Grăsimea în exces cauzează boli È™i dezechilibre
Se consideră că grăsimea în alimentaÈ›ie nu este bună. Acest lucru se datorează faptului că dietele moderne conÈ›in multă grăsime, însă de proastă calitate. Drept consecință, avem probleme de sănătate relaÈ›ionate cu obiceiuri alimentare greÈ™ite, se vând mii de produse pentru slăbire È™i se promovează diete de slăbit care combat grăsimea în zonele în care se acumulează cel mai mult.
Grăsimea este modalitatea prin care corpul depozitează energie, fie că se ingerează ca atare, fie că corpul transformă glucoza în grăsime. Grăsimea din corp menÈ›ine temperatura corporală È™i protejează organele corpului de traumatismele provocate de lovituri.
Însă, dacă ai o problemă cu greutatea corporală, poÈ›i face o boală cronică degenerativă, ca diabetul, hipertensiunea sau probleme cardiovasculare. PoÈ›i de asemenea să te confrunÈ›i cu depresie È™i cu o stimă de sine scăzută. Este important în acest caz să reduci grăsimea abdominală prin exerciÈ›ii zilnice È™i având o dietă sănătoasă È™i echilibrată.
Iată È™apte alimente pe care trebuie să le incluzi în dieta ta dacă te interesează să combaÈ›i grăsimea abdominală.
1. Uleiul de măsline
Bogat în grăsimi nesaturate, uleiul de măsline este benefic pentru corp. Este o sursă importantă de nutrienÈ›i într-o dietă care restricÈ›ionează grăsimile. Ajută la absorbÈ›ia nutrienÈ›ilor, sinteza hormonilor È™i la reducerea nivelelor de colesterol.
Este important să nu-l foloseÈ™ti ca ulei pentru gătit deoarece în acest caz compoziÈ›ia sa se schimbă. AchiziÈ›ionează varietăți de ulei “extra virgin” È™i care a fost “presat la rece”. FoloseÈ™te ulei de cea mai bună calitate pe care să-l foloseÈ™ti ca atare ca adaos la mâncare.
2. Migdalele
Migdalele sunt bogate în proteine, calciu È™i fibre. Sunt surse importante de energie È™i sunt de bază într-o dietă vegetariană sau pentru persoanele care realizează activități fizice. Indicele lor glicemic ajută la controlul nivelelor de zahăr È™i la activarea metabolismului.
În plus, migdalele conÈ›in Omega 3 care protejează de boli relaÈ›ionate cu obezitatea.
3. Fulgii de ovăz
Fulgii de ovăz sunt importanÈ›i în dietele de slăbit deoarece provoacă o senzaÈ›ie de saÈ›ietate. Sunt bogaÈ›i în fibre È™i proteine, ceea ce îi transformă într-un mic dejun excelent È™i ajută la reducerea nivelelor de colesterol. Fulgii de ovăz sunt È™i un bun purificator al sângelui, deoarece conÈ›in substanÈ›e care preiau grăsimile È™i toxinele din corp pentru a le elimina.
4. Brocoli
Brocoli este un aliment excelent pentru a fi inclus în dietele de slăbire. Este bun pentru bronhii È™i are importante cantități de calciu, fibre È™i vitamina C.
AceÈ™ti nutrienÈ›i permit ca intestinele să absoarbă mai puÈ›ină grăsime È™i ca aceasta să nu se acumuleze în artere È™i optimizează funcÈ›ionarea aparatului digestiv. În plus, brocoli are puÈ›ine calorii È™i îmbunătățeÈ™te sistemul imunitar.
5. Zmeura
Sunt fructe bogate în fibre È™i apă, cu concentraÈ›ii ideale de fructoză care le recomandă în dietele de slăbire. Corpul trebuie să producă energie pentru a le putea consuma, pentru că aportul lor caloric este negativ.
Zmeura activează circulaÈ›ia sângelui, conÈ›in flavonoizi È™i ajută la reglarea nivelelor de sodiu din corp. În plus, zmeura este o sursă importantă de antocianine, care inhibă asimilarea grăsimilor È™i zahărului.
Consuma zmeura între mese, ca gustare sănătoasă, pentru a te menÈ›ine proaspătă È™i activă.
6. Somonul
Somonul este una din sursele cele mai recomandate de Omega 3. ConÈ›ine de asemenea proteine, ajută la formarea colesterolului bun — care ajută la crearea hormonilor, vitaminei D È™i la menÈ›inerea sănătății sistemului nervos — È™i activează metabolismul, ajutând la arderea excesului de grăsime abdominală.
Acizii graÈ™i pe care îi conÈ›ine stopează depozitarea grăsimii în corp. În plus, datorită faptului că majoritatea somonului este în prezent de cultură, acesta nu conÈ›ine dioxine, plumb sau metale grele care se acumulează în apele contaminate.
7. Ceaiul verde
În general, ceaiurile È™i infuziile de plante au un efect pozitiv asupra digestiei alimentelor deoarece aduc în corp temperatură È™i apă. Consumă-le după ce iei masa pentru a uÈ™ura astfel tranzitul intestinal È™i pentru a ajuta la dizolvarea grăsimilor È™i carbohidraÈ›ilor, facilitând absorbÈ›ia nutrienÈ›ilor. În plus, creÈ™terea temperaturii corpului ajută la consumarea caloriilor.
Ceaiul verde este un foarte bun stimulent pentru metabolism, reglează nivelele de glucoză din corp, reduce presiunea arterială (consumat cu moderaÈ›ie), ajută la absorbÈ›ia calciului în oase È™i combate radicalii liberi datorită puterii antioxidante a catehinelor.
La fel ca È™i vinul roÈ™u, ceaiul verde conÈ›ine polifenoli, care sunt substanÈ›e având multe funcÈ›ii în corp, printre ele fiind È™i controlul hormonal. Polifenolii din ceaiul verde ajută la controlul hormonilor care cauzează stres È™i reduc transformarea glucozei în grăsimi pe care o realizează corpul pentru a depozita energie.