Â
Ce este sinuzita?
 Sinuzita este extrem de dureroasă. Sinusurile, cavitățile care sunt pline cu aer și care se află în frunte, obraji și la nivelul nasului, produc un mucus fluid care este evacuat prin unele canale strâmte care se află în cavitatea nazală. Multitudinea micilor vase care le irigă sunt cele care le fac să fie sensibile la inflamații. Sinuzita este de fapt o inflamare a membranei care tapițează sinusurile și căile nazale și poate fi declanșată de orice fel de răceală, rinită sau orice alt tip de iritant.
 Sinuzita poate cauza durere, sensibilitate la nivelul ochilor, al obrajilor și al nasului, dar și cefalee sau dureri de urechi. La toate acestea se adaugă și congestia. Sinuzita se poate vindeca destul de greu, chiar dacă recurgi la unele antibiotice. Iată un motiv în plus de a apela la unele alimente care vor acționa asupra mucusului și care vor favoriza evacuarea sa.
Â
Ghimbir, ardei iute sau alimente bogate în antioxidanți
 Ce poate fi mai plăcut decât a răzui puțin ghimbir sau a tăia bucăți un ardei iute atunci când ai sinuzită? Dacă aceste infecții se repetă trebuie să apelezi la artileria grea, să mărești consumul de fructe și legume pentru a profita de antioxidanții lor.
Â
Ardei iute, ceapă, hrean și alte alimente care desfundă nasul
 - Sunt niște alimente care favorizează evacuarea mucusului și care te vor ajuta să scapi de presiunea și de durerea din sinusuri;
 - Ardeiul iute te va face să plângi și să îți desfunzi nasul;
- Ceapa și usturoiul conțin unii compuși anti-inflamatorii;
 - Hreanul este o rădăcina picantă care se poate folosi pentru sandvișuri;
 - Ridichea se poate folosi pentru a pune în valoare gustul unei salate. Mai poți consuma unele feluri de mâncare indiene sau un bol de chili extrem de picant.
Â
Lichidele
 Cu cât vei consuma mai multe lichide, cu atât mucusul tău va fi mai fluid. Dar nu consuma lichide dulci, cum ar fi sucurile de fructe care favorizează dezvoltarea unor drojdii asociate sinuzitelor.
Â
Lichidele calde
 O ceașcă de ceai cald cu suc de lămâie va face mucusul să circule. Mai poți inhala și vaporii de la ceai.  Poți adăuga în ceai și ghimbir răzuit.
Â
Vitamina C Alcalină
 Pentru că stimulează sistemul imunitar, vitamina C alcalină poate contribui la prevenirea factorilor care declanșează sinuzita. Aici intră răceala sau alergia. Pentru ca efectele sale să fie și mai puternice, poți apela și la un supliment alimentar care conține bioflavonoizi.
Â
Vitamina E
 Trebuie să consumi cât mai multe nuci, semințe și uleiuri vegetale, dar și unele suplimente alimentare.
 Nucile, verdețurile, cartoful dulce sunt alimente bogate în vitamina E, o vitamină care este foarte utilă contra inflamațiilor. Deci mai trebuie să consumi varză creață, migdale, germeni de grâu și semințe de floarea soarelui.
Â
Produsele lactate
 Unele studii au ajuns la concluzia ca produsele lactate pot contribui la formarea de mucus. Dacă ai impresia că se agravează congestia mai bine renunță la ele. Nu consuma nici alcool care poate contribui la umflarea membranelor sinusului.