De ce să consumi semințele de susan? 3 motive
SeminÈ›ele de susan nu se folosesc doar pentru a orna unele prăjituri sau pâini, ci vin cu o mulÈ›ime de beneficii pentru sănătatea ta. Deci trebuie să le foloseÈ™ti fără a mai sta prea mult pe gânduri.
Considerate a fi unul din cel mai vechi condiment descoperit de către om, seminÈ›ele de susan au un gust lejer de alună apreciat de toÈ›i È™i care se potriveÈ™te de minune cu o mulÈ›ime de feluri de mâncare.
SeminÈ›ele de susan sunt niÈ™te seminÈ›e foarte mici care au însă niÈ™te beneficii enorme pentru sanatate.
SeminÈ›ele de susan sunt foarte bogate în nutrienÈ›i.
Știai că o ceașcă de semințe de susan ne poate furniza un procent de 73,5 % din nevoia de cupru, 44,5 % din nevoia de magneziu sau 35, 1% din aportul zilnic recomandat de calciu? Semințele de susan ne furnizează și fosfor, zinc și seleniu.
Cantitatea impresionantă prezentă în seminÈ›e de susan este o mare binefacere pentru cei care suferă din cauza poliartritei reumatoide. Acesta este recomandat pentru a calma durerile provocate de artrita reumatoide È™i eliberează o enzimă care este necesară la reformarea colagenului È™i a elastinei.
SeminÈ›ele de susan sunt bogate în fibre.
Nu cred ca mai trebuie să vă amintim cât de importante sunt fibrele pentru sănătate. Dar este util de menÈ›ionat faptul că seminÈ›ele de susan conÈ›in niÈ™te fibre mai speciale care se numesc sesamină ÅŸi sesamolină. Sunt două tipuri de fibre care vin cu niÈ™te avantaje deloc de neglijat cum ar fi reducerea nivelului de colesterol, prevenirea hipertensiunii arteriale, protejarea ficatului, dar È™i ameliorarea funcÈ›iilor hepatice. Aceste fibre pot duce ÅŸi la mărirea producÈ›iei de Vitamine E.
SeminÈ›ele de susan sunt bogate în fitosteroli.
Fitosterolii au aceeaÈ™i structură chimică ca È™i colesterolul. Și vin cu avantajul de a mări răspunsul imunitar È™i de a reduce riscul apariÈ›iei unor tipuri de cancer. Este vorba despre aceeaÈ™i fitosteroli care sunt conÅ£inuÅ£i È™i de unt. Dar seminÈ›ele de susan îi conÈ›in într-o mai mare cantitate cu aproximativ 400 mg pentru 100 de grame. Åži în plus este mult mai dietetic să consumi seminÈ›e de susan decât untul.
Cum se pot consuma semințele de susan? Cel mai simplu ar fi să le presari peste crudități, salate, cereale, ciorbe, sau să le folosești pentru produsele de patiserie sau biscuiți. Mai există şi un unt pe bază de susan tahini dar şi gomasio, o sare de susan.