Cum ne vindecăm de alcoolism în mod natural?
Alcoolismul este una din afecÈ›iunile cele mai des întâlnite în societatea noastră contemporană, în È›ara noastră. Folosim termenul de afecÈ›iune deoarece din punct de vedere fizic È™i psihologic, dependenÈ›a de alcool se manifestă de multe ori foarte violent. Alcoolismul este o boală dar È™i un fenomen social. Noi, românii, ocupăm locul fruntaÈ™ la consumul european de alcool, lucru care nu ne aduce nici stimă, nici sănătate de fier, È™i nici invidii. Putem oare scăpa de această dependență?
Cum se manifestă alcoolismul?
Alcoolismul reprezintă intoxicaÈ›ia cu alcool, prin definiÈ›ie, È™i ea apare după un consum excesiv de alcool, în mod repetat.
Cantitatea de alcool tolerată de organism variază de la om la om È™i, dacă unii preferă să consume alcool numai la ocazii speciale, alÈ›ii consumă alcool zilnic, în cantități foarte mari. Alcoolul nu ne aduce nimic bun. Dar mulÈ›i dintre alcoolici nu vor să recunoască acest lucru. Cum se manifestă, aÈ™adar, alcoolismul? Ei bine, această afecÈ›iune este foarte înÈ™elătoare, deÈ™i manifestările sunt evidente. Alcoolismul ca È™i afecÈ›iune apare atunci când trupul nu mai reuÈ™eÈ™te să elimine efectele unei doze de alcool ingerate aparând astfel o poftă incontrolabilă a consumului de alcool repetat. Când nu mai au alcool în sânge, alcoolicii simt că nu mai pot trăi. AÈ™adar, alcoolicul este persoana care È™i-a pierdut orice strop de voință, de tenacitate, de discernământ, de personalitate, iar cei din jur È™i societatea trebuie să îl ajute să se redreseze. Ca È™i fenomen social, consumul de alcool are consecinÈ›e foarte grave, din punct de vedere psihic, intelectual dar È™i social. Aladar, alcoolicii de cele mai multe ori nu prevăd consecinÈ›ele faptelor grave pe care le comit È™i de cele mai multe ori au loc accidente È™i crime odioase pe baza alcoolului, persoane ajunse pe paturile spitalelor, È™i alte astfel de cazuri. Ce boli pot apărea în urma consumului excesiv de alcool? Boli de inimă, de pancreas, de stomac, de ficat. Toate organele sunt afectate de un consum excesiv de alcool.
Tratamente naturiste pentru alcoolism
Cel mai bun remediu È™i tratament pentru alcool este È™i va rămâne voinÈ›a. Fără o voință de fier nu se poate renunÈ›a la alcool. Și, bineînÈ›eles, sprijinul din partea persoanelor dragi È™i a întregii comunități contează foarte mult. de asemenea, de cele mai multe ori alcoolul este asociat È™i altor factori de risc pentru sănătate. AÈ™adar, un dependent de alcool cu siguranță va consuma fie grăsimi în exces, fie cafea în abuz, fie va fuma, sau va consuma mâncare în exces, sau, dimpotrivă, se va priva de hrană. AÈ™adar, care sunt remediile naturale anti-alcool?
În primul rând, un ceai de cimbru poate face minuni. Infuzia de cimbru se prepară simplu, puneÈ›i patru linguri de plantă la un litru de apă clocotită, È™i lăsaÈ›i la infuzat vreme de trei minute. De asemenea, mierea de albine este esenÈ›ială pentru a ne ajuta să renunțăm la alcool. S-a descoperit faptul că dependenÈ›a de alcool este dată mai mult de lipsa potasiului din organism, la anumite persoane. Și, o dată tratată această carență, s-ar rezolva È™i problema alcoolismului. Mierea de albine este ideală pentru a suplini această carență de potasiu a organismului. AÈ™adar, È™ase linguri de miere pe zi pot face minuni. Nici ceaiul de pedicuță nu este un remediu care să nu fie luat în considerare. Acesta se prepară din cinci grame de pulbere uscată È™i măcinată, lăsat la infuzat vreme de cinci minute într-o cană de 200 de ml de apă clocotită. StrecuraÈ›i È™i apoi beÈ›i ceaiul pe stomacul gol, provocând astfel o senzaÈ›ie de greață la consumul de alcool. BeÈ›i câte o cană de infuzie dimineaÈ›a, vreme de trei săptămâni