RetenÈ›ie de apă – micronutriÈ›ia te ajută să îÈ›i reechilibrezi alimentaÈ›ia
Mănânci prea multe feluri de mâncare semi-preparate, de tip fast food, care nu sunt deloc benefice pentru sănătatea ta? Mai È™i bei foarte multe băuturi carbogazoase È™i ai abuzat de un regim hiperproteic? Asta înseamnă È™i că ai rupt echilibrul acido-bazic È™i că din păcate corpul tău este dispus la retenÈ›ia de apă. Dar cu cele mai bune obiceiuri alimentare îÈ›i poÈ›i reechilibra organismul.
Nu mănânci deloc echilibrat?
Dacă te confrunÈ›i cumva cu aceste simptome, acest lucru înseamnă că suferi din cauza retenÈ›iei de apă.
- o oboseală recurentă.
- dimineaÈ›a degetele îÈ›i sunt umflate È™i nu îÈ›i poÈ›i da jos inelele.
- ai crampe și dureri ale mușchilor și ale tendoanelor.
- te răneÈ™ti atunci când faci sport.
Te recunoÈ™ti în aceste simptome? Sfaturile care urmează îÈ›i sunt destinate în acest caz. Te vor ajuta È™i să pierzi până la 3kilograme într-o lună, cu o singură condiÈ›ie- să nu faci excese în timpul week-end-ului.
Ce alimente trebuie să alegi pentru cea mai echilibrată farfurie?
Alimentele acidifiante – proteine, cereale rafinate, zaharuri, sunt cele care generează toxine în organism de care organismul trebuie să se debaraseze cu ajutorul mineralelor. È™i dacă acestea din urmă sunt mult prea solicitate corpul tău va stoca deÈ™eurile acestor alimente È™i acest lucru îl oboseÈ™te foarte mult.
Optează pentru fructele și legumele alcaline.
Trebuie deci ca alimentele alcaline să fie prioritare. Pe lângă fructe È™i legume mai trebuie să consumi È™i gălbenuÈ™uri, uleiuri presate la rece, ierburi aromatice… Acestea sunt bogate în minerale È™i îÈ›i reechlibrează organismul È™i te ajută È™i să pierzi din kilogramele în plus.
PoÈ›i mânca È™i fructe uscate, fructe proaspete, legume, tofu, care este singura proteină alcalinizantă, cartofi dar È™i fasole uscată. Legumele cele mai alcalinizante sunt spanacul, vinetele, castraveÈ›ii, ardeiul roÈ™u, ridichea, avocado È™i lăptuca. Și dacă vorbim despre fructe trebuie să consumi piersică, afine, smochine, mere È™i pere.
Trebuie să privilegiezi È™i apa bogată în bicarbonat.
Apele bogate în bicarbonat vor compensa dezechilibrul acido-sodic.
Trebuie de asemenea să privilegiezi și raportul acid-bază.
Cerealele sunt mai degrabă acidifiante. La fel ca È™i brânza, carnea, peÈ™tele, care sunt deci de consumat fără excese. Nu trebuie să mănânci doar alimente acidifiante,dar mai trebuie È™i să echilibrezi lucrurile.
De exemplu, poÈ›i consuma brânză alături de salată sau de fructe uscate care vor avea un efect de tampon sau poÈ›i consuma carne sau peÈ™te alături de legume verzi.