Uleiul vegetal de buriti
Buriti este un palmier originar din pădurea amazoniană. Acest “arbore al vieții” este sacru pentru populația de aici. Trunchiul palmierului se folosește la construcții, frunzele se folosesc pentru coșuri sau pălării și fructele se folosesc în compoturi sau chiar în vin. Fructele sale conțin și semințe din care se extrage un ulei cu multiple virtuți. Acest ulei promițător, 100% natural, este prezent în numeroase produse cosmetice bio. Se poate folosi însă și pentru a fabrica diverse produse de înfrumusețare home-made.
Uleiul de buriti conține carotenoizi și coroliferi care au niște proprietăți anti-oxidante extrem de puternice. Nivelul său de carotenoizi îl face ideal pentru ședințele de bronzare. Te ajută însă și să te protejezi de semnele trecerii timpului și ajută și la prevenirea formarii ridurilor.
Uleiul de buriti are și o acțiune emolientă care ii conferă o putere de hidratare și de hrănire pentru pielea uscată și cu riduri. Aplicat pe faţă sau pe corp, acest ulei vegetal are niște virtuți catifelante. Nivelul său ridicat de acizi grași îl face să hrănească pielea în profunzime.
Pe lângă îngrijirea pielii, îl mai poți folosi pentru părul uscat, casant și cel vopsit. Poate să confere părului o nouă viață și sa îl fortifice de la rădăcină și pană la vârfuri.
Cum poți folosi uleiul de buriti
Poți folosi uleiul de buriti și pe post de protecție solară, pe post de produs de îngrijire pentru piele sau pe post de mască. Ai și posibilitatea de a-l folosi ca ulei pentru baie sau pentru a-ți îngriji buzele. Este un excelent produs, compus de bază pentru realizarea unui balsam pentru buze.
Bogăția sa în carotenoizi însă îl face imposibil de utilizat singur, în stare pură. Uleiul de buriti poate fi diluat în alte uleiuri vegetale, cum ar fi cele de jojoba, de alune sau de macadamia. Aceste uleiuri de bază le poți folosi și pentru lubrefiere atunci când faci dragoste.
Uleiul de buriti vine cu o stare de bine și cu un efect benefic pentru:
- pielea obosită și tenul tern;
- pielea lipsită de vitalitate;
- părul devitalizat și lipsit de strălucire;
- părul expus unor temperaturi mai ridicate sau la soare.
Ai grijă și când îl aplici, deoarece dacă iți pătezi hainele cu ulei de buriti, petele nu vor mai ieși. În ceea ce privește aplicarea sa pe păr, îmbibă părul cu ulei insistând pe vârfuri. Masează și scalpul și fă unele mișcări de rotație. Este ideal și pentru scalpul bebelușilor, în amestec cu alte tipuri de uleiuri.