc de neglijat și este bine de știut că acestea nu afectează decât organismele intoxicate. Așadar, cu ajutorul unei igiene alimentare riguroase, a unui regim strict și a plantelor tămăduitoare, afecțiunile bronhiilor vor deveni o amintire neplăcută.
Â
Cauzele bronșitelor
 De cele mai multe ori, nu vedem cauzele exacte care conduc la instalarea acestor afecțiuni neplăcute și foarte supărătoare și anume bronșitele, și ne concentrăm numai pe tratarea lor, iar atunci când bronșitele reapar, nu facem altceva decât să le tratăm din nou, fără să le căutăm cauzele. Excesul de toxine și de substanțe toxice acumulate în organism este principala cauză a bronșitelor. Procesul acumulării acestor toxine este cât se poate de simplu, acestea fiind transportate prin sânge direct în plămâni, iar imediata consecință a acestui fapt este iritarea bronhiilor și declanșarea bronșitelor.
Să nu uităm și de anotimpul rece care bate la ușă, iar temperaturile scăzute sunt, bineînțeles, una din principalele cauze ale bronșitelor. Pentru a lupta împotriva acestor afecțiuni, a bronșitelor în sezonul rece, aveți nevoie de un tratament naturist veritabil și eficace. Detoxificarea organismului este primul pas pe care trebuie să îl faceți pentru tratarea bronșitelor, urmat de un regim alimentar strict, care să ajute la curățarea organismelor de toxinele acumulate în timp.
Â
Plante nelipsite din tratamentul naturist al bronșitelor
 Plantele expectorante, precum sovârf și cimbru care ajută la eliminarea secrețiilor sunt ideale pentru tratarea bronșitelor. De asemenea, tot cu rol expectorant mai sunt și plantele care calmează tusea și elimină mucusul, precum eucaliptul și pinul.
Â
Dieta și tratarea bronșitelor
 În cazul bronșitelor este bine să luăm în calcul și dieta sau regimul alimentar după care ne ghidăm. Așadar, în cazul unei bronșite, pentru a detoxifica organismul de toate toxinele negative, este bine să includem laxative naturale în dietă, iar argila și sucul de citrice sunt indispensabile. Evitați consumul de alcool, de carne, excesul de zahăr, de cereale și de lactate în exces. O dietă potrivită tratării bronșitelor are la bază germeni de plante, sucuri de fructe și de legume, ceaiuri, supe de legume, salate proaspete, care vă vor ajuta să depășiți cu succes acest episod neplăcut. De asemenea, morcovii, lăptuca, varza, napii, ridichile negre, merele și citricele sunt alimente ce duc la o ameliorare rapidă a simptomelor bronșitelor acute. Un surplus de vitamina C este într-adevăr necesar în cazul tratării bronșitelor acute, iar în cazul bronșitelor cronice, vorbim de tratamente hepatice și hepatoprotectoare naturale indispensabile. Așadar, alimentele specifice regimului bronșitei acute includ morcovii, ceapa, orzul, sparanghelul, varza, lăptuca, ridichea neagră și roșie, usturoiul, gutuile, smochinele și lista poate continua.
Â
 Plantele miraculoase ce tratează bronșita acută și bronșita cronică:
Â
Usturoiul
 Usturoiul este un antiseptic excelent al intestinelor și al căilor respiratorii. Consumul usturoiului simplu, negătit, tratează o serie de afecțiuni pulmonare, răceli, gripe, bronșite. Usturoiul poate fi folosit și sub formă de ulei esențial.
Â
Eucaliptul
 Eucaliptul este un antiseptic general extraordinar, ce acționează excelent în cazul afecțiunilor căilor respiratorii și urinare, calmează tusea și fluidizează expectorațiile.
Â
Lichenul de Islanda
 Lichenul de Islanda este un emolient expectorant minunat, de calitate excepțională, care funcționează de minune mai ales în cazul bronșitelor, însă este contraindicat în caz de ulcere gastrice și intestinale.
Â
Plămânărica
 Plămânărica, așa cum o recomandă și denumirea, este o plantă ideală în cazul afecțiunilor bronhiilor. Aceasta are efect sudorific excelent și calmează tusea.
Â
Salvia
 Salvia, o plantă considerată sacră de către latini, are efecte anti-spastice și tonice mai ales în cazul bronșitelor, mai ales în cazul bronșitelor cronice, extrem de obositoare.
Â
Cimbrișorul de câmp
 Cimbrișorul de câmp, ceva mai greu de găsit, cu proprietăți asemănătoare cimbrului, este de fapt o specie de cimbru sălbatic, cu proprietatea de a calma spasmele, de a fluidiza secrețiile, de a stimula sistemul imunitar, de a facilita respirația și de a calma crizele de tuse.
Â
Cimbrul
 Cimbrul este un stimulent general excepțional, cu proprietate de a calma spasmele, cu proprietăți expectorante și antiseptice ale căilor respiratorii, și sudorifice.
Â
Podbalul
 Podbalul este o plantă mai puțin cunoscută, însă are excelente proprietăți sudorifice și expectorante, dar și tonice. Tratează cu succes bronșitele, dar și alte afecțiuni ale aparatului respirator.
Sursă: Sănătate cu Dr. Cătălin Luca