Ceaiul verde

 

Elixirul din ceaÈ™că – ceaiul verde

Ceai verde

 Ceaiul verde este un adevărat elixir pentru sănătate. Însă nu mulÈ›i dintre noi cunoaÈ™tem beneficiile consumului de ceai verde. De fapt, în România, consumul de ceai este foarte redus, suntem abia la începutul descoperirii acestor licori magice din plante. PuÈ›ină lume È™tie câte beneficii ne poate aduce o singură ceaÈ™că de ceai, È™i cât de multe afecÈ›iuni pot trata plantele. De multe ori nici nu este nevoie să apelăm la medicamente, ci ne putem găsi leacul în puterea miraculoasă a plantelor. AÈ™a se întâmplă È™i cu ceaiul verde – un ceai minunat, foarte aromat, de culoarea prospeÈ›imii È™i cu savoarea tinereÈ›ii, acest tip de ceai este apreciat din timpuri străvechi pentru proprietățile sale. Ceaiul verde este un diuretic excelent, È™i are un spectru foarte larg de prevenire a multor boli. AÈ™adar ceaiul verde stimulează activitatea cerebrală, stimulează arderea grăsimilor din organism È™i împiedică formarea celulelor tumorale. Ceaiul verde este indicat în curele de slăbire, este indicat pentru ten deoarece are proprietatea de a întârzia îmbătrânirea acestuia, în igiena dinÈ›ilor, deoarece împiedică formarea cariilor dentare li a tartrului, în prevenirea È™i tratarea obezității, a oboselii È™i epuizării intelectuale dar È™i fizice È™i reÈ›inerea apei în organism.

Cum se obtine ceaiul verde

 Ceaiul verde este un tip de ceai ce se obÈ›ine în mod natural din planta Camelia sinesis, din aceeaÈ™i plantă din care se obÈ›ine È™i ceaiul negru, însă fiecare are proprietăți diferite. AÈ™adar, ceaiul verde se obÈ›ine prin culegerea frunzelor proaspete ale plantei Camelia sinesis, după care acestea sunt trecute prin abur È™i rulate pentru a împiedica procesul de fermentare. Ceaiul verde este un remediu naturist cunoscut de către om È™i îndelung cercetat vreme de 4000 de ani. Ceaiul verde provine din sud-estul Asiei, mai exact din India, China È™i Myanmar.

 

Scurt istoric a ceaiului verde

 Ceaiul verde are o istorie foarte îndelungată È™i de asemenea foarte frumoasă. Ceaiul verde este cunoscut de patru mii de ani, însă a fost cultivat abia în anul 700 e.n în Japonia. Asiaticii au considerat-o vreme de sute de ani o plantă medicinală, È™i nu o simplă băutură. Însă în jurul anului 1600 această plantă apare în scrierile din Europa, în VeneÈ›ia mai exact, sub denumirea de chai catai, de unde vine È™i numele de ceai. Acest ceai a fost introdus mai întâi ca È™i un tip de condiment sau folosit în diverse mâncăruri prin fierbere, însă dinastia Han a început să îl aplice ca È™i medicament, È™i de atunci este îndelung cercetat de către experÈ›i.

 

Ce conține ceaiul verde?

Ceaiul verde 3

Poate vă întrebaÈ›i ce conÈ›ine ceaiul verde încât are atâtea proprietăți benefice? Ei bine, ceaiul verde este considerat a fi un remediu miraculos pentru sănătatea întregului trup. Acest tip de ceai conÈ›ine o mulÈ›ime de substanÈ›e mai mult decât benefice organismului nostru printre care numărăm uleiurile esenÈ›iale, cafeina, teina, substanÈ›ele flavonoide precum cuercetină, quercitrina, aminoacizi, vitamina C, tearubigina, teaflavina, calciu, fier, proteine, fluor, È™i componenta principală epigallocatechina gallata. Să ne oprim puÈ›in asupra substanÈ›elor flavonoide. Flavonoidele sunt substanÈ›e ce se pot găsi în toate tipurile de plante, È™i sunt responsabile de coloritul minunat al plantelor. Ori de câte ori vedem culorile electrizante pentru ochi, precum galben, oranj sau roÈ™u, ne gândim automat la minunățiile de pe acest Pământ. Dar flavonoidele sunt responsabile în mare parte de varietatea de culori ale plantelor. Beneficiile pe care flavonoidele le aduc organismului nostru sunt multiple. În primul rând, vasele de sânge sunt mult mai curate, mai sănătoase, È™i este mult mai puÈ›in probabil să se rupă. Apoi, flavonoidele asigură organismului nostru un supliment de vitamina C deosebit de important iar inflamaÈ›iile la nivelul tuturor organelor È™i al corpului uman sunt prevenite. Flavonoidele acÈ›ionează la fel ca orice altă substanță, spre exemplu vitaminele È™i mineralele, care, o dată ce interacÈ›ionează cu organismul uman, îÈ™i fac datoria È™i acÈ›ionează ca un scut împotriva multor afecÈ›iuni. Spre exemplu, flavonoidele protejează celulele de orice tip, deoarece flavonoidele acÈ›ionează în interiorul corpului uman ca niÈ™te substanÈ›e antioxidante. Mai mult decât atât, flavonoidele sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri (deÈ™i nu purtau acest nume) pentru proprietățile lor antioxidante. Ceaiul verde, lemnul dulce sunt doar câteva exemple de alimente ce conÈ›in flavonoide È™i au fost È™i sunt folosite în medicina orientală. Quercitina este un flavonoid deosebit de important ce se găseÈ™te în ceai verde, în măr È™i în ceapă È™i ajută la prevenirea È™i tratarea multor boli.

 

Cum preparăm ceaiul verde

 Este deosebit de important să È™tim È™i cum să preparăm ceaiul verde pentru a obÈ›ine beneficii maxime de pe urma acestuia. AÈ™adar, acest ceai este plin de substanÈ›e benefice, de flavonoide È™i de antioxidanÈ›i iar absorbÈ›ia acestora de către organism depinde în foarte mare măsură de prepararea ceaiului. Pentru efecte maxime asupra sănătății se recomandă consumul a câtorva căni de ceai pe zi (două maxim trei). FuncÈ›ia sa terapeutică depinde însă È™i de modul de preparare. AÈ™adar, e bine să È™tim că ceaiul verde poate înlocui cu succes cafeaua din dieta noastră zilnică. Se recomandă consumul a maximum trei ceÈ™ti de astfel de ceai până în ora 17 pentru a nu avea tulburări ale somnului. Ceaiul verde se face prin infuzie, două grame de ceai verde la o cană de 250 ml, sau prin infuzarea pliculeÈ›elor de ceai ce se găsesc în farmacii naturiste È™i plafaruri. Însă cel mai bine este să folosiÈ›i ceaiul sub formă de frunze deoarece cel la pliculeÈ› îÈ™i mai pierde din antioxidanÈ›i È™i din proprietăți. LăsaÈ›i la infuzat frunzele de ceai vreme de cinci minute, după care strecuraÈ›i È™i serviÈ›i-l cald. Culoarea ceaiului verde preparat în mod corespunzător ce aduce beneficii asupra sănătății trebuie să fie un verde-pal È™i să aibă un gust plăcut, nicidecum foarte amar.

 

Beneficiile ceaiului verde asupra organismului

Ceai verde 1

 O cură cu ceai verde poate aduce nebănuite beneficii pentru organismul nostru de multe ori slăbit datorită stresului cotidian, a mâncării de tip fast-food, a consumului de tutun, cafea sau alcool. Astfel, o cură cu ceai verde este imperios necesară. Să vedem însă ce beneficii aduce acest tip de ceai organismului nostru.

Menține inima sănătoasă

 Ceaiul verde conÈ›ine numeroase substanÈ›e antioxidante È™i nu numai care aduc beneficii asupra organismului nostru È™i reuÈ™esc să ne protejeze inima de diverse boli. AÈ™adar, ceaiul verde, datorită conÈ›inutului de antioxidanÈ›i È™i substanÈ›e flavonoide ne menÈ›ine inima sănătoasă. Aceste substanÈ›e flavonoide joacă un rol foarte important pentru protejarea inimii È™i ar trebui să facă parte din dieta noastră zilnică. Flavonoidele sunt È™i astăzi în centrul atenÈ›iei cercetătorilor din întreaga lume care au descoperit că flavonoidele È™i vitamina C se înÈ›eleg de minune, È™i anume fiecare substanță accentuează beneficiile pe care cealaltă le aduce asupra organismului. Un consum regulat de ceai verde ne protejează organismul de anumite boli ale inimii È™i previne cu succes infarctul, măreÈ™te nivelul de energie al organismului, stimulând inima, sistemul respirator È™i creierul.

Ceaiul verde are efecte diuretice

 Ceaiul verde acÈ›ioneaza ca un stimulent al sistemului digestiv È™i al metabolismului, È™i ajută astfel corpul să se purifice de toxine. Cura de detoxifiere cu ceai verde durează o lună, după care se face pauză, È™i se consumă trei ceÈ™ti de ceai pe zi. Acesta poate fi procurat cu uÈ™urință de la magazinele naturiste, de la plafaruri, este la îndemâna oricui È™i conÈ›ine o cantitate foarte mare de antioxidanÈ›i naturali care neutralizează radicalii liberi. Acesta are proprietatea de a ajuta la reglarea nivelului de colesterol din organism.

Ceaiul verde scade colesterolul È™i ajută în curele de slăbit

 Ceaiul verde conÈ›ine multe substanÈ›e utile, printre care È™i polifenoli care absorb grăsimea din sânge È™i scad colesterolul. De asemenea, aceÈ™tia ajută È™i la scăderea greutății corporale.

Ceaiul verde este un excelent tonic psihic

Ceai verde 2

Tonusul stării psihice È™i psihologice este redat È™i îmbunătățit cu ajutorul consumului de ceai verde, datorită consumului de L-teanină, astfel veÈ›i avea o stare generală de bine È™i veÈ›i face față provocărilor cotidiene.

Ceaiul verde vă scapă de mătreață

 Ceaiul verde are proprietatea de a creÈ™te vitalitatea părului, de a reduce mătreaÈ›a È™i de a ameliora problemele cauzate de părul gras. FolosiÈ›i un litru de ceai verde (preparat sub formă de infuzie cu cinci linguriÈ›e de plantă) pentru a vă clăti părul după fiecare spălare.

Ceaiul verde tratează acneea

 Ceaiul verde este de asemenea foarte indicat pentru persoanele ce suferă de acnee È™i acesta poate fi consumat ca atare sau folosit sub formă de comprese pe tenul afectat.

Ceaiul verde acÈ›ionează împotriva ridurilor

 Ceaiul de muÈ™eÈ›el, ceaiul verde È™i ceaiul negru sunt remedii excelente împotriva ridurilor. Pentru ridurile din jurul ochilor se tamponează zona cu infuzia călduță rezultată din aceste ceaiuri (niciodată în amestec), sau, se pot aplica pliculeÈ›ele de ceai după ce aÈ›i preparat infuzia cu ajutorul acestora, pe fiecare ochi. PliculeÈ›ele trebuie să nu fie fierbinÈ›i. Se lasă să acÈ›ioneze timp de un sfert de oră.

Ceaiul verde face minuni pentru sistemul imunitar și previne apariția cancerului

 Ceaiul verde consolidează sistemul imunitar, tratează depresia, reglează metabolismul, creÈ™te nivelul de energie, È™i împiedică formarea celulelor tumorale.

 

Atenție! Contraindicații la consumul de ceai verde

 Ceaiul verde nu este indicat persoanelor ce au probleme la stomac (ulcer, gastrite, duodenite), mamelor care alăptează sau femeilor însărcinate, persoanelor hipotensive, persoanelor care au probleme cu asimilarea calciului, È™i se recomandă să nu se depășească doza recomandată zilnică.

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

CuiÈ™oarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți ȅ

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și proprietą

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară È™i Ã...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roÈ™ie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri È™i remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepÈ›i…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 reÈ›ete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compuÈ™ii chimici fundamentali care este prezent Ã...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire È™i r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale È™i a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa È™i usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne È™i trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din pÄ...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura È™i ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite È™i natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

SeminÈ›ele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

ȘtiinÈ›a confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...