Scapă de transpiraÈ›ia picioarelor definitiv È™i în mod natural
TranspiraÈ›ia È™i mirosul neplăcut al picioarelor este o problemă cu care mulÈ›i dintre noi ne confruntăm. BărbaÈ›i sau femei, copii sau adolescenÈ›i, nimeni nu scapă de această problemă jenantă, mai ales în perioada rece în care suntem nevoiÈ›i să purtăm încălțăminte adecvată, lucru care favorizează apariÈ›ia acestor probleme. În farmacii È™i în magazine există remedii care mai de care mai eficiente, mai costisitoare È™i mai diverse însă putem apela cu încredere È™i la medicina tradiÈ›ională, naturistă pentru a scăpa de aceste probleme extrem de delicate.
De ce transpirăm?
Ei bine, transpiraÈ›ia este un fenomen cât se poate de normal È™i este provocată de mai mulÈ›i factori externi È™i deci are mai multe cauze. Această transpiraÈ›ie poate fi însoÈ›ită È™i de miros neplăcut, sau nu. AÈ™adar, deÈ™i avem o igienă corporală impecabilă, excepÈ›ională, tot ne putem confrunta cu problema mirosului neplăcut È™i al transpiraÈ›iei picioarelor. O cauză ar fi È™i purtarea încălțămintei neadecvate sau a È™osetelor din alte materiale decât bumbacul, cum ar fi lycra, etc. Aceste materiale nu numai că provoacă transpiraÈ›ia abundentă a picioarelor, ci È™i mirosul extrem de neplăcut. De asemenea, există unele ciuperci, fungi, care se instalează pe piciorul uman, È™i infecÈ›iile provocate de acestea pot fi contactate de către orice persoană. În procesul transpiraÈ›iei, È™i pubertatea devine un factor declanÈ™ator.
TranspiraÈ›ia urât mirositoare - sau bromhidroza, cum o numesc medicii - apărută la persoanele care se spală regulat face parte din procesul de sexualizare. Ea debutează la pubertate, din cauza hormonilor androgeni. Mediul umed È™i cald din interiorul pantofilor este excelent pentru dezvoltarea propice a unor bacterii în număr excesiv de mare. AÈ™adar, piciorul reprezintă habitatul natural pentru dezvoltarea a milioane de bacterii pe baza transpiraÈ›iei È™i a celulelor descuamate. De cele mai multe ori ne putem feri de această problemă foarte deranjantă, spălând încălțămintea periodic, purtând È™osete sau dresuri curate, folosind piatra ponce pentru a îndepărta pielea moartă, folosind pudre È™i talcuri pentru picioare. Dar ce facem când transpiraÈ›ia È™i mirosul neplăcut persistă? Apelăm la medicamente È™i sprayuri scumpe sau la remedii naturiste cu efect garantat? Alegerea este a dvs.
Remedii naturiste eficiente pentru transpirația și mirosul neplăcut al picioarelor
Băile cu sare.
Băile călduțe cu sare stimulează circulația sangvină și are efecte dezinfectante. Se prepară o soluție din jumătate de kilogram de sare marină, o linguriță de ulei de salvie și una de ulei de rozmarin și se amestecă două lingurițe din acest amestec foarte bine cu apă călduță. Puteți turma și puțin alcool 70%. Faceți o baie de picioare de zece minute.
Tinctura de coada calului.
Îngrijirea picioarelor transpirate se face cu ajutorul tincturii de coada calului. Aceasta se prepară din 100 de grame de plantă, la 100 ml de alcool 90%. Se amestecă bine È™i se lasă la macerat vreme de trei săptămâni, după care se strecoară È™i se toarnă în sticluÈ›e închise la culoare. Se fac frecÈ›ii zilnice cu această tinctură.
Pudra din plante.
Pudra din plante o puteÈ›i prepara dvs. acasă È™i nu necesită o cheltuială prea mare. GăsiÈ›i ingredientele la farmacii naturiste sau la plafar. AÈ™adar, procuraÈ›i 40 g alumină, 50 g pulbere de frunze de cimbru, 20 g pulbere de rădăcină de violete È™i 15 g pulbere de coajă de stejar È™i amestecaÈ›i bine. FrecaÈ›i picioarele cu aceatsă pulbere înainte de a pune È™osetele È™i de a vă încălÈ›a.
Băile cu ceai negru.
Ceaiul negru are foarte mulÈ›i compuÈ™i printre care È™i acidul tanic ce favorizează distrugerea bacteriilor È™i închiderea porilor, astfel ajutând la combaterea transpiraÈ›iei în exces È™i a mirosului neplăcut. Se prepară o infuzie concentrată din patru linguriÈ›e de ceai negru la jumătate de litru de apă, se fierbe vreme de un sfert de oră, se lasă puÈ›in la răcit È™i se fac băi călduÈ›e cu această soluÈ›ie È™i doi litri de apă rece vreme de 20 de minute, zilnic.
Soluție cu oțet de mere.
Oțetul de mere are de asemenea proprietatea de a distruge ciuperca piciorului, așadar se poate prepara o soluție din două linguri de oțet de mere la doi litri de apă, cu care să vă spălați zilnic.
Băi cu ceai de salvie.
Salvia are proprietăți antiseptice, antiinflamatorii, cicatrizante È™i astringente È™i reprezintă un remediu excelent împotriva transpiraÈ›iei È™i mirosului neplăcut al picioarelor. Se prepară un decot din patru linguri de salvie mărunÈ›ită la jumătate de litru de apă, care se fierbe vreme de 15 minute. Se fac băi călduÈ›e cu acest decot È™i doi litri de apă rece, ce durează 20 de minute.
Cataplasmele cu brusture.
Dacă aveÈ›i la îndemână frunze de brusture, puteÈ›i face cataplasme cu acestea, stropite cu ulei de eucalipt È™i le puteÈ›i pune pe tălpi, seara înainte de culcare.
Băile cu bicarbonat de sodiu alimentar
Băile cu bicarbonat de sodiu alimentar de asemenea dau rezultate spectaculoase.
Decoct de frunze de nuc.
Se fierb cateva frunze de nuc ( aproximativ 20 de minute), apoi se lasă la răcit. Se fac băi călduțe cu acest decot și doi litri de apă rece, ce durează 20 de minute.
Băile cu ceai de mentă.
Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte benefice asupra organismului, folosită È™i în industria cosmetică, în medicină, în sănătate, È™i în alimentaÈ›ie. Infuzia de mentă se prepară din două linguriÈ›e de frunze de mentă mărunÈ›ite la o cană de 200 ml de apă clocotită È™i se lasă să se infuzeze vreme de 10-15 minute. De asemenea, se pot adăuga câteva picături de ulei de mentă în apa cu care faceÈ›i baie la picioare.
Băi cu diverse uleiuri esențiale.
Adăugarea câtorva picături de ulei de levănÈ›ică, de mentă, de eucalipt pot face minuni pentru mirosul picioarelor dvs. Uleiul aromat din lavandă pe care îl putem găsi în comerÈ› poate fi folosit pentru a aromatiza băile dumneavoastră, pentru un efect mai calmant È™i mai relaxant, sau se pot face masajuri cu ulei de levănÈ›ică, deosebit de plăcut pentru corp È™i minte. De asemenea, uleiul de levănÈ›ică este folosit foarte mult în industria cosmetică, în special la creme de corp, uleiuri de corp sau geluri de duÈ™.