Polenul crud, comoară pentru sănătatea noastră
Polenul crud este o adevărată comoară pentru sănătatea noastră. Polenul crud are multiple beneficii pentru organismul uman, fiind un regal de gusturi, mirosuri, culori, care ne amintesc de un câmp plin cu flori proaspete. Polenul crud este un produs ce se recoltează din stup, È™i care reprezintă principala sursă de hrană a albinelor, fiind bogat în nutrienÈ›i, minerale, vitamine È™i proteine. Dacă albinelor le este suficient polenul crud, nouă de ce nu ne-ar fi de folos ca È™i supliment? Polenul crud este de fapt un ansamblu natural de substanÈ›e benefice, care oferă multiple beneficii consumatorului.
Ce conține polenul crud?
AÈ›i fi surprinÈ™i să aflaÈ›i ce gamă variată de vitamine È™i minerale conÈ›ine polenul crud. Acesta conÈ›ine o paletă extrem de generoasă de vitamine È™i minerale. AÈ™adar, polenul crud conÈ›ine vitamina A, D, E, F, C, P, B1, B2, B3, B5, B6, B8 È™i acid folic. În polenul crud se găsesc cantități foarte mari de vitamina A, vitamina care ajută la menÈ›inerea sănătății pielii È™i a ochilor. De asemenea, vitamina E este conÈ›inută de către polenul crud È™i este considerată vitamina fertilității, iar vitamina P este ideală pentru menÈ›inerea sănătății vaselor de sânge È™i a metabolismului oxidativ al sistemului nervos.
În polenul crud mai găsim È™i cantități semnificative de niacină, sau vitamina B3, care protejează organismul de dezvoltarea mutaÈ›iilor genetice È™i a cancerului. Vitamina B1 conÈ›inută de asemenea în cantități mari este ideală pentru tratarea È™i prevenirea tulburărilor de comportament, în vreme ce vitamina B9, sau acidul folic, este recomandat doamnelor ce vor să rămână însărcinate, femeilor gravide È™i copiilor mici. Vitamina C conÈ›inută de către polenul crud, precum È™i complexul de vitamina B È™i vitamina K, ajută la completarea È™i tratarea carenÈ›elor de vitamine pe care mulÈ›i dintre noi le dezvoltăm în ziua de azi datorită unei alimentaÈ›ii extrem de inadecvate È™i sărăcăcioase în nutrienÈ›i. Polenul crud conÈ›ine, pe lângă vitamine, È™i minerale precum calciu, magneziu, fosfor, mangan, selenium zinc, crom, iod, È™i chiar bor, un element mineral mai puÈ›in cunoscut È™i întâlnit, însă foarte necesar pentru rezistenÈ›a oaselor È™i eliminarea stresului. Polenul crud mai conÈ›ine È™i proteine, lipide, glucide, apă È™i fibre, dovedindu-se a fi un excelent supliment alimentar.
Ce afecțiuni previne și tratează consumul de polen crud?
Polenul crud consumat în mod regulat poate trata È™i preveni toată gama de afecÈ›iuni hepatice, de la hepatite acute până la ciroze È™i cancere hepatice. De asemenea, polenul crud consumat în mod regulat este un excelent adjuvant în radioterapie È™i chimioterapie È™i poate trata cu succes, precum È™i preveni, cancerul È™i afecÈ›iuni ale prostatei. SubstanÈ›ele flavonoide din polenul crud È™i acÈ›iunea lor antioxidantă au acest rol, È™i de asemenea polenul crud protejează împotriva cancerului de sân. Trigliceridele È™i colesterolul sunt mult reduse datorită unui consum constant de polen crud, iar în curele de slăbire, polenul crud face minuni, fiindu-le de folos persoanelor supraponderale ce tind să aibă un regim multicarenÈ›at. Anemiile de orice natură, menstrele abundente, È™i afecÈ›iunile musculare sunt de asemenea tratate cu ajutorul consumului de polen crud.
Cum se păstrează și cum se consumă polenul crud?
Polenul crud se păstrează la congelator, pentru perioade foarte lungi de timp, chiar È™i câÈ›iva ani. Dozele utile È™i recomandate zilnice de polen crud sunt de 5-10 g/zi la copii de 1-10 ani, 10-30 g/zi peste vârsta de 10 ani. În curele de slăbire, în unele cazuri, polenul crud poate fi consumat până la 100 de grame pe zi, înlocuind o masă principală a zilei. PuteÈ›i sa administraÈ›i polenul cred ca atare sau să il dizolvaÈ›i în apă cu suc proaspăt de lămâie, în iaurt sau borÈ™, pentru minimum 20 de minute. De obicei, polenul crud se administrează dimineaÈ›a, înainte de micul dejun, o doză unică, recomandat fiind ca pentru prima dată să se consume după masă, pentru ca organismul să se obiÈ™nuiască cu proprietățile acestuia.