Turmericul - ingredientul care te menține sănătos

 

Curcumina din turmeric are un extraordinar potențial terapeutic

Turmericul - ingredientul care te menține sănătos Există mai multe ingrediente care au puternice proprietați medicinale, motiv pentru care au fost recomandate în vindecarea unor afecțiuni, cu de mii de ani înainte de apariția medicinii alopate.

 Unul dintre aceste faimoase ingrediente este Turmericul, acel pigment galben auriu ce se găsește în ”curry”, și care este foarte des utilizat în bucătăria Indiană. Turmericul conține curcumină, un polifenol identificat ca și componentă activă primară, care prezintă mai mult de 150 de caracteristici cu potențial terapeutic, incluzând proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și proprietăți anti-cancer.

  Curcumina are capacitatea de a trece de bariera hemato-encefalică, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este considerată un agent neuroprotector într-o gamă largă de tulburări neurologice. Cercetătorii au investigat curcumina pentru rolul său ameliorator în boala Parkinson.

 Rezultatele preliminare indică faptul că curcumina oferă o perspectivă mai optimistă cu privire la capacitatea de ameliorare a Parkinsonului decât medicamentele utilizate în prezent, care în mod ironic au efecte adverse grave neurotoxice, incluzând dischinezia - o tulburare ce seamănă în manifestare cu simptomele bolii Parkinson.

 

Extractul natural de curcumină eclipsează tratamentul alopat pentru Parkinson

  Parkinson-ul este o boală neurodegenerativă cauzată de epuizarea constantă a celulelor nervoase producătoare de dopamină, în special în zona creierului denumită substanța neagră. O mare parte din tratamentele actuale medicamentoase pentru Parkinson, ce mai este cunoscută ca agonia dopaminei, se concentrează pe refacerea nivelului de dopamină.

 Deși astfel de tratamente conferă o anumită ameliorare a simptomelor în fazele de început ale bolii Parkinson, acestea se dovedesc a fi ineficiente pe termen lung și pot chiar amplifica simptomele care apar și se manifestă ca un tremur corporal, instabilitate posturală și deficit cognitiv, toate acestea fiind specifice acestei boli.

 Simptomele respective sunt de asemenea, asociate cu complicații motorii și o listă întreagă de alte efecte ciudate și tulburătoare colaterale, incluzând:

Euforie

Greață

Halucinații

Insomnie

Psihoză agravată

Oboseală neobișnuită sau slăbiciune

Hipotensiune ortostatică (cauzată de scăderea bruscă a tensiunii arteriale)

Amețeli, somnolență, confuzie sau leșin

Creșterea în intensitate a spasmelor orgasmatice

Răsucire sau alte mișcări neobișnuite ale corpului

Pierderea în greutate

Dependența patologică față de: jocurile de noroc, cumpărături, pornografie pe internet, hipersexualitate

 

Iată ce au menționat unii cercetătorii în revista Current Pharmaceutical Design:

  "Cele mai multe dintre abordările farmacoterapeutice actuale în cazul bolii Parkinson, au ca scop completarea deficitului de dopamină. Deși aceste medicamente oferă o anumită ameliorare a simptomelor în faza de început, mulți pacienți dezvoltă ulterior complicații motorii în utilizarea pe termen lung a acestui tratament. Mai mult decât atât, tratamentul medicamentos în cazul bolii Parkinson nu abordează în mod eficient tremurul corporal, instabilitatea posturală și deficitul cognitiv.

  Un important aspect este faptul că, cea mai mare parte dintre aceste medicamente nu generează efecte neuroprotectoare în rândul pacienților. Prin urmare, terapiile recente care includ antioxidanți naturali și extrase sau molecule vegetale cu proprietăți neuroprotectoare sunt utilizate ca o formă de terapie adjuvantă. "

  Spre deosebire de medicamente utilizate în boala Parkinson, curcumina este un puternic neuroprotector, mai multe studii recomandând utilizarea acesteia în tratamentul pentru Parkinson. De exemplu:

• Au fost demonstrate proprietățile neuroprotectoare ale curcuminei în cazul unui animal suferind de boala Parkinson; efectul benefic al acesteia a fost pus pe seama proprietăților sale antioxidante și capacitatea sa de pătrundere a creierului.

• Curcumina atenuează efectele de epuizare care provoacă stresul oxidativ, disfuncția mitocondriilor și moartea celulelor (apoptoza) - care este o caracteristică de debut a bolii Parkinson.

 

Curcumina este un aliat puternic pentru sănătatea creierului

  De mai mulți ani de zile, turmericul și ingredientul său activ curcumina, și-au demonstrat puternicul efect benefic pentru sănătatea creierului. Una dintre căile sale de acțiune este similară cu cea a vitaminei D, prin faptul ca modulează un număr mare de gene; de fapt, s-a demonstrat că curcumina influențează mai mult de 700 de gene.

  Puternicul potențial vindecător a acestui condiment numit curcumina, care este foarte prezent în tradițiile culturale orientale, inclusiv în medicina tradițională chineză și în Ayurveda, a fost descoperit atunci când s-a constatat că prevalența bolii Alzheimer în rândul oamenilor în vârstă din India, este de cel puțin patru ori mai mică decât în statele Unite ale Americii.

 

De ce această diferență semnificativă?

  Unii cercetători consideră că răspunsul la această diferență drastică în cazul bolii Alzheimer este un rezultat direct al curcuminei. Cercetările au arătat că curcumina poate inhiba acumularea distructivă de beta-amiloid în creier, la pacienții ce suferă de Alzheimer și distruge plăgile existente. Persoanele ce suferă de Alzheimer tind să aibă un nivel mai ridicat de inflamație în creier, iar curcumina este probabil, cel mai cunoscut ingredient pentru proprietățile sale puternic antiinflamatorii. Acest ingredient poate inhiba atât activitatea și efectele secundare metabolice inflamatorii ale ciclooxigenazei-2 (COX 2) și 5-lipoxigenazei (5-LOX), cât și pe cele ale altor enzime și hormoni care modulează inflamația.

 Iar aceasta nu este tot. Interesul mereu crescând față de curcumină în ultimii 50 de ani este de înțeles atunci când luăm în considerare efectele sale benefice în menținerea sănătății, ce au fost descoperite de cercetători când au studiat acest condiment.

Potrivit studiilor clinice ce se află în continuă creștere, curcumina poate să ajute la:

 

Menținerea sănătății nivelului de colesterol

Prevenirea lipoproteinelor cu densitate joasă

Inhibarea și agregarea plachetară

Reprimarea trombozei și a infarctului miocardic

Reprimarea simptomele specifice diabetului de tip 2

Suprimarea simptomelor artritei reumatoide

Suprimarea simptomelor sclerozei multiple

Reprimarea simptomelor bolii Alzheimer

Inhibarea apariției virsului HIV

Suprimarea formării tumorilor

Vindecarea mai rapidă a rănilor

Protecția împotriva leziunilor hepatice

Creșterea secreției biliare

Protecția împotriva cataractei

Protecția împotriva toxicității pulmonare și a fibrozei

 

Încă două recomandări importante pentru Parkinson: Vitamina D și Omega-3

  Există o strânsă corelație între nivelul insuficient de vitamina D și dezvoltarea bolii Parkinson. Cercetările au arătat că deficitul pe termen lung poate juca un rol important în patogeneza bolii. Există trei puncte importante de care este bine să vă amintiți cu privire la vitamina D:

 1. Cea mai bună sursă de vitamina D este expunerea corpului la soare, fără a-l proteja excesiv prin creme speciale, până ce pielea devine ușor rozalie sau maronie. Această sursă este ideală, chiar dacă nu ne este mereu la îndemână, datorită schimbării anotimpurilor sau a locației geografice. Salonul de bronzare este următoarea opțiune posibilă, iar apoi utilizarea vitaminei D3 pe cale orală sub formă de supliment.

 2. Dacă recurgeți la suplimentele cu vitamina D, cel mai recomandat este să folosiți vitamina D3 (cholecalciferol). Nu utilizați vitamina sintetică D2 care este cu mult mai inferioară și pe care cei mai mulți doctori o recomandă, dacă nu cereți în mod specific vitamina D3.

 3. Măsurați-vă nivelul de vitamina D din sânge. Singura modalitate de a determina doza corectă este de a vă testa sângele, deoarece există atât de multe variabile care influențează prezența vitaminei D în corp.

  Testul pe care fiecare medic ar trebui să îl recomande este de 25 (OH) D, de asemenea, numit 25-hidroxivitaminei D, care este cel mai bun marker al stării generale D. Acest marker este cel mai puternic asociat cu starea generală de sănătate. În tabelul de mai jos vă puteți optimiza nivelul pe care îl aveți în prezent. Dacă cineva suferă de boala Parkinson, acesta ar trebui să păstreze nivelul de vitamina D mai mare 70-100 ng/ml pentru a ajuta organismul în lupta împotriva bolii.

  Omega-3 bazat pe grăsimi animale, poate constitui de asemenea o apărare puternică împotriva bolii Parkinson, deoarece conține doi acizi grași care sunt cruciali pentru sănătatea umană, DHA si EPA. Cele mai multe dintre beneficiile neurologice ale uleiurilor cuprinse în Omega-3 sunt derivate din componența DHA mai degrabă decât din componența EPA.

 De fapt, DHA este unul dintre cele mai importante elementele constitutive ale creierului. Aproximativ jumatate din creier și ochii sunt alcătuiți din grăsimi, din care cea mai mare parte este DHA - acesta fiind un nutrient esențial pentru funcționarea optimă a creierului și ochilor. Activitatea creierului depinde în mare măsură de funcțiile prevăzute de membrană exterioară (alcătuită din grasime cu consistența de ceară) să acționează ca o conductă a terminațiilor nervoase. La nivelul creierului, DHA poate fi de mare ajutor în ameliorarea bolii Parkinson prin:

 - Reducerea inflamației creierului

 - Stimularea creșterii neuronilor, dezvoltarea și repararea sinapselor. (Creierul este un sistem complex și vast de celule nervoase primind și trimițând impulsuri electrice peste intersecțiile numite sinapse. Spațiul mic dintre cele două celule în care are loc acțiunea. Un neuron poate sinapsa cu cel puțin 1.000 de alți neuroni.)

 - DHA protejează funcționalitatea creierul prin sprijinirea funcției optime de glutamat. Glutamatul și GABA sunt considerate ca fiind ”caii de lucru” ai neurotransmițătorilor cerebrali. Ei lucrează împreună pentru a controla nivelul global al excitabilității creierul dumneavoastră care controlează multe procese ale corpului.

 

Modificarea stilului de viață pentru a preveni boala Parkinson

  Apariția bolii Parkinson este în legătură cu mai mulți factori ai stilului de viață, incluzând următoarele:

 

Toxinele și pesticidele din mediul de consum

Consumul de aspartam

Solvenții hidrocarbonați pe bază de petrol, cum ar fi vopsea și clei

Deficitul de vitamina D și B

folic

Excesul de fier din organism

Laptele pasteurizat

 

Pentru a evita expunerea în fața acestor riscuri, recomand ajustarea stilului de viață, cum ar fi:

 Exercițiu regulat, inclusiv exerciții intense cum ar fi fitness la orele de vârf. Este una dintre cele mai bune modalități de a vă proteja împotriva debutul simptomelor bolii Parkinson;

 Bucurați-vă de cât mai mult soare pentru a optimiza nivelul de vitamina D în organism;
 • Evitați pesticidele și insecticidele (precum și expunerea la alte toxine din mediu, cum ar fi solvenți);
 • Mâncați cât mai multe legume organice, care sunt bogate în acid folic, forma naturală a acidului folic;
 • Asigurați-vă că organismul dumneaoastră are un nivel sănătos de fier și de mangan (nici prea mult, nici prea puțin din ambele);
 • Luați în considerare utilizarea coenzimei Q10, care ar putea ajuta la lupta împotriva bolilor. Dar ține-ți minte că forma oxidată de coenzima Q10 numită ubiquinona sau simplu CoQ10, se regăsește de fapt în mare parte în cazul afecțiunilor neurodegenerative care implică stresul oxidativ, deoarece este un marker rezidual de peroxidarea lipidelor. De aceea ubiquinolul, forma redusă, care este capabil să doneze electroni pentru a stinge radicalii liberi daunători creierului și în același timp oferă un impuls funcției mitocondriale cerebrale, este singura alegere logică în boala Parkinson și în afecțiunile neurodegenerative asociate.

  Pentru a obține toate beneficiile pe care curcumina le are de oferit, căutați un extract de turmeric care conține 100% ingrediente organice certificate, cu cel puțin 95 de curcuminoide %. Doza respectivă nu trebuie să conțină aditivi și excipienți (o substanță adăugată ce ajută la prelucrare sau stabilitate), iar producătorul trebuie să utilizeze practici sigure de producere în toate etapele: de plantare, cultivare, recoltare, selectare, iar apoi de producere și ambalare a produsul finit.

  Din păcate, în momentul de față nu există doze clar stabilite pentru utilizarea împotriva cancerului. Aceasta deoarece sunt necesare doze destul de mari, iar curcumina nu se absoarbe foarte bine în organism. Actualmente, se fac eforturi considerabile pentru a se putea oferi doze cât mai exacte în viitorul apropiat.

  În cazul în care aveți nevoie de o doză mai mare (cum ar fi situația în care urmăriți să tratați cancerul), folosiți pulberea de curcumină și faceți o microemulsie din ea, combinând o lingură de pulbere cu 1-2 gălbenușuri de ou și o linguriță sau două din ulei de cocos topit. Utilizați apoi un blender de mână de mare viteză pentru a amesteca aceste ingrediente. Fiți totuși atenți să nu pigmentați cu această pulbere de curcumină unele suprafețe din bucătărie.

  O altă metodă pentru a crește absorbția în organism, este de a pune o lingură din pulberea de curcumină într-un litru de apă clocotită. Apa trebuie să fie adusă la punctul de fierbere atunci când se adaugă pulberea. Dacă punem pulberea de curcumină în apă atunci când aceasta este rece și apoi le încălzim împreună nu vom obține același efect. De aceea vom respecta prima indicație. Fierbem compoziția timp de 10 minute și astfel vom obține o soluție cu 12%. Lăsăm să se răcească lichidul și îl consumăm. Pe măsură ce trece timpul, curcumina va scădea, astfel că după 6 ore soluția respectivă va avea numai 6% concentrat de curcumină. De aceea este important să consumăm soluția respectivă în maxim 4 ore după s-a răcit.

Sursa: Ayurvedic Medica

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...