Â
Jiaogulan: planta vedetă în medicina tradițională chinezească
 Jiaogulan sau iarba imortalității, este o plantă cunoscută în Asia de mai multe secole. Jiaogulan este o plantă din familia cucurbitaceelor ce are particularitatea de a rezista la frig, la temperaturi de până la -15 grade. Jiaogulan este o plantă bogată în substanțe benefice sănătății.
Â
Jiaogulan ne menține în formă
 Chinezii, atleții în special, consumă infuzie din frunze de jiaogulan datorită proprietăților sale tonifiante. Bogată în vitaminele A, C, E, în acizi aminaţi și în minerale, consumul regulat de infuzie din frunze de jiaogulan, are efecte pozitive asupra longevității. Legenda spune că, în urmă cu mai mulți ani, în timpul unui recensământ, autoritățile chineze au descoperit un număr ridicat de centenari într-un sat din provincia Guizhou. După un studiu mai precis asupra modului de viață al locuitorilor, s-a constat că locuitorii aveau obiceiul să consume în mod regulat infuzie din frunze de jiaogulan, mai ieftină decât tradiționalul ceai verde.
Â
Jiaogulan este o plantă care crește rezistența fizică
 Legendă sau nu, beneficiile frunzei de jiaogulan pot fi explicate prin conținutul bogat de saponine. Aceste substanțe se regăsesc și în ginseng, cunoscut pentru faptul de a crește rezistența fizică. În timpul unor studii efectuate în Japonia, între anii 1969-1971, cu scopul de a se găsi plante care să înlocuiască zahărul, profesorul Nagai, un universitar din Tokyo, a descoperit în jiaogulan de patru ori mai multe saponine decât în ginseng. Aceste molecule sunt niște agenți activi naturali care au proprietatea de a face spumă abundentă în contact cu apa. Saponinele au și proprietăți antibacteriene, anti-inflamatorii și antifungice. Drept urmare, întăresc sistemul imunitar.
Â
Jiaogulan poate fi calificată drept o plantă adaptogenă
 O substanță adaptogenă crește rezistența organismului în fața diferiților factori care îl pot afecta. Jiaogulan are capacitatea de a întări echilibrul general al corpului și de a preveni un număr mare de boli. Înțelegem acum de ce chinezii o denumesc iarbă imortalității.