Beneficiile sucurilor crude de fructe ÅŸi legume
Nu mai este un secret faptul că alimentaÈ›ia poate să aibă un rol fundamental în prevenirea numeroaselor probleme sau boli cu care ne confruntăm. Și îÈ›i mai spunem un secret – sucurile crude de fructe ÅŸi de legume sunt delicioase È™i sunt o adevărată cură de întinerire pentru tine.
Metodele de extracÈ›ie ale sucurilor separă fibrele de apă È™i de nutrienÈ›ii alimentelor care sunt apoi aproape imediat digerate È™i asimilate cu un minimum de efort de către organism. Vitaminele, mineralele È™i enzimele ajung la celulele È™i la È›esuturile care au nevoie de ele într-un timp record.
Ce cantitate de suc crud pot consuma?
Sucurile crude de fructe şi de legume se consumă fără moderație. O jumătate de litru de suc este cantitatea ideală pentru o cură.
Sucurile verzi au numeroase virtuți și proprietăți detoxifiante.
Legumele cu frunze verzi, cruditățile È™i seminÈ›ele germinate sunt cele care curăță sângele extrem de eficient. Vin È™i cu numeroase minerale, oligoelemente, proteine, vitamine È™i enzime, combat radicalii liberi ÅŸi sunt deci ideali pentru eliminarea toxinelor.
Alfalfa sau lucerna este de exemplu una din cele mai puternice plante de care te poţi folosi.
Poți face o cură cu:
- ¼ cu suc de iarbă de grâu.
- ¼ ceaÈ™că cu suc de hriÈ™că È™i floarea soarelui.
- o ceaÈ™că cu suc de castravete - morcov – È›elină.
Sucul de sfeclă roșie.
Sucul de sfeclă roÈ™ie este ideal pentru a regenera sângele, acÈ›ionează contra tumorilor È™i a cancerului È™i face să scadă glucoza sanguină. În plus are È™i un efect benefic asupra problemelor legate de menstruaÈ›ie È™i de menopauză, curăță organic ficatul, rinichii dar ÅŸi vezica biliară.
Consumat alături de sucul de morcovi, sucul de sfeclă roÈ™ie este unul din cei mai buni constructori de celule sanguine în general.
Sucul de morcovi.
Sucul de morcovi este cel mai bine echilibrat în termeni de vitamine È™i minerale. Sucul de morcovi este ideal pentru consolidarea È™i pentru întreÈ›inerea structurii osoase È™i a dinÈ›ilor. Este È™i un agent de rezistență contra infecÈ›iilor, protejează sistemul nervos ÅŸi stimulează vigoarea È™i vitalitatea. Sucul de morcovi acÈ›ionează È™i pentru a combate problemele cu pielea È™i cele oculare.
Sucul de țelină.
Sucul de È›elină este un tonic nervin, alcalinizează sângele È™i este o bună sursă de sodiu, de magneziu ÅŸi de fier. Sucul de mere-È›elină-morcovi este ideal pentru a scădea indicele glicemic. Mai adaugă puÈ›in ghimbir È™i te vei delecta de minune.
Sucul de spanac.
Sucul de spanac este vital pentru aparatul digestiv și ansamblul său. Consumul său are o influență pozitivă asupra multor boli și afecțiuni. Sucul de spanac este foarte bun și pentru sănătatea dinților şi a gingiilor.