Â
Mierea cea vindecătoare
 Mierea a fost considerată și apreciată încă din vremuri străvechi ca fiind unul dintre cele mai bune remedii vindecătoare ale rănilor și infecțiilor.
 Se pare că natura are o soluție foarte benefică inclusiv pentru vindecarea puseelor de herpes. Acest remediu natural, mierea, funcționează excelent și nu are efecte secundare nedorite.
 Conform site-ului Nutrition & Healing (Nutriție și vindecare), tratamentele locale cu miere, în cazul herpesului, au dat rezultate extraordinare de fiecare dată.
Â
Ce este herpesul simplex?
 Herpesul poate fi împărțit în două infecții principale:
 1. Herpes simplex (herpes oral și/sau genital)
 2. Herpes zoster (cunoscut de asemenea ca Zona Zoster, care este o reactivare a infecției virusului varicelei)
 În acest caz, tipul de herpes în chestiune este de tipul genital, herpes simplex. Următorul studiu este un exemplu perfect în ceea ce privește capacitatea naturii de a oferi răspunsuri la aproape orice durere sau tulburare fizică, deoarece herpesul genital poate fi uneori foarte dureros și dificil de tratat.
Â
Tratarea herpesului cu miere
 În cadrul unui studiu medical, șaisprezece subiecți adulți având antecedente de recurențe de herpes labial și genital au utilizat mierea pentru a trata un puseu de herpes.
 Durerea și crustele s-au redus de asemenea semnificativ în cazul aplicării mierii, iar două cazuri de herpes de buze și un caz de herpes genital au dispărut complet datorită tratamentului cu miere.
Â
Cum se folosește tratamentul cu miere?
 Cel mai bun mod de a utiliza acest tratament este de a vă asigura în primul rând că aveți la îndemână miere crudă/neprocesată, deoarece funcționează mult mai bine decât mierea obișnuită procesată. Căutați o miere semilichidă și tot ce trebuie să faceți este să aplicați puțină miere pe rana deschisă. Aplicați de cel puțin patru ori pe zi, deoarece obiectivul este să mențineți în mod constant zona umectată cu miere.
 În cazul aplicațiilor cu miere, chiar dacă aceasta s-a folosit în mod repetat, nu s-au observat efecte secundare.
 Cercetătorii care au efectuat acest studiu au concluzionat că "aplicarea topică a mierii este sigură și eficientă pentru tratarea semnelor și simptomelor leziunilor recurente de herpes al buzelor și cel genital."
Â
Ce trebuie să știți despre miere
 Mierea - care era un tratament convențional pentru această infecție până în secolul 20, a început recent să fie din nou folosită și în medicina convențională, însă este important să înțelegem că nu toate tipurile de miere au aceleași proprietăți.
 Unele tipuri de miere nu trebuie să se aplice niciodată pe o rană deschisă, iar în cazul unor tipuri de miere, activitatea antibacteriană este de 100 de ori mai puternică decât a altora.
 Mierea procesată și rafinată care se găsește în mod normal în supermarketuri nu este adecvată pentru tratarea rănilor. De fapt, tipul de miere comercializat în magazine și care este procesată și chiar cu adaos de zahăr poate amplifica infecția.
 Mierea naturală și de bună calitate oferă diverse beneficii pentru tratarea topică a rănilor, ceea ce poate explica succesul său ca remediu pentru puseurile de herpes:
 - Extrage fluidul din rană
 - Conținutul de zaharuri suprimă creșterea microorganismelor
 - Albinele secretă o enzimă (glucoza oxidaza) în nectar, care apoi eliberează nivele scăzute de peroxid de hidrogen când mierea intră în contact cu rana.
Â
Mierea Manuka are proprietăți curative excepționale
 De exemplu, faimoasa miere Manuka din Noua Zeelandă este un tip specific de miere care în realitate a fost aprobată pentru a fi folosită ca un dispozitiv medical, datorită excelentelor sale proprietăți curative demonstrate. Însă bineînțeles că se poate folosi cu succes și mierea crudă/neprocesată pe care o găsim la producători de încredere din țara noastră.
 Testele clinice au arătat că mierea Manuka, făcută din polenul florilor arbustului de Manuka (arbore care crește numai în insulele sălbatice și nepoluate ale Noii Zeelande), poate eradica în mod eficient mai mult de 250 de culturi clinice de bacterii, inclusiv varietățile rezistente precum:
 - MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilin)
 - MSSA (Staphylococcus aureus sensibil la meticilină)
 - VRE (enterococus rezistent la vancomicină)
 - Helicobacter pylori (care poate cauza ulcere stomacale)
 În anul 1981, Dr. Peter Molan, directorul departamentului de Cercetare al Mierii din cadrul Universității Waikato din Noua Zeelandă, a descoperit faptul că mierea de Manuka are proprietăți curative foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, făcând-o extrem de eficientă pentru întărirea sistemului imunitar și ameliorarea multor probleme de sănătate.
Â
Alte terapii naturale pentru a combate infecțiile cauzate de herpes
 În afară de miere, iată și alte remedii care au demonstrat de asemenea că sunt eficiente pentru tratarea infecțiilor herpetice:
 - Lisina (un aminoacid esențial)
 - Vitamina C
 - Aloe Vera
 - Balsamul cu Melissa officinalis
 - Resveratrolul (un antioxidant foarte puternic extras din semințele de struguri)
 - Usturoiul
 - Lactoferina (o proteină antimicrobiană puternică din laptele crud)
 Pe lângă aceste remedii care toate sunt eficiente, iată încă trei care funcționează la fel de bine:
 1. Formula homeopatică pentru herpes simplex – Aceste formule homeopatice sunt surprinzător de eficiente. Sunt de asemenea non-toxice și foarte sigure, practic fără efecte secundare.
 2. Tehnicile de eliberare și de vindecare emoțională - este necesar să se descopere cauza emoțională care face ca sistemul imunitar să slăbească, ceea ce determină acutizarea infecției. Odată ce se descoperă cauza emoțională, sistemul imunitar se va reactiva, împreună cu o serie de gene care pot ajuta la rezolvarea și vindecarea condiției fizice. Ca și cauză subtilă a bolii, apariția herpesului este asociată cu criticismul exagerat față de ceilalți sau cu o stare de mânie puternică neexprimată. Încercați să vă analizați gândurile și emoțiile pentru a descoperi ce anume a declanșat apariția infecției herpetice.
 3. Vitamina D. În ultimul rând, însă nu mai puțin important, trebuie să amintim faptul că există multe dovezi care arată că dozele ridicate de vitamina D pot ajuta la vindecarea infecției herpetice. Dacă deja v-ați verificat nivelele de vitamina D și acestea se încadrează în nivelul terapeutic, atunci este clar că nu trebuie să utilizați această metodă, deoarece puteți risca o supradozare de vitamina D. Totuși, cel mai probabil este că dacă aveați nivele optime de vitamina D în organism, probabil că nu v-ați fi infectat în primul rând. Știm faptul că vitamina D este eficientă pentru combaterea gripei, a tusei și a răcelilor, însă se pare că funcționează de asemenea pentru majoritatea sau toate tipurile tipice de infecții virale—inclusiv infecții precum herpesul.
Sursă: Sănătate cu Dr. Cătălin Luca