Scapă de migrene în mod natural
Ne confruntăm foarte des cu o afecÈ›iune care ne dă la propriu mari dureri de cap, È™i anume cu migrenele. Migrenele reprezintă de fapt durerile de cap resimÈ›ite pe parcursul unei zile. Aceste dureri de cap sunt de cele mai multe ori acute, extrem de puternice, dar alteori sunt mult mai comune È™i le putem suporta cu uÈ™urință. Problema este că la fiecare migrenă avem tendinÈ›a de a apela la calmante È™i la medicamentele care să ne scape cât mai repede de durere, indiferent de efectele adverse extrem de neplăcute pe care multe din aceste medicamente le au. În primul rând, descoperirea cauzelor acestor dureri de cap este extrem de importantă, iar apoi, găsirea unui tratament naturist potrivit poate face minuni.
Cauzele migrenelor
Migrenele au o serie de cauze ce pot fi descoperite din timp È™i astfel È™i migrenele vor fi mai uÈ™or de tratat. Migrenele reprezintă, de fapt, o durere severă care porneÈ™te de la tâmple È™i ajunge chiar până la ceafă È™i poate dura între patru È™i 72 de ore. Unele migrene sunt foarte acute, în timp ce altele reprezintă doar o durere „surdă„.
De cele mai multe ori, migrenele sunt însoÈ›ite È™i de ameÈ›eli, greață, vărsături È™i tulburări de vedere. Desigur, cel mai indicat este să ne adresăm unui medic specialist, sau chiar medicului de familie care ne va îndruma să facem o serie de analize pentru a descoperi cauzele migrenelor. Astfel că, de cele mai multe ori, migrenele sunt provocate de tensiunea arterială, sinuzite, spondiloze, sau sunt chiar moÈ™tenite genetic. De cele mai multe ori cauzele rămân necunoscute È™i avem tendinÈ›a de a invoca motive precum un program de somn neadecvat, petrecerea timpului în faÈ›a televizorului sau a laptopului, sedentarismul, condiÈ›iile meteo sau stresul. Oricare din aceste cauze necesită o schimbare în stilul de viață È™i în stilul alimentar.
Tratamente naturiste împotriva migrenelor
Migrenele pot fi tratate cu uÈ™urință È™i în mod naturist. În general, medicamentele care există actualmente pe piață pentru a alina durerile de cap au foarte multe efecte secundare si adverse, printre care numărăm È™i somnolenÈ›a, gura uscată, ameÈ›eli, etc. Dar farmacia naturii este deschisă non stop È™i trebuie să încercăm să explorăm nenumăratele opÈ›iuni pe care natura ni le oferă pentru tratarea diverselor afecÈ›iuni.
Busuiocul.
Busuiocul are în compoziÈ›ia sa nenumărate substanÈ›e benefice ce au proprietăți antiinflamatorii È™i antimicrobiene È™i care transformă busuiocul într-o plantă benefică în tratarea multor afecÈ›iuni. Busuiocul este un puternic antidepresiv È™i un tonic general minunat. De cele mai multe ori tratamentul naturist cu busuioc constă în consumul de ceai de busuioc, acesta având È™i proprietatea de a detoxifia ficatul, de a preveni È™i de a trata migrenele. De asemenea, se pot face È™i inhalaÈ›ii cu busuioc astfel – la jumătate de litru de apă clocotită se adaugă o mână de plantă È™i câteva linguri de oÈ›et de mere, È™i se fac inhalaÈ›ii vreme de un sfert de oră.
Floarea de salcâm.
Floarea de salcâm are efect relaxant, calmant, datorita substanÈ›elor pe care le conÈ›ine. Astfel că, dacă aveÈ›i un job stresant sau diverse probleme familiale, vă puteÈ›i simÈ›i stresat zi de zi È™i acest lucru îsi poate pune amprenta asupra sănătății dumneavoastră. O cură de ceai de floare de salcâm este un remediu excelent împotriva stresului, fără a fi nevoiÈ›i să luaÈ›i antidepresive sau calmante. Astfel, beÈ›i timp de o lună câte una sau două căni de infuzie de floare de salcâm zilnic È™i migrenele cauzate de stres vor dispărea garantat.
Levănțica.
LevănÈ›ica poate fi folosită sub diverse forme, de la pulbere, ceaiuri, uleiuri, până la tincturi È™i este folosită cu succes în tratarea candidozelor, a bronÈ™itelor, a cistitelor, a celulitei, a infecÈ›iilor pielii, a înÈ›epăturilor de insecte, a insomniei, a migrenelor, stărilor de nervozitate, de oboseală, de stres È™i tensiune cerebrală. Uleiul de levănÈ›ică are multiple beneficii asupra organismului nostru. Una din principalele sale beneficii È™i întrebuințări este aceea de relaxare a corpului È™i a minÈ›ii, încetinind activitatea sistemului nervos, tratând agitaÈ›ia, migrenele, insomniile, È™i chiar depresia. InfecÈ›iile sinusurilor, ale gâtului È™i ale urechilor pot fi tratate de asemenea cu ajutorul uleiului de levănÈ›ică pe care îl puteÈ›i inhala după ce aÈ›i îmbibat o batistă sau o fașă sterilă cu câteva picături de astfel de ulei, aÈ™adar migrenele datorate sinuzitei sunt uÈ™or ameliorate.
Menta.
Ceaiul de mentă acÈ›ionează în cazul migrenelor puternice deoarece menta are proprietatea de a calma durerile È™i de a elimina mare parte din simptomatologia virozelor. Infuzia se prepară din două linguriÈ›e de frunze de mentă mărunÈ›ite la o cană de 200 ml de apă clocotită È™i se lasă să se infuzeze vreme de 10-15 minute. De asemenea, uleiul de mentă este ideal pentru a elibera sinusurile È™i pentru a scăpa de migrenele provocate de sinuzite.
Gheara diavolului.
Gheara diavolului este o altă plantă din care se poate prepara o infuzie pe care să o consumaÈ›i pentru ameliorarea durerilor de cap È™i a migrenelor. Astfel că, în 300 de mililitri de apă clocotită puneÈ›i 1,5 grame de rădăcină uscată din această plantă. LăsaÈ›i să infuzeze timp de opt ore, apoi filtraÈ›i È™i beÈ›i înainte de masă câte 100 de mililitri de infuzie. Gheara diavolului, este, totuÈ™i, contraindicată persoanelor care suferă de afecÈ›iuni ale stomacului, precum ulcerul, deoarece produce aciditate în stomac. Este ideală însă în tratarea migrenelor È™i a sinuzitei.
De asemenea, se recomandă È™i compresele cu hrean ras proaspăt sau cu ghimbir ras pentru a scăpa de migrenele provocate de sinuzită. Un consult medical este mai mult decât necesar atunci când migrenele nu cedează.