Â
7 alimente anti-age pentru a rămâne în formă
 Până acum nu aţi fost prea tentaţi să consumaţi în cantităţi foarte mari sau deloc unele alimente precum curcuma, carne de miel, nuci, peşti graşi, ceapă roşie, iaurturi sau struguri? Ei bine, aceste alimente sunt cele vin cu o mulţime de beneficii asupra organismului pentru a trăi cât mai mult şi pentru a vă păstra în formă.
Â
Curcuma
 Curcuna este un condiment care conţine curcumină şi care este un formidabil antioxidant. Virtuţile sale anti-inflamatorii sunt deja celebre şi nu mai trebuie să fie demonstrate. Dar mai are şi un rol plauzibil contra celulelor canceroase. Consumul de curcuma este cel care facilitează digestia, care stimulează ficatul şi care ajută la arderea grăsimilor.
Carnea de miel
 Printre tipurile de carne cele mai bogate în coenzima Q10, se află şi carnea de miel. Folosită în domeniul cosmeticii pentru a combate ridurile, această coenzimă este cea care este campioana anti-age.
Â
Nucile
 Familia nucilor este o bună sursă de mangan care este esenţial pentru a proteja celulele. Acest oligoelement este cel care participă şi la eliminarea radicalilor liberi. În plus, nucile asigură şi o bună activitate cardiacă. Ideale de savurat ca gustare.
Â
PeÅŸtii graÅŸi
 O carenţă în omega 3 nu are efecte bune asupra funcţiilor intelectuale. Pentru a echilibra acest aport avem nevoie de peşte gras.
 Trebuie să fie consumaţi măcar de două ori pe săptămână, în combinaţie cu un peşte mai slab. Consumă somon, sardine, macrou, anşoa sau hering, mai ales în papiote.
Â
Iaurturile
 Se recomandă să se consume cel puţin trei produse lactate pe zi. Iaurturile cu probioticele lor dar şi cu nutrienţii lor sunt cei care au un efect benefic asupra digestiei, dar şi asupra colesterolului rău şi diabetului.
Â
Ceapa roÅŸie
 Ceapa roşie este un aliat contra osteoporozei. Quercentina pe care ceapa roşie o conţine are numeroase virtuţi, mai ales atunci când vorbim despre protecţia cardiovasculară. Este şi cea care măreşte absorbţia de vitamina C. Un element anti-age prezent şi în usturoi, în capere sau şi în fructele roşii.
Â
Strugurii
 Resveratrolul care se află în pielița strugurilor negri, dar şi în cea ca căpşunilor, a murelor aparţine familiei polifenolilor şi poate să combată radicalii liberi. Resveratorul este considerat o adevărată fântână a tinereţii. Resveratrolul este şi cel care poate diminua riscul apariţiei unor boli neuro-degenerative. Poate lupta şi contra nivelului rău de colesterol, dar poate întări şi sistemul cardiovascular.
Â